Vojna v Ukrajini 2

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.803
2.664
113
Dobro jutro:

Janša v Kijevu: Situacija ni tako optimistična, kot je mogoče videti od daleč​

Janša sploh ni bil v Kijevu?

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.803
2.664
113
Se malo branja za tiste, ki jim ni do gledanja videov:

...

Ukraine short of skilled troops and munitions as losses, pessimism grow​

...

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.953
7.648
113
Pred dnevi je ta video zaokrožil po spletu in komentarji so bili, da vidite kaj podpirate. Izkazalo se je za ruSSko laž:

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: trance0 in H19ED

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.136
2.384
113
Pestra noč, zgleda da so začeli uničevati železniško ¨križišče¨... :evil:

Officials in the Russian-Occupied City of Melitopol have stated that the Explosions reported earlier were the result of Ukrainian Strikes on a Train and Supply Depot in the City that was being utilized by the Russian Military.

In the early morning in Melitopol there was a series of strikes. Place where the strike was confirmed is the locomotive depot.

Leseni oz. plastični HIMARS naredil ogromno škode....:fredi:

HIMARS visited Rosgvardiya headquarters in Donetsk. It is reported about a dozen "200" and six dozen "300". There will be fewer people in the rear and more opportunities for partisans

• Všeč mi je
Reactions: sad

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.136
2.384
113
Če prekinejo logistiko pri Melitopolu in na Krimskem mostu, potem imajo velike možnosti. Da bi Krimski most spet padel, malo dvomim, ni pa misija nemogoče. Če preobremenijo RU zračno obrambo, potem lahko marsikaj pade.

Če jim to ne uspe, potem bo fail.

Zelenski bo spet fehtaril za orožje, spet ima bad news... :fredi: :fredi: :fredi:

Zelenski: Če pade Bahmut, Putin zmaga

Mesto Bahmut je v središču večmesečnih spopadov v vzhodni Ukrajini. Čeprav nekateri vojaški analitiki menijo, da je mesto strateško nepomembno, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznal, da bi ga poraz v mestu lahko prisilil h kompromisu z Vladimirjem Putinom.

Dejal je, da bi izguba Bahmuta lahko povzročila veliko razočaranje. "Če začuti malo krvi, če zavoha, da smo šibki, bo Putin pritiskal, pritiskal in pritiskal," je dejal Zelenski. "Naša družba se bo počutila utrujeno, to bi me prisililo v kompromis z njim in to bo njegova zmaga," je še povedal ukrajinski predsednik.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Pred dnevi je ta video zaokrožil po spletu in komentarji so bili, da vidite kaj podpirate. Izkazalo se je za ruSSko laž:

Najlepše je ko ru$$$i sami razkrinkajo svoje laži

delter333

Guru
21. maj 2010
2.015
1.726
113
Notranjska
Če prekinejo logistiko pri Melitopolu in na Krimskem mostu, potem imajo velike možnosti. Da bi Krimski most spet padel, malo dvomim, ni pa misija nemogoče. Če preobremenijo RU zračno obrambo, potem lahko marsikaj pade.

Če jim to ne uspe, potem bo fail.

Zelenski bo spet fehtaril za orožje, spet ima bad news... :fredi: :fredi: :fredi:

Zelenski: Če pade Bahmut, Putin zmaga

Mesto Bahmut je v središču večmesečnih spopadov v vzhodni Ukrajini. Čeprav nekateri vojaški analitiki menijo, da je mesto strateško nepomembno, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznal, da bi ga poraz v mestu lahko prisilil h kompromisu z Vladimirjem Putinom.

Dejal je, da bi izguba Bahmuta lahko povzročila veliko razočaranje. "Če začuti malo krvi, če zavoha, da smo šibki, bo Putin pritiskal, pritiskal in pritiskal," je dejal Zelenski. "Naša družba se bo počutila utrujeno, to bi me prisililo v kompromis z njim in to bo njegova zmaga," je še povedal ukrajinski predsednik.
To je vse relativno, ne bi bilo življenjsko kritično če Bahmut pade je pa gotovo bolje da Ruse držijo tam. Mesto je že uničeno imajo dobro utrjene položaje in Rusi naj bi imeli precejšnje izgube, seveda Rusi trdijo nasprotno. Kaj je resnica vesta samo obe strani. PR je za medije in moralo v lastnih vrstah. Kateri Rus bi se šel za 3,5k USD borit in umret v prvem tednu? Da si 100% da umreš in kljub temu greš ti nekaj manjka v glavi, no tu je pa.propaganda tista ki naredi svoje. Naziji in LGTB skupaj v enem (ni mi sicer jasno kako gre to skupaj), Zelenski na heroina itd. vse pride prav potem da to ven en "kredibilen" medij iz Južne Afrike in ga povzamejo vsi katerim je informacija všeč, vključno z našimi forumaši, če kaj Rusi znajo je manipulirati informacije, stara sovjetska šola, frisi so isti.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: trance0 in Kamele0N

