Vodovod in stevec izven hise

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Vodovod zelo navija da das stevec izven hise da imajo oni dostop do stevca. Nevem nekako se mi cudno zdi da je dostikrat problem k je treba od koga kej dobit ampak tukaj pa ni problema pripeljat stroje delavce stroske ni da ni castijo vse. Nevem cudno se mi zdi vseskupaj da tolk silijo in ponujajo to opcijo, je tukak kaksen hakeljc ali pac?
Je pa tudi smesno da je ta jasek potem dostopen komerkoli, ce hoces sosedu nagajat mu gres vodo zapret. Nevem no

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
tle je po moje samo en hakelc. izven hiše je nujno tudi na robu parcele. dostop... je že res. res je pa tudi, da če ti kje od roba parcele spusti, je to tvoj strošek, zdaj je pa njihov.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
V kolikor gre za posodobitev obstoječe inštalacije, naj to naredijo na svoje stroške, če že tako vztrajajo.
Nam so lani 'obnavljali' plinovod in nas probali nategniti s cca. 500€ stroškov za nekaj metrov nove cevi. Ko smo jih s sosedi gladko odjebali, so projekt (na njihove stroške) vseeno izvedli. Razen malo lisastega asfalta je vse ostalo enako..
Samo nobene pogodbe ne podpiši.

19. jul 2007
2.893
1.609
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Vodovod zelo navija da das stevec izven hise da imajo oni dostop do stevca. Nevem nekako se mi cudno zdi da je dostikrat problem k je treba od koga kej dobit ampak tukaj pa ni problema pripeljat stroje delavce stroske ni da ni castijo vse. Nevem cudno se mi zdi vseskupaj da tolk silijo in ponujajo to opcijo, je tukak kaksen hakeljc ali pac?
Je pa tudi smesno da je ta jasek potem dostopen komerkoli, ce hoces sosedu nagajat mu gres vodo zapret. Nevem no

Lokacija ?

Jaz bom nekaj prenavljal in bi rad dal ven, pa bi prišlo svinjsko drago, ker zahtevajo ogromen jašek (Vo-Ka LJ).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Saj pravi, da bodo oni plačal. Ali sem narobe razumela? Je drugače kaka "posodobitev" tam mišljena, pa hočejo poenotiti vse pa hočejo vse na cesto spraviti ali so samo tebe (mislim OPja) najdli? Danes pri vsaki novogradnji, ko dobiš pogoje od komunale in elektra, je vse na robu parcele. Da se da iz avta praktično... Pri vodi pa se zgornji razlog ki sem ga omenila. Je kolega plačeval 80m3 vode na mesec, dokler ni letni obračun prišel, sploh vedel ni....

Nazadnje urejeno:

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Jaz imam dokaj podoben primer z Elektro. Varovalke smo želeli povečati iz 63A na 80A, zahtevali so novo omarico. Plačali smo že 3000 € prispevka za povečanja, potem smo dobili še predračun za elektro omarico v višini 2600 €. Skoraj kap me je. Grem do elektro trgovine kjer povprašam za material. Strošek materiala 1500 €. Najdem električarja, ki mi naredi za 2000 €. Sedaj se elektro noče pogovarjati z mano, jezni so in mi zavljačujejo s priklopom + hočejo zaračunavati še neke dodatne stroške.

Kaj narediti?

zoom

Majstr
14. maj 2014
701
250
63
Vsak mesec ti na položnici obračunavajo tudi vzdrževanje vodovodnega priključka. Verjetno je števec že dotrajal, seveda popisovanje od hiš do hiše predstavlja strošek. Jaški so sedaj ob cesti oddajajo signal in ko popisuje se samo pelje po ulice in ima vse.
To je običajen postopek, verjetni niste edini v naselju.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
verjetno je odvisno tudi od dostopa
pri nas je stevec v kleti, v prostoru, ki skozi okno "gleda" na dvorisce, to pa je dostopno vsem in vsakomur
pred leti so naredili upgrade stevca in sedaj se komunalec sprehodi do okna z brezzicnim citalcem in voila
(v parih letih sem ga videl sicer samo 1x)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

men ni noben omenju ocitavanje na daljavo, Imamo nov stevec to itak prestavijo in nekaj bi bilo dobro menjat in v tem primeru hocejo zelo radi sodelovat in da bi dali ven stevec pac cudno se mi zdi da se zato najde denar brezproblema in da im je tolk do tega. Vse oni castijo in to ti povedo 10x. In kot pravim mal je smotano ker ti lahko vsak pride in ti vodo zapre do hise, to ni nic na kljuc ali podobno

Pri elektriki je isto ce nimas postimano dostopno omarico pa recimo hoces spremeniti odjem iz enega v drugega te prisilijo da ali financiras vsaj 3keur ali pa mogoce pride do sofinanciranja ce to sploh je ali samo znizajo svoj zasluzek in ti pravijo da je to sofinanciranje.

Ce bi jim pustil delat jasek bi ga itak na robu parcele ker moja glih ni javna infrastruktura po kateri bom gledal vodovodarja elektro al pa koga podobnega in z vodovodom ze dobim enega

Nazadnje urejeno: