Vojna v Ukrajini 2

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.143
780
113
tu in tam
Denis, kumaj čokam, da bo zuni malu bul toplu pa da te mi provi domoljupi rečemo u živo kako besejdo o obrambi noše držove, ne sam prek tipkovnice..pa puvobi še unga Danija, če ga boš kaj vijdo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.861
11.727
113
Za kolajne ne vem, ce kaj pomeni, vsaka čast. Si pa bolj drobižek ti? Ti boš za po plinovodu penetrirat dober....
1744113490076.png
pol generala imamo?

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.143
780
113
tu in tam
Za kolajne ne vem, ce kaj pomeni, vsaka čast. Si pa bolj drobižek ti? Ti boš za po plinovodu penetrirat dober....
Žalostno pubeci, da še činov od naše vojske ne poznate, kje je potem še kaj drugega..
Ježek, ravno zaradi "kolajn" me ne boš videl v plinovodu, bodo to opravili kar drugi "kameleoni", pa tudi predebel oz. buco sem za nekatere junake tukaj s svojimi ~90 kg na~ 180...priznam.:zardelalter:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.483
16.792
113
Prav zares. Kot videno večkrat v raznih modernih/aktualnih vojaških konfliktih razni nosilci kolajn oz. višji čini dandanes prej končajo kot strateško določene tarče "samomorilskih" dronov in pametnih raket/bomb kot pa da se jih pošlje na kakšne bolj kot ne samomorilske "behind enemy lines" misije.

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.143
780
113
tu in tam
Zato pa sem mnenja, da bi morali moški (lahko tudi ženske) pri nas, ki niso odslužili ne v JA ne v SV, zaradi čudne varnostne situacije opraviti vsaj osnovno vojaško urjenje. Tako pa imaš situacijo, ko te milenijec in woke-ist tudi pozdraviti in pravilno nasloviti ne zna, ko stopiš pred njega, kje šele, da bi prav prijel puško v roke.

• Haha
Reactions: Kamele0N in damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.538
2.548
113
Zato pa sem mnenja, da bi morali moški (lahko tudi ženske) pri nas, ki niso odslužili ne v JA ne v SV, zaradi čudne varnostne situacije opraviti vsaj osnovno vojaško urjenje. Tako pa imaš situacijo, ko te milenijec in woke-ist tudi pozdraviti in pravilno nasloviti ne zna, ko stopiš pred njega, kje šele, da bi prav prijel puško v roke.
To te ne znajo niti če si v civilu... Sicer pa glede nato, da nismo vojaška država, nepoznavanje vojaških činov res ni nek hud problem.

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.143
780
113
tu in tam
To te ne znajo niti če si v civilu... Sicer pa glede nato, da nismo vojaška država, nepoznavanje vojaških činov res ni nek hud problem.
Nismo, ampak tudi to je osnova - situacija se lahko hitro obrne..kdo nas bo branil?-nekaj 1000 poklicnih, policija in nekaj 100 rezervnih, kot sem recimo jaz? koga bomo pa mobilizirali, če bi bilo potrebno? zaradi gnile politike imamo hordo nesposobnih ljudi v najlepših letih, s katerimi si nimaš kaj počet.

• Všeč mi je
Reactions: Matey
2. okt 2007
3.942
2.441
113
Če boš ti pri mojih letih takole zgledal v uniformi, kot jaz na zadnji "štelungi" pred nekaj meseci, se oglašaj ( itak se ne boš, ker ti bo manjkalo kar nekaj parametrov..pravzaprav vsi) :valjamse:
Poglej priponko 98081

ta slika pa mora biti že stara.

Prvo, take uniforme nihče več ne uporablja, mogoče kakšen rezervist, ampak ni več aktvien in še doma hrani uniformo.

Že nekaj časa so na desni strnai uniforme našitki s priimkom in začetnico imena. Kot tretje, tile t.i. "zlati čini" so v uporabi samo na slavnostnih uniformah, na teh bojnih pa že nekaj časa ne.

Drugače pa vsak čast za majorja.

• Wow
Reactions: Gatto

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.861
11.727
113
a ni bilo tako da proti koncu služenja je vsak dobil, čine da je vsaj brat znal, pa kako srednjo imel narejeno...

2. okt 2007
3.942
2.441
113
a ni bilo tako da proti koncu služenja je vsak dobil, čine da je vsaj brat znal, pa kako srednjo imel narejeno...

ja, kakšenga rdečega destnika ali razvodnika.... za majorja je v prejšnjem sistemu moral kar delat, pa tudi sedaj ga ne dobiš. Najmanj 7. stopnja je že zahtevana pri vseh častniških činih. V JLA je bila za prve časniške čine zahtevana peta stopnje, za višje (ne vem, kje je bila meja "kapetan"?, pa potem že nek faks. oziroma takrat vojaška akademija).

• Wow
Reactions: Gatto

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.483
16.792
113
Zato pa sem mnenja, da bi morali moški (lahko tudi ženske) pri nas, ki niso odslužili ne v JA ne v SV, zaradi čudne varnostne situacije opraviti vsaj osnovno vojaško urjenje.
Jaz to podpiram ne glede na situacijo in že od nekdaj negodujem nad ukinitvijo vojaškega urjenja, ki pa seveda mora biti takšno kot to dejansko mora biti in ne kot je bilo zadnja leta pred ukinitvijo.