Vojna v Ukrajini 2

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.572
2.379
113
Baje so Rusi sprejeli vstop Ukrajine v Nato, pod pogojem, da Slovenija izroči strokovnjaka za makro in mikro ekonomijo, monetarno politiko, mednarodne odnose in gospodarske trende ter vojaško strategijo, Optiplexa.
Jim damo mi Holoba, pa našo celo vlado. Lahko pa še kakšne svobodnjake, niko in jenula.
Ni panike, jutri gredo lahko na avion za Mockbo

corsol

Guru
11. mar 2010
3.188
1.081
113
Zanimivo na Fox-u med novicami nič o pogajnjih z Rusi.
Verjetno volilcem ni za govort kako se šef peča z Rusi.

2. okt 2007
3.894
2.404
113
Mož, kaj ti si na koki, ali se samo malo hecaš? Če ti še do zdaj ni potegnilo, potem si med zadnjimi: on je naša lutka. Samo poglej kako lepo smo ga oblekli....3 leta je že isto oblečen. On sicer zdaj nekaj bevska tough guy, da še zadnji naivneži kot si ti živijo v neki iluziji. Na koncu pa bo podpisal kaj bo dobil na mizo.

če že govorimo o Zelenskem

drugače, pa UA bo postala kolonija ZDA, RUS'-ZDA bodo spet začeli godpodarstko sodelovati, mejna črta pa bo postavljenem nekje blizu obstoječega stanja (tudi britanec je rekel,da bi vbojake postavil samo ob sedanji frotniliniji), torej je UA izgubila nekaj ozemja.

EU pa se bo malo pobrisala pod nosom, sedaj nekaj jokajo v Parizu. Pa verjetno bo EU zadnja prekinila sankcije
, oz. bodo nekatere države to začele delat ločeno, saj se vidi, da EU ni več enotna.

• Haha
Reactions: damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.417
2.461
113
če že govorimo o Zelenskem

drugače, pa UA bo postala kolonija ZDA, RUS'-ZDA bodo spet začeli godpodarstko sodelovati, mejna črta pa bo postavljenem nekje blizu obstoječega stanja (tudi britanec je rekel,da bi vbojake postavil samo ob sedanji frotniliniji), torej je UA izgubila nekaj ozemja.

EU pa se bo malo pobrisala pod nosom, sedaj nekaj jokajo v Parizu. Pa verjetno bo EU zadnja prekinila sankcije
, oz. bodo nekatere države to začele delat ločeno, saj se vidi, da EU ni več enotna.

To se nekako ne sklada z rusofilsko agendo, da je večina dobre zemlje v sedaj ruskih rokah. Kaj bo potem dobila ZDA, ničvredno zemljo? Se bo pa ja ZDA borila, da bo dobila vse kar je kaj vrednega.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.045
-576
48
Valparaiso
Ameriški predsednik Trump je dejal, da bi lahko ukrajinski predsednik Zelenski že zdavnaj končal vojno, ki je sploh ne bi smel začeti. Predsednika države, ki jo je februarja 2022 napadla Rusija, je označil za nesposobneža, ki uživa le štiri odstotke javne podpore, in pozval k volitvam v Ukrajini.
V glavnem, zadevo bo potrebno zaključiti in spet odpreti pipice, mi pa moramo počasi razmisliti o izstopu iz NATO.

• Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte

Floki

Guru
6. sep 2007
10.165
3.196
113
Kaj te muči?
Trump? Resnica? Zgodovina?
Ali si samo jezen, da Trump ne piha na vaš-naš rog?
Da je desnica v EU zavozila celtno EU?

Vse gre v ku...putina in trampek si pa pogačo delita.

Ki ni takšna kot bi si jo on želel. Če bi si vzel 5 minut in pogledal mapo nahajališč bi mumogoče kapnilo.
edit. mapa
n3xxtovnzk191.jpg

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jest5 in damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.417
2.461
113
Ki ni takšna kot bi si jo on želel. Če bi si vzel 5 minut in pogledal mapo nahajališč bi mumogoče kapnilo.
Ampak je pa žalostno, da tudi ni takšna, kot bi jo ti želel.

