Vojna v Ukrajini 2

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.001
2.338
113
Lepo da ni Zelenski klecnal pred Trumpu, naj že enkrat ugasnejo Starlink in dobavo orožja, da bo konec izsiljevanja iz strani ZDA. Če RU preživi brez Starlinka, bo tudi UA.

EU, UK in Kanada se pa naj začnejo boriti za tisto ¨bogato¨ zemljo v UA, bi jim bolj prav prišla kot ZDA.

After the heated exchange at the White House and intense pressure from Trump and Vance, key leaders have spoken out, including Germany's CDU deputy leader, who said, "Europe will not betray Ukraine. How can anyone strike the back of a president from an occupied country?" French President Macron emphasized, "Russia is the aggressor, Ukraine is the victim. We must respect those who fought from the beginning." U.S. Senator Adam Schiff remarked, "Today, the Oval Office saw a hero and a coward. The hero will return to Ukraine."

hermann

Guru
19. mar 2014
9.782
6.705
113
Biznismen Trump bo na koncu dosegel to, da bo ostal sam proti Kitajski.
Je pa tole lepa lekcija, kaj se zgodi, če si šibkejši. Ni čudno, da Severni Korejci in Iran hočejo imeti jedrsko bombo. Škoda, da je Ukrajinci nimajo več.
Težava je pa v tem, da mu ostali voditelji že ližejo rit. Recimo UK, Netanjahu, Japonec. Eh.
Želodec se mi obrača.
Vrhunec podna so evropski voditelji, ki so pripeljali Evropo v popolno irelevantnost v vseh možnih oblikah in na vseh področjih. Zdaj jočejo, da upajo, da Ameriška vojska ne bo zapustila Evrope. WTF?! Javno priznavajo, da smo navadna kolonija, ki plačuje mafijski reket, namesto, da bi se zganili, nagnali jenkijevske kurce iz Evrope pa nekaj naredili sami smeri lastnih vojaških zmogljivosti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.345
9.961
113
Ena res neumna misel me je prešinila:
Zelenski bi odletel v Peking in biznis/minerale dal Kitajcem v zameno za podporo v boju proti Rusiji. Če že delaš biznis, je bolje da ga delaš s hudičem za katerega veš, da je hudič kot pa s hudičem, ki se pretvarja, da je rešitelj.
Da bi oranžamen dobil malo svoje medicine. Bi ga rad videl, kako bi se hvalil z biznisi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.345
9.961
113
After the heated exchange at the White House and intense pressure from Trump and Vance, key leaders have spoken out, including Germany's CDU deputy leader, who said, "Europe will not betray Ukraine. How can anyone strike the back of a president from an occupied country?" French President Macron emphasized, "Russia is the aggressor, Ukraine is the victim. We must respect those who fought from the beginning." U.S. Senator Adam Schiff remarked, "Today, the Oval Office saw a hero and a coward. The hero will return to Ukraine."

Sem si ogledal video: sramotno.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.001
2.338
113
Zelenski bi odletel v Peking in biznis/minerale dal Kitajcem v zameno za podporo v boju proti Rusiji.

Ni 2x za rečit, da ne bodo v prihodnosti kaj takšnega videli, če se bo ZDA popolnoma umaknila. Samo dvomim, da bi se ZDA odpovedala ¨bogati¨ zemlji v UA, samo načrt bodo morali spremenit za morebitni sporazum.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.485
1.493
113
Dva pacijenta sta mislila, da lahko izsiljujeta Zelenskega. Pa sta se nategnila. Deala ni.
Ukrajinci so pa dali skozi še marsikaj hujšega, kot Trumpa in Vance-a.

Čakam da Svetovna židovska zarota pokliče Donalda na zagovor. Malo se je spozabil, da ima opravka z njihovim članom. In ko oni zaprejo pipce, ga bodo ven iz bele hiše nesli sredi mandata.

Cena je Zelenskemu sedaj konkretno zrastla. Trump je javnosti prodal instant rešitev in je posledično pod časovnim pritiskom. Zelenski vnaprej ve, da instant rešitve ni in mu ni treba sprejeti vseh neumnosti.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.338
2.153
113
Emona / Carnium
Roko na srce, danes sta največja bedaka izpadla Trump in Vance. Namesto da bi sklenili sporazum, sta šla napadati Zelenskega.
To sta že kdaj prej. Jaz sem komentiral obnašanje Zelenskega. Nemočen se obnaša kot pobalin.

