Vojna v Ukrajini 2

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Napisal sem, kar se piše po kanalih, ki so blizu. Nisem trdil, da je res. Ukrofli pa v luft. Če je ena raketa zatajila, ne razumem, zakaj bi bila tragedija. Tudi če je Kinzhal. Do sedaj prva. Ne vem zakaj bi "prižigali lučke od navdušenja." Ne bi bil prvi Kinzhal, ki je (bi) bil uporabljen v UA. Tudi ob uspešnih poletih se niso "prižigale lučke od navdušenja." Smiri malo doživljaj...
Ne vem kaj ti rečt. Razen lol mogoče? Prej smo enih 5 strani pisali kako pišemo o realnih informacijah in ne o propagandi in evo ga tebe, se zakadiš kot svinje v buče ob prvi priliki. Pa cel kup izgovorov gor dol.

Koliko je pa bilo kinjalov izstreljenih od 24.2? Dve? Sprašujem za prjatla.

I

Izbrisan uporabnik 474

Te rakete so topshit in in ena redkih stvari s katerimi se lahko pohvalijo pred ostalim svetom,
valda lahko tudi kakšna zataji kot vse ostale stvari, me pa res zanima koliko so jih sploh uporabili
in ali je problem da jih imajo zelo malo ker so pač predrage ali pa ker nimajo kapacitet za večjo proizvodnjo...

Za 4 ali 5 je dokumentirana uporaba, naj bi jih bilo seveda več. Glede na to, da so v proizvodnji že od leta 2017, po moje ni kriva zaloga, bolj cena na kos. Zakaj trošiti ultra drago orožje, če 100x cenejše naredijo isto, tudi če jih morajo izstreliti 10...

• Haha
Reactions: damirj
I

Izbrisan uporabnik 474

Ne vem kaj ti rečt. Razen lol mogoče? Prej smo enih 5 strani pisali kako pišemo o realnih informacijah in ne o propagandi in evo ga tebe, se zakadiš kot svinje v buče ob prvi priliki. Pa cel kup izgovorov gor dol.

Koliko je pa bilo kinjalov izstreljenih od 24.2? Dve? Sprašujem za prjatla.

Informacija je, da je Kinzhal padla na tla, 350km vstran od meje. Infomracija je ta, da raketa ni eksplodirala in se ob izpusti (namernem ali nenamernem) ni niti prižgala. To je vse, kar smo izvedeli od MSM medijev. Od ukrofilov smo dobili še užićko kolo..
Iz ruskih virov (pa ne MoD) pa se je razširilo, da je raketa "padla" iz MiG-31, ki je bil na misiji z nalogo izstrelitvijo rakete v stratosferi z simulacijo prestrezanaj oz. uničevanja satelitov. Ali je raketa bila izstreljena in se ni lansirala ali pa je odpovedal zaklep zaradi višine, ni znano. Podobne teste opravlja Rusija že vsaj 3 leta in to ni prva raketa, ki je na takšni višini zatajila.

Prijatelju pa povej, da so dokumentirane uporabe prosto dostopne na internetu, tako da če bi prijatelj imel vsaj malo interesa, bi jih brez težav lahko našel.

• Haha
Reactions: damirj

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.064
5.655
113
Rusija ni nikoli zanikala pošiljanja orožja separatistom. Pomembna pa je časovnica - sprva so se separatisti borili z orožjem AFU, ki je bilo na njihovi tleh. Ko je tega sfalilo po par mesecih in ko je začela AFu resno tamanit ljudi, pa se je začel pritok orožja iz Rusije.
Hmmm....kje sem že videl ta scenarij? Pismo če ni blo to pri nas na balkanu podobno?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Kako zelo različne informacije. No jaz sem bral, da je pa vseeno detonirala, ampak kasneje in je nekaj ljudi tudi poškodovanih. Ruski mediji celo trdijo, da ni šlo za kinjal pač pa za tu-141 (to enako je tudi v zagrebu padlo). Se pravi, če ruski mediji trdijo da je šlo za tu-141 potem ni šlo za eksperiment kot trdiš ti. Če pa je šlo za kinjal, potem so ruski mediji en drek vredni, ampak vseeno od 3 izstreljenih kinjalov 1 pade dol, je dosti slab izkupiček.

