sklepam da zato, ker je klima naprava v dnevni sobi, rože ravno tako, pa likalna deska tudi, medtem ko pipa za vodo pa je v kuhinji?Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zakaj hudiča sploh hočete porabiti tisto vodo od klime, to se spelje v odtok pa je.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne, OH- je ion zase, drugi vodikov atom pa nastopa v molekuli kot H+ , njegov elektron se namreč približa večjemu ionu OH- in tvori vodikovo vez. Zato tudi voda disociira v H+ in OH- ione. Kakšne osmice in ostale možne zanke ta elektronski par izvaja v tej "vodikovi vezi", pa nismo takrat obravnavali, pa tudi življenje me je kasneje odneslo v druge vode naravoslovja, tako da mi ni treba te lekcije čisto v potankosti vedeti. Lahko pa da se bo tudi to zgodilo, zakaj pa ne?. Vedno sem bil zvedav.
Smo tudi preračunavali energije ob teh spremembah, pa se mi zares ne da sedaj iti brskat po dilah za tistimi zapiski., pa brez vikipedije.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zakaj hudiča sploh hočete porabiti tisto vodo od klime, to se spelje v odtok pa je.
A tudi izpuhe od avta lovite?
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
.............Ne, vodikova vez ne nastopa med ioni, ampak med posameznimi molekulami vode.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Pardon, pridobivanje deionizirane vode je zelo - zelo poceni, proti uparjevanju in destilaciji destilirane vode. Temu primerna je tudi kvaliteta ...
To pa drži, da se kvaliteta mehčanja vode meri z električno prevodnostjo. V samem bistvu pomeni, da je destilirana, torej resnično čista H2O popolnoma neprevodna, saj ne disociira. Je v ravnotežju. Ko ji pa dodaš ion nečistoče, pa ni več v ravnotežju in prevaja el. tok (pomeni da ni dovolj "očiščena, morda samo enostransko (samo kationsko) obdelana, kot je primer vode ki jo kupiš na Petrolu itd... )
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Destilirana je hkrati tudi deionizirana. Jasno če destiliraš v čistem okolju