Za diplomatsko rešitev je on out. Pa ne zato, ker bi se obnašal kot patriot, ampak, ker na terenu ni ničesar naredil, obenem pa se obnaša, kot da je v kafani v Kijevskem predmestju. Pri meni v dnevni bi "popijo šamar".

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
To sta že kdaj prej. Jaz sem komentiral obnašanje Zelenskega. Nemočen se obnaša kot pobalin.

Za diplomatsko rešitev je on out. Pa ne zato, ker bi se obnašal kot patriot, ampak, ker na terenu ni ničesar naredil, obenem pa se obnaša, kot da je v kafani v Kijevskem predmestju. Pri meni v dnevni bi "popijo šamar".
pri rusih žal ni diplomacije rus razume samo batine. Podobno je bilo z neko našo bivšo bratsko narodnostjo

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.485
1.493
113
Trump in Vance sta bila ekstremno nespoštljiva. Sedaj sta dobila pa prst v rit.
Majstor "art of the deal" je ravno zajebal deal. In to pred kamerami. Igral je pa na to, da bo Zelenski pokleknil pred kamerami, ga poljubil na rit in rekel yes.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.179
6.405
113
tile Američani so prepotentni... da sem skoraj mnenja, da bi trebalo to jeb.eno Ameriko odpikat v celoti

"Trump and Vance just tried to humiliate Zelensky live on American TV, smugly demanding gratitude while openly mocking him like playground bullies counting favors. My respect for Zelensky—and my embarrassment as an American—just surged off the charts. I’m beyond disgusted!”

Ali nisem dovolj natančno spremljal preǰšnjega Trumpovega mandata, ampak se mi zdi, da je bil bolj normalen. To kar pa dela sedaj pa je totalnu fucked up.
ZDA če hoče se lahko distancira od vseh, je na dobri poti. Če izstopi iz NATA ter se tem odpokliče svojo vojsko iz EU baz, je Evropa gola in bosa. Nimamo svojega raketnega ščita, nimamo letal 5 generacije, kajšele da bi razvijali šesto. Satelitov tudi ne vem koliko je sploh evropskih. Skratka, iz danes na jutri je tak preskok pomeni za EU polom in dejansko celo štalo po celem svetu. Na koncu ne vem kdo se bolj igra z življenjem ali Trump ali Zelenski. Da se ne bo ponovil Kenedy scenarij, ki na koncu sploh nebi bil slab. Ker tip že preveč sranja dela.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.534
5.144
113
riti mu ne ližejo ravno. UK lahk preživi tud brez USA, kontra bo verjetno mace težje, Netenjahu da, ampak on od njega dobiva orožje za gešenk, to tud neki šteje, japonci so napovedli investicije, tako da bodo cekine dobili nazaj, EU se tudi počasi poslavlja od USA, Kitajc pa...ima ravno malo preveč plata v rokah da bi ga doni prijel in držal za muda

pod črto, vsak ukrep ki ga doni nardi naredi več škode doma kot tam kamor je bil namenjen
Vprašanje kaj vse je židom dolžan Trump oz. za kaj ga držijo za jajca... njim tud ni nič rekel da bi morali vrnit pomoč :fredi:

Verjetno je da Trump ne more izpolnit dogovora o prekinitvi ognja, najlažja rešitev zanj je, da reče da ga Zelenski noče sprejeti,
kako to doseči, žalit, poniževat in dat take pogoje da jih Ukrajina ne bo spreja. Na koncu si bo opral roke...,

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Floki

Guru
6. sep 2007
10.181
3.205
113
Ena res neumna misel me je prešinila:
Zelenski bi odletel v Peking in biznis/minerale dal Kitajcem v zameno za podporo v boju proti Rusiji. Če že delaš biznis, je bolje da ga delaš s hudičem za katerega veš, da je hudič kot pa s hudičem, ki se pretvarja, da je rešitelj.
Da bi oranžamen dobil malo svoje medicine. Bi ga rad videl, kako bi se hvalil z biznisi.

Kitajci, ki imajo večino svetovnih zalog zemelj misliš da bi sploh mignil za nekoga, ki jih šteje v promilih. Majo več biznisa in dobička od ruskega plina in nafte.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Garfildd