Voda v merilnem jašku

kabudi

Zelenc'
9. okt 2007
25
0
1
Zdravo.

Kupil sem stanovanje na barju v petstanovanjski hiši. Hiša je nova (2007 april) in smo prvi vseljeni. Problem je voda v merilnem jašku. Lastnik je naredil prevzem s par 100 evri in vodo v jašku. Seveda mu je prevezem nardil nekdo precej visoko na VOK-u. Seveda bo treba vsakič, ko bo stric od VOK-a prišel merit števce potrebno pumpati vodo, samo tega ne bo delal graditelj in prejšnji lastnik, ampak nekdo od stanovalcev.

Kaj mi je storiti, seveda je dialog nemogoč, ta ki mi je prodal stanovanje je velik filozof. Kakšne pravne vzvode imam? Mora VOK preveriti stvar in poslati potrdilo o neustreznosti?

Lep pozdrav in hvala za hitre odgovore,
kabudi
cool-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Odkod pride voda? Ali pušča kateri od ventilov, morda števec? Ali je to podtalnica?
Če je podtalnica, po mojem ne moreš nič, pač 1x na leto boste spumpali vodo in odčitali števec. Če pušča ventil ali števec, naj bi izvajalec del to popravil. VO-KA je kao odgovoren za priključek vodovoda do števca, naprej je stvar uporabnika.

igi

Guru
13. okt 2007
5.605
1.206
113
Celje
uveljavljaj garancijo! če ne zlepa pa malce bolj grobo. VSE komunikacije naj potekajo pisno s priporočenimi pošiljkami!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Tudi jaz sem na barju - isti problem. Na koncu so ugotovili da jašek na vrhu ni imel gume in je deževnica tekla v jašek.
Gumica za 5 EUR je rešila problem
smile-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
če je ta voda podtalnica in če števcu ne more škoditi potem ni druge kot da se na vsake toliko voda spravi ven
kolega ima podoben primer in rešitve kako bi to vodo ustavil do sedaj še ni našel