Vojaška policija in civilisti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Niso merili mene, pač pa nasproti vozeča vozila. ...

No...ko smo pri merjenju...sem jih že videl kako lepo te streljajo v hrbet in te ustavijo par 100 metrov naprej...pa gledaš ko tele u nova vrata...............pravim za ta plave in ne za te zelene
grin1.gif

To je bilo vcasih. Odkar je policist dolzan pokazati izmerjen rezultat na radarju je to tezko izvedljivo ker ni policista ki bi se mu dalo stalno pesacit z laserjem v roki.

Je pa obicajno da te slika radar (ne laser ampak doppler) in te par 100m naprej ustavi policija in ti pove kok si peljal. Ce ne verjames, lahko das zahtevo za sodno varstvo in dobis sliko poll v dokaznem postopku.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Po meni dostopnih podatkih vojaška policija ne bo NIKOLI ustavljala civilistov, razen če so civilne osebe na njihovem varovanem območju (vojašnice...). Vojaški policisti so ponavadi na cesti takrat, kadar je napovedan kakšen konvoj. Lahko pa se tudi postavijo nekam na poti k vojašnicam, kjer je velik pretok vojaških vozil!
Ja in 640 kb bo dovolj za vekomaj, kot je rekel Bilko iz MS
cheer.gif
.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Je pa obicajno da te slika radar (ne laser ampak doppler) in te par 100m naprej ustavi policija in ti pove kok si peljal. Ce ne verjames, lahko das zahtevo za sodno varstvo in dobis sliko poll v dokaznem postopku.
A da ti sliko pokažejo v roku, ko je še možno plačat polovičko pa ne gre?
oz. da ti sliko pokažejo pred rokom, v katerem imaš možnost pritožbe saj se na osnovi teh dokazov pač odločaš ali se boš pritožil ali ne? A to pa ni mogoče?

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Dokler boste eni tako paniko delal za brez veze bo SLO v kurcu!

Če ti v mojem postu najdeš paniko potem ti pač ne morem pomagati. Nekako ni vsakdanja stvar, da VP meri civilna vozila - pa če je to suha vaja, zajebancija ali kaj tretjega. In ja, iz Slovenije je nastal slovenistan zaradi takih kot jaz, ki (kao) delajo paniko, ne tistih ki nas molzejo kjer je le mogoče...
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
oz. da ti sliko pokažejo pred rokom, v katerem imaš možnost pritožbe saj se na osnovi teh dokazov pač odločaš ali se boš pritožil ali ne? A to pa ni mogoče?

V postopku to ni predvideno. Sem tudi sam sel mal preverjat ampak ako pac je. Takoj je treba pokazat laserske meritve zato ker tam ni slike. Nekateri gredo do radarista potem in kot vem vsakemu ki zeli pokazejo sliko tam na kraju. Niso pa dolzni to storiti. Pac ce prides z normalnim odnosom ne bo problem pokazat slike z vsemi podatki (vsaj take izkusnje imam jaz)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

V postopku to ni predvideno. Sem tudi sam sel mal preverjat ampak ako pac je. Takoj je treba pokazat laserske meritve zato ker tam ni slike. Nekateri gredo do radarista potem in kot vem vsakemu ki zeli pokazejo sliko tam na kraju. Niso pa dolzni to storiti. Pac ce prides z normalnim odnosom ne bo problem pokazat slike z vsemi podatki (vsaj take izkusnje imam jaz)
Jest imam tole s kazanjem laserskega radarja drugačne izkušnje, ampak pustiva zdej to, saj sva že parkrat šla to skoz.

Se mi pa zdi nepošteno, (pa zakon gor ali dol), da imaš pravico videt sliko šele po tem, ko si že zapravil možnost za polovičko. In verjamem da je tako prav s tem namenom, ker tako več pokasirajo.

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Dokler boste eni tako paniko delal za brez veze bo SLO v kurcu!

Če ti v mojem postu najdeš paniko potem ti pač ne morem pomagati. Nekako ni vsakdanja stvar, da VP meri civilna vozila - pa če je to suha vaja, zajebancija ali kaj tretjega. In ja, iz Slovenije je nastal slovenistan zaradi takih kot jaz, ki (kao) delajo paniko, ne tistih ki nas molzejo kjer je le mogoče...
bonk.gif
Kako ni panika, če si vidu 2 vojaka ob cesti in si že šel po zakonu iskat zakaj imata loparček v roki???

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Frazo "pristojnosti vojaške policije" je pa res težko vnest v google. To, da me je matral firbec pa priznam

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
sam sem že videl vojaško policiji z radarjem ki je merla civile.

vsaj v tisti koloni ni bilo niti enega vojaškega avta. in tudi tisti ki ga je ustavil in mel v postopku ni bilo videt da je vojak. star civilni avto in ded v civilnih cotah...

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
fantje zdaj ko stopi v veljavo novi prometni zakoni , zdaj bo šele pizdarija! Sem malo bral in se bo moral tisti ki bo htel dobit vozniško nazaj krepko potruditi (ne mislim samo globe).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
fantje zdaj ko stopi v veljavo novi prometni zakoni , zdaj bo šele pizdarija! Sem malo bral in se bo moral tisti ki bo htel dobit vozniško nazaj krepko potruditi (ne mislim samo globe).
Ampak nesreč pa le ne bo več al kako?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

vsaj v tisti koloni ni bilo niti enega vojaškega avta. in tudi tisti ki ga je ustavil in mel v postopku ni bilo videt da je vojak. star civilni avto in ded v civilnih cotah...

Meni lahko vojaček maha, pa mu ne bom ustavil, če ne veljajo kakšne izredne razmere.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

Meni lahko vojaček maha, pa mu ne bom ustavil, če ne veljajo kakšne izredne razmere.
Saj ni treba da ti maha. Lahko rezultate merjenja posredujejo policiji, ta ti pa bo enktrat v roku dveh let domov poslala kazen.
Sej na položnici ne piše, kdo te je pomeril, pa tudi če bi pisalo, saj so vojaški policaji izurjeni tudi v merjenju z radarjem.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.411
5.657
113
Ma *ebala vas panika....pač mal za vajo streljajo tud po civilistih.....Če bi bil jaz MP bi tud...najprej ker bi blo wauuu
cheer.gif

MP nima pristojnosti nad civili...razen v izrednih situacijah (katastrofe, naravne nesreče, vojno stanje, policijska ura....)...pa še to te lah zadržijo samo do prihoda policije...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Ko sem bil še v Yugo vojski in smo se peljali s kamionom, ki je izgledal kot civilni, le vojaške tablice je imel in nas je hotel ustaviti civilni policaj, je šofer crnogorac ludi Bajro le zapeljal proti policaju, da je moral odskočiti. Zastavnik v kamionu pa je cepal od smeha...
hysterical-1.gif

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Vojaška policija lahko preverja samo vojaške osebe-vozila, razen v izrednih razmerah. Ima pa vvojska tudi vozila z civilnimi tablicami, tako da ne čudno gledat če so ustavili civilno vozilo in v njem sedi civil. Vojaška oseba je lahko tudi v civilni obleki in tudi neuniformirani čljudje delajo v vojski.