Vojna v Ukrajini 2

2. jul 2020
5.073
6.623
113
Eden izmed vrnjenih vojnih ujetnikov. Po andijevih besedah, ga je rdeči križ obiskoval vsaj 2x dnevno.

1663948017998.png

• Všeč mi je
Reactions: 8888

corsol

Guru
11. mar 2010
3.006
976
113
Skorajda z vsem se strinjam, razen z delom o večji sposobnosti od rusov. Ko se ti "elitna" enota z top šit opremo izgubi sredi kočevskih gozdov...... Pa takoj ko se zgodi nekaj nepredvidenega je takoj totalni razpad sistema in klicanje podpore.....
Si ne znam predstavljati kako je ko gre zares pri njih...

V vsakem primetu imajo več praktičnih izkušenj s terena, saj so praktično povsod(upravičeno ali ne), kjer je kakšna piz.arija.
Glede treninga, ki seveda ne more predvideti vseh možnih variant pa predlagam spodnje branje.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
11 avtobusov prisilno vpoklicanih rusov mora Putler vsak dan dostavit v Ukrajino da se število živih okupatorjev ne spremeni
550 ubitih rusov ....X 4 do 5 še ranjenih - nesposobnih za boj....torej okoli 2 tavžnt petsto na dan .
....60 avtobusov na dan da se sposobnih za boj russsov ne spremeni.
Velike številke.
Posnetek zaslona 2022-09-23 180458.png

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
ma koga brigajo sco in brics v tej situaciji? Pa kje si Srbijo najdu, majke ti??
Evropa bo v parih mesecih vukojebina brez ruskega plina.
Bomo potem videli, kaj smo v primerjavi s Kitajsko, Indijo, Belorusijo, Iran, Brazilijo,...
Oni ne bodo lacni in da bi jih zeblo, industrija pa ugasnjena.
Si ze opazil, kam tone Evro? In se slabse bo.
Sem ze pred parimi meseci namignil pobeg v druge valute.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.267
113
Bomo potem videli, kaj smo v primerjavi s Kitajsko, Indijo, Belorusijo, Iran, Brazilijo,...
Če bo res tako hudo, si že našel letalsko karto za idealno deželo oz za odhod iz EU?

2. jul 2020
5.073
6.623
113

Ti ekspert za covid cepiva pa že pozabljaš na tiskanje covid denarja in negativne obrestne mere pri posojilih...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.971
-386
113

haha, dej ne me smejat no.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Malo si poglej analize ekonomskih posledic za Rusijo. Izgubila je izredno pomemben trg za velik del nafte in plina. Evropa bo res kratkoročno gagala, ampak to je bila lekcija vsaj za eno generacijo, da se ne vežeš več na enega partnerja, sploh pa ne Rusa.
Seveda rusofili prec pametno pišejo, kako bo Rusija to sedaj preusmerila na Kitajsko. Ahm, bo ja. Najprej bo morala investirati milijarde v plinovode in naftovode, potem jih bo pa Kitajc držal za jajca in izsiljeval do konca in naprej. Tako da, napovedi za Evropo so kratkoročno gaganje, srednjeročno bo pa že bolje. Rusiji pa je do pred 14dni še šlo, potem pa sama zapre pipo. Sedaj bo ekonomsko šlo samo strmo dol, ker Kitajc jih bo pobril do zadnje dlake, ker ve, da nima samo ruskih jajc v rokah, temveč tudi pljuča, srce, ledvice in možgane. Lahko si pogledate, kaj imajo afriške države od Kitajcev.
To je moje predvidevanje, nisem yt doktor, tako da lahko le upam, da se bo tudi uresničilo.

Tole je popolnoma možen scenarij. Jasno je bilo in je še, da prej ko se Evropa reši odvisnosti od Rusov, cenejše bo to. Vsekakor brez nekega, upajmo da čim krajšega, obdobja gagnja v Evropi ne bo šlo. Jasno je tudi bilo, da sankcije ne bodo prijele takoj. Nekaj časa je bilo Rusom (unim v Kremlju) to smešno, sedaj pa že cvilijo. Računajmo s tem, da nihanja cen energentov čim prej izzvenijo. Cene pa, da bodo take , da bodo Rusi še bolj cvilili. Osebno računam, da se bo v Rusiji počasi zgodila ulica. Ko je represije preveč ali pa je ekonomija preveč na dnu, je Rusom vseeno, če jih zapirajo ali pa streljajo na njih, oni se bodo uprli. To so že dokazali v zgodovini. Takrat njihovi poglavarji letijo, tako ali drugače. Tudi Putina to čaka.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113

hehe dobra. Povprečnega rusa zebe celo zimo, lačen je celo leto. Ne živijo vsi v elitnem delu Moskve. Se zapelješ 200 km iz mesta, imaš pa wc na štrbunk.
So pa babuške face, to pa moram priznat. Čeprav nimajo nič, vedno dajo nekaj za jest in pit

• Všeč mi je
Reactions: Konec