Floki

Guru
6. sep 2007
10.259
3.281
113
To je vse relativno, ne bi bilo življenjsko kritično če Bahmut pade je pa gotovo bolje da Ruse držijo tam.

Če Bahmut pade ne bo nič drugače, to je samo propaganda da se orožje tja pošilja. Saj Zelensky je tudi govoril kaj vse bo ko pade Severnodoneck pa ni bilo nič samo neja se je poti zahodu prestavila.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.015
1.726
113
Notranjska
Ti tudi povzemaš tebi vščečne informacije. Andy pa njemu všečne.
Le misri ima svojo glavo, ostali ste plagiatorji.
Ja itak! Šalo na stran, veliko je ljudi ki plasira nenormalne informacije tudi na Ukrajinski strani te pač odmislim. Je pa nekaj zanimivih virov okoli. Če obstaja dokumentarec kako Ukrajinci trenirajo na Angleških tankih se.mi zdi kar resnično, sam bi rekel da je to že informacija preveč v medijih. Bolje bi bilo da bi sproducirali nek nonses in bi rusofili doživljali orgazme!

• Všeč mi je
Reactions: sad

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Če Bahmut pade ne bo nič drugače, to je samo propaganda da se orožje tja pošilja. Saj Zelensky je tudi govoril kaj vse bo ko pade Severnodoneck pa ni bilo nič samo neja se je poti zahodu prestavila.

ja na fronti res ne bo večjih sprememb, bo pa to bila velika moralna zmaga za Ruse. Sigurno večja, kot Herson za UA. Pa še unim gnojem od Wagnerje vojske bi krila zrastla.

Nekako sem upal, da so se zadeve v bahmutu umirile v zadnjih 14 dneh, ampak še kar pritiskajo... upam, da v zadnjih izdihljajih.

Evo, je pa Zelenski prvič omenil možnost pogajanj... tudi to nekaj pomeni! Torej, če Rusi dobijo Bahmut, bo prej ali slej čas za pogovore.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.571
927
113
Ja itak! Šalo na stran, veliko je ljudi ki plasira nenormalne informacije tudi na Ukrajinski strani te pač odmislim. Je pa nekaj zanimivih virov okoli. Če obstaja dokumentarec kako Ukrajinci trenirajo na Angleških tankih se.mi zdi kar resnično, sam bi rekel da je to že informacija preveč v medijih. Bolje bi bilo da bi sproducirali nek nonses in bi rusofili doživljali orgazme!
Nisem strokovnjak, vendar:
-Ukrajinci drzijo pozicijo okoli Bakhmuta ze celo vecnost
-ce zelijo ofenzivo, rabijo prekiniti Rusim dobave orozja in ostale opreme. Kolikor je znano pride vecina preko krimskega mostu na Krim in potem dalje (verjetno preko Melitopola). Verjetno tudi preko drugih kanalov in smeri.
- Ukrajinci rabijo vec orozja, da lahko obrnejo tok dogodkov pri Bakhmutu. Torej tanki, aviacija prihajajo. Municija tudi, ostalo tudi. Se verjetno kaj, kar sploh ni javno znano
-zadnje in morda zelo pomembno pa je, da se mora drek na fronti posusiti, da lahko naredijo premike. Obstajajo posnetki, kjer se prakticno ne mores premikati zaradi dreka.

Rusi so pa smeh. Samo gobcajo, napredka pa nobenega. Skoda besed.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Problem rusov je, da so zaspali v svoji propagandi že veliko pred vojno sedaj. Toka dogodkov ni več moč bistveno spremeniti, ker vse kar sedaj delajo sem jim vrača nazaj kot bumerang x2.