Vojna v Ukrajini 2

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Poljska ima namreč zelo zelo močno vojsko...in da se pridruži Ukrajini proti rusom bi tako hitro PUCALI da rusi ne bi imeli cajta bežat

• Všeč mi je
Reactions: Konec

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.970
2.317
113
No, dejansko vse to dobijo od Kitajcev. Le malo več poceni plina in nafte jim dobavijo, pa se polni potrošniških dobrin.
Mogoče je res, morajo pa vedeti, da je Taiwan 10 let pred Kitajci glede tehnologije in razvoja čipov. Zato pa nočjo Američani dati roke stran od Taiwana, saj delajo dost čipov za njih, čeprav ZDA odpira tovarno za lastno izdelavo čipov.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.970
2.317
113
Slišal, slišal, napisal sem nasplošno glede tehnologije Taiwana in Kitajske. Sem pa poleti bral, da gre ogromno čipov iz TSMC do ZDA, kaj več se pa nisem spuščal v podrobnosti.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Čudno da so potem američani blokirali izvoz čipov na kitajsko.
100 milijard bo dal Intel za gradnjo tovarn čipov v €U?
Aja...nepomembno...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.527
5.696
113
Preden se pobriše...

Here's an interview of Justin Bronk by Ward Carroll. Justin and his team from RUSI wrote a white paper on the threats Ukraine is facing in the air war, and what they would need to defend themselves. There has been a lot more going on than we know from the media. Drones had success for a few days because the russian air defense had orders not to fire for example

Also worth noting how dense the ground based air defense in Ukraine is and was. 300 ish S-300 systems for a start, that's a tough nut to crack for any airforce imo. Buk systems seem to perform very well in the theatre, they had 60 ish of those and received more from Finland. They also seem to work well for russia, apparently they use them to shoot down MLRS rockets and can track them back to their origin and send coordinates to loitering munitions (thats info from another website). Not sure it works effectively against Himars, but the extreme range of himars should put it out of tracking range and the coordinates won't be very accurate imo..

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.048
2.707
113
A je to že mimo?

1668631975767.png

• Haha
Reactions: Robert

delter333

Guru
21. maj 2010
1.935
1.627
113
Notranjska
LoL.....ko v enem šusu prebereš zadnje 3 strani.... Pa na eni AndY1 105% da je raketa ukrajinska.....pa 77 teorij zarot......pol pa tole da je ruska :D
Kot sem že napisal, tudi če ni ukrajinska bo na koncu ukrajinska. To je najlažja rešitev, Rusom pa lepo povedo da so svojega kvizka že porabili.
Si ti že kdaj slišal za ameriško firmo Intel ?
No ker si slišal že za Intel si najbrž tudi slišal da je firma ki umira na obroke, tudi novi fabi po USA in Evropi ne bodo spremenili tega.