Vojna v Ukrajini 2

vincenco

Pripravnik
25. jun 2009
68
43
18
Sicer se je z leti spreminjalo. Tole je izsek iz diplome SLUŽENJE VOJAŠKEGA ROKA V
JUGOSLOVANSKI LJUDSKI ARMADI

Leta 1955...
Vojaški rok v JLA je trajal dve leti. Ne glede na določbo prejšnjega stavka, je
v vojaški mornarici trajal tri leta, razen v enotah kopenske vojske in vojaškega letalstva
v sestavu vojaške mornarice, v katerih je trajal dve leti. ...
To je bilo krepko pred mano. Jaz sem služil 15 mesecev z 1 mesec dopusta.
 

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.264
2.399
113
Pomurje
Je vukojebina, ker še vedno herajo "revolucijo". Rus jim je dajal socialno podporo v zameno za strateško pozicijo. Kraljevina jugoslavija je bila vukojebina v primerjavi z Kubo pred drugo vojno.
Kraljevina jugoslavija je bila vukojebina tam do leta 75. Tite je stvari postvil na svoje mesto. Res je da smo slovenci počasi nepredovali, ostala vukojebina v jugoslaviji pa zelo hitro.
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.194
-2.072
113
Ja ne vem... ti si potočil eno solzico za Kubo. Kaj zdaj obračaš na Ukrajino.
Nič nisem js solzic točil za Kubo, Samo povedal sem, da tudi Kuba ni smela imeti sovjetskih raket, ker je je ZDA počutila ogroženo, In je ZDA po tem, ko je spodletel kopenski napad na Kubo zagrozila z jedrskim napadom, če teh raket ne odstranijo. Takrat je zmagal razum, in so sovjeti rakete odpeljali in do vojne ni prišlo.
Enako sedaj Rusija zahteva, da ne bo nata v Ukrajini, ker se tako Rusi počutijo ogrožene, čeprav vsi vemo, da Nato sadi samo rožice, rakete in vojaške baze pa ima samo za okras. Se je pa Ukrajina za razliko od Kube obvezala (v zameno da rusi plačajo njihove dolgove in še kaj), da bodo trajno nevtralni, da se ne bodo povezovali z drugimi vojaškimi zvezami, da ne bodo sovražni do Rusije.. na kar je ukrajina po državnem udaru 2014 "pozabila".
 

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.098
1.096
113
Ja, Putko je naredil štalo in jasno, da bodo sedaj države, ki so že bile jebene s strani Rusije tekom zgodovine (npr. Finska, Poljska, Estonija, Latvija in Litva), hotele tudi Ukrajino v NATO-u, da jo imajo za ekstra "tampon" zono.