Saj jaz sem pogledal, ampak nisme o tem govoril. Govoril sem o rusofilski agendi, ki je še nedavno trdila tisto kar sem zapisal. Da bo rusija pobrala *vsa* nahajališča. Sedaj smo že pri tem, da temu ni tako.

• Haha
Reactions: jonny77 in jest5

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
Evropa brez ZDA in posledično NATA (na plečih ZDA seveda) je gola in bosa. Žalostno ampak resnično dejstvo.

Mi se ukvarjamo z papirnatimi slamicami in higienskimi vložki na moških WC-jih, veliki igralci nam pa določajo usodo.

Brezkončna podpora Ukrajini, uvoz azilantov, zeleni prehod in woke agenda so nas pripeljali kamor so nas. EU v svetu nima tolikšnega vpliva kot si sami rišemo film, da ga imamo. Dokler se skrivamo za ZDA smo lahko glasni. Sedaj ko Trump ne sodeluje v novodobnih zablodah je pa panika. Dosti pove dejstvo, da nihče od evro voditeljev ni bil vabljen na pogovore z rusi. Kaj to pove o naši zunanji politiki in vplivu, katerega naj bi imeli?

Ukrajina je izgubila ogromno. Rus pa,.......ja ali ne? Gospodarsko sodelovanje z rusi se bo hudo hitro povrnilo v okvirje pred vojno če ne celo povečalo. Morda ne z EU, globalno pa zagotovo. Forumski finančni analitik je napovedoval marsikaj. V reali pa se ni zgodilo kaj dosti, razen par politikov je nabiralo popularnost z podporo Ukrajini.

Moja laična napoved: Rus obdrži ozemlje, ZDA dobijo surovine in resurse, Ukrajina pa račun in beg ljudi iz države z slabo perspektivo.

Je bilo vredno? Bi se z drugačno politiko na zahodu (ZDA in EU) lahko temu izognili?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.661
-4.245
113
Je bilo vredno? Bi se z drugačno politiko na zahodu (ZDA in EU) lahko temu izognili?
Seveda je bilo vredno.
Brez tega bi Rusija zasedla vse do Lizbone.

Če pa bi Ukrajina sprejela sporazum iz Istanbula, ki je zagotavljal konec vojne, avtonomijo Donbasu v okviru Ukrajine in brez Krima in brez vstopa v Nato, potem bi Ukrajina ostala brez Krima in brez članstva v Natu, kar ni sprejemljivo, pa tudi ameriški orožarski lobi bi ostal brez velikega dela posla, pa pri transferju denarne pomoči tudi mnogo ljudi brez provizij. Pa še problem prenaseljenosti z moškimi se je v Ukrajini rešil.

Če bi se dalo vojni z drugačno politiko (ZDA in EU) izognit ?. Seveda bi se dalo, samo v Nato jih nebi vabili in ščuvali proti Rusom in obljubljali pomoč dokler bo potrebno = da izženejo ruse, in priključijo Krim. Ukrajina pa bi se samo odpovedala natu in spoštovala sporazum iz Minska - četudi enostransko.
Brez državnega prevrata v režiji ZDA bi pa Ukrajina še Krim obdržala in vse kar je sledilo kasneje. Ljudje v Donbasu in Krimu pač niso sprejeli prevratniške oblasti v Kijevu.

Ampak kot rečeno v drugem odstavku, z vojno pridejo tudi koristi, pač kakor za koga - tako da lahko rečemo, da se je splačalo. Ne tebi ali meni, dirigentom vojne pa obilno.

• Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte
2. okt 2007
3.894
2.404
113
EU pa takole... pa še ponosni smo na to, ko je že iz avina razvidno, da teh 16 svežnjev ni ravno zlomilo RU...

2. okt 2007
3.894
2.404
113
Očitno hladen tušv Munchnu ni pomagal, bo EU še kar naprej po svoje...

Ne vem, kakšno strategijo sploh imajo, razen tega, da je RU grožnja, in kaj bo naredil proti grožnji, jo napadel ali kaj.... vsi so vedeli, da se bo slej ali prej potrebno pogovarjat, samo EU se ne bi. In Trump je to izkoristil, EU pa v jok

1739970489376.png

• Všeč mi je
Reactions: Trigger