In ne, vsaj jaz ne plešem nobenega obrednega plesa, ker je milo rečeno vse skupaj patetično s strani rusije.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Za 4 ali 5 je dokumentirana uporaba, naj bi jih bilo seveda več. Glede na to, da so v proizvodnji že od leta 2017, po moje ni kriva zaloga, bolj cena na kos. Zakaj trošiti ultra drago orožje, če 100x cenejše naredijo isto, tudi če jih morajo izstreliti 10...
Se pravi kinjal je brezveze. Kr neki. Valda greš pa razsuješ čimprej vse, ko ti pa voda (vodka) teče v grlo.

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Menda je Bakhmut obkoljen, pa s sesutjem jeza so potopili ukrajinske pontonske mostove in s tem ujeli ukrajinsko vojsko na drugem bregu reke.

Tam narcisti že bežijo, verjetno ne bo Azovstala.. Ko Putin razširi specialno operacijo v anti teroristicno bo komik moral povečat dozo narkotikov. Je pa verjetno bolje, da tudi Rusi postopoma tolčejo najprej energetiko in jezove, kasneje pa še morda centre odločanja in tako pritisnejo predvsem na Kijev, pa tudi na London in Bruselj. Verjetno jim bi celo bolj ustrezalo, da vodstvo Kijeva odstopi in pridejo novi ljudje, s katerimi se bo lahko sklenil mir. Takrat bo pa javkanje Ukrofilov, kakšen narkoman je komik, ki jih je zajebal.

Nazadnje urejeno:

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.267
113
Tam nacisti že bežijo, verjetno ne bo Azovstala.. Ko Putin razširi specialno operacijo v anti teroristicno bo komik moral povečat dozo narkotikov. Je pa verjetno bolje, da tudi Rusi postopoma tolčejo najprej energetiko in jezove, kasneje pa še morda centre odločanja in tako pritisnejo predvsem na Kijev, pa tudi na London in Bruselj. Verjetno jim bi celo bolj ustrezalo, da vodstvo Kijeva odstopi in pridejo novi ljudje, s katerimi se bo lahko sklenil mir. Takrat bo pa javkanje Ukrofilov, kakšen narkoman je komik, ki jih je zajebal.
Odstraniti bi trebal Putina in njegove, enako bi trebalo narediti tudi v Ukrajini. Potem pa naj pridejo novi ljudje na položajev Rusiji in Ukrajini :cheer:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
russians won't change unless they confront their genocidal past, stalinist era and crimes of putin. They have to start with holodomor and teach in schools that stalin was equal with hither. Everybody knows the corruption of regime in russia, but they have to acknowledge

• Všeč mi je
Reactions: Konec

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.020
3.710
113
Tam nacisti že bežijo, verjetno ne bo Azovstala.. Ko Putin razširi specialno operacijo v anti teroristicno bo komik moral povečat dozo narkotikov. Je pa verjetno bolje, da tudi Rusi postopoma tolčejo najprej energetiko in jezove, kasneje pa še morda centre odločanja in tako pritisnejo predvsem na Kijev, pa tudi na London in Bruselj. Verjetno jim bi celo bolj ustrezalo, da vodstvo Kijeva odstopi in pridejo novi ljudje, s katerimi se bo lahko sklenil mir. Takrat bo pa javkanje Ukrofilov, kakšen narkoman je komik, ki jih je zajebal.
Hm... zakaj Putin ni zamenjal ukrajinskega vodstva že konec februarja?

• Všeč mi je
Reactions: Konec

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Naj mi moderator neha spreminjati besedo rusi v veliko začetnico...ker si ruski GENOCIDARJI tega ne zaslužijo.
Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Konec

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.064
5.655
113

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
To je tudi meni padlo v oči. Držim pesti, da bo na koncu cilj zadržati Ukrajince na drugi strani krimskega mostu.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N