Vojna v Ukrajini 2

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.493
1.879
113
na temni strani lune
Zakaj točno sprašuješ, če bi želeli nadaljevati vojno mi oz. naši otroci v tuji državi? Normalno, da običajni ljudje ne bodo šli vojsko v tujo državo. Od kje tebi ideja, da bi morali iti?

Se opravičujem, je bilo slabo napisano.

Gledam s strani Ukrajinskih prebivalcev. Koliko Ukrajinskih mater, očetov, dedkov, babic in sorodnikov si še želi gledati napotovanje svojih otrok, vnukov,... na fronto?
Take izjave so premetene, Ne imaš se za rusofila, potem ko dobro nekdo drugi prebere tvoje misli, te pa čisto komot popredalčka. Se pravi hudo močnejši nasprotnik že apriori pomeni, da se mu prepustiš? Ne bi jim niti pustil poskusiti? Očitno niso vsi takega mnenja, zato podpirajo da se Ukrajinci borijo za svojo državo, potem ne glede na izid, bo kakršn že bo. Bodo rekli, da so vsaj poskusili. Koliko pa ti to razumeš, je dejansko vseeno. Saj se ne ti boriš za ukrajino in niti se nikoli ne boš. Ampak če bereš rusofile tipa mirsi in jest5 potem ti bodo seveda natvezili, da se pojdi borit v ukrajino, za ukrajino ipd.
Kako me kdo predalčka mi je hudo gladko vseeno. A zmaga Rus ali Ukrajinec je zame popolnoma nepomembno.
Sam spoštujem Ukrajince kateri se že 2 leti nadčloveško dobro upirajo. Spoštovanje do vseh ki v tem sodelujejo.
Bi si pa želel konca vojne in vrnitve v normalo. Ne rabimo gospodarsko sodelovati z Rusi. Ne želim pa eskalacij in morebitnih hudih posledic povzročenih z orožjem takim ali drugačnim.

Realnost pa je, da nekega napredka že dolgo ni. Tu se mi poraja vprašanje smiselnosti stopicanja na mestu. Vsaki dan umre par 100 oz xy mladih. Državo je zapustilo xyz ljudi ker se bojijo vpoklica oz nočejo biti izpostavljeni vojni. Milijone ljudi je brez osnovnih dobrin kot so elektrika, voda, ogrevanje.... Pa ponoči sediš v bunkerju in čakaš....

Ali iti all in v ofenzivo in pričeti terati Ruse iz Ukrajine ali kaj? Umirati na obroke? Na tak način bo veliko prej zmanjkalo človeških resursev Ukrajini kot Rusom.

Pa na koncu v reali še vedno ne vemo, ali bi si prebivalci okupiranih območji sploh želeli nazaj v Ukrajino?

Meni osebno bi bilo bizarno, da se na tej fronti Rusi pa Ukrajinci spopadajo še npr. leto, dve ali več, nato pa podpišejo nek sporazum ki bo državi razdelil po trenutni fronti. Ne poznam okoliščin, ampak upam da vsaj generali vedo koliko in zakaj žrtvujejo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in jest5

delter333

Guru
21. maj 2010
1.873
1.576
113
Notranjska
A to si uspel izluščiti iz mojih postov?

Drugače pa odgovor je ne. Obenem se pa tudi ne počutim ogroženega s strani Rusov ali posledično bilokatere druge države.
Po videnem Rus ni sposoben prevzeti/obvaldati vukojebinske države, kaj več NATO članice.
Se morda ti bojiš, da se bo kak oborožen Rus, pojavil na mejah Slovenije?

Z našim odnosom do tega konflikta pa dvigujemo % možnosti, da bo kaj "potrkalo" pri nas oz po kaki drugi NATO državi.
Vsaj jaz do sedaj nisem opazil bilokakšnega Ruskega apetita po EU oz NATO državah. Medijskih balalajk ne spremljam, tako da dopuščam možnost, da sem kaj spregledal in zamudil.

Ne podpiram vojne, ne podpiram konflikta in umiranja nedolžnih. Trenutno smo v nekem čudnem pat položaju, kjer stanje na terenu ne ustreza nobenemu razen vojnim dobičkarjem. Naterat Rusa iz Ukrajine bo hudo boleče in težko za Ukrajino in zahod, če je sploh izvedljivo. Relno smo na točki, ko se bo potrebno vsesti z Rusom za mizo in se poizkusiti kaj dogovoriti. Moje mnenje je, da spremembe, razen brezveznega umiranja in prelaganja fronte za par km naprej pa nazaj ne bo.
Bo kdo Rusu zaupal? Ne in prav je tako. Ko jih jebe. Zaščitit EU in NATO meje in poskrbet, da se Rusu nikoli ne bo uspel prebiti na zahod.
Jaz sem izluščil, da si malo naiven. Napadena je bila suverena država z mednarodno priznanimi mejami. Naša država je majhna včasih razdeljena na več sosednjih držav. Sedaj pada Ukrajina, rus verjetno ne bo potrkal na vrata, vendar Italian je blizu, Madžar tudi..... Kar je bilo pred leti noro za pomislit se mi zdi v prav bližnji prihodnosti mogoče.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.797
15.861
113
Se pravi pomagajo iz človekoljubnih nagibov? Fak ej, pa sem mislil, da sm jaz naiven. No, saj sem ampak več kot očitno nisem sam... :cheer: