Voda mi pušča pa ne najdem kje

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Na kaki globini pa je cev do hiše???

Jaz bi najrpej odprl na mestu kjer pride cev v hišo...tam je 80 % verjetnost da je počila cev..ker se zemljina in hiša različno posedata.

In pa spojke... poznam primer... Da bi cev kr tako brez veze nekje poknala skor ne verjamem!

Drugače pa pokliči http://www.mollier.si/dolocanje-mesta-netesnosti pa povprašaj, če se to da tudi v tvojem primeru!

Lp

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Na kaki globini pa je cev do hiše???

Jaz bi najrpej odprl na mestu kjer pride cev v hišo...tam je 80 % verjetnost da je počila cev..ker se zemljina in hiša različno posedata.

To je dobra ideja. Pa še opaziti se bo dalo, če je defekt v bližini par metrov, ker bo tam blatno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Par dni nazaj smo pri polaganju tlakovcev ugotovili, da nam pušča dovodna cev. K sreči pred števcem
evil.gif

Na dvorišču se ni poznalo NIČ. Zemlja ni bila niti malo bolj vlažna kot v okolici. Voda si je pod površino skopala pot do okoli 15m oddaljenega jaška za meteorno vodo, ter počasi odtekala. Al je bilo presenečenje po odkopanih okoli 15cm zbite zemlje, ko nas je pričakal vodomet
uf-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Finta je v tem da voda vedno odteka navzdol (čudno ane) in puščanja pri vkopanih ceveh skoraj nikoli ne opaziš, razen če je teren nagnjen ali pa je spodaj vodonepropustna plast. Če si na ravnini puščanja ne opaziš dokler ne prideš do cevi.

Odkrivanje luknje? V kolikor teren visi in se da predvidet kam voda odteka naj se najprej preveri v to smer. Torej od cevi do nekege vodne ovire naj se preveri teren in se bo takoj ugotovilo če je kje prisotnost vode. V kolikor to ni mogoče je pametno naredit testne vrtine nižje od poteka vodne cevi (spet če teren visi). Če je pa napeljava na ravnem pa spodaj kakšen prod potem pa bogpomagaj. Vsekakor najprej izkjučit možnost puščanja na napeljavi v hiši (je en omenil kako se to naredit), potem pa dalje. Za silo potegnit pa en alkaten obvod pa tudi ni tak problem, recimo mraza ni več, vročine pa tudi še kakšen mesec dva ne bo, tako da gre lahko tak obvod tudi po "luftu", vmes se pa naredi končno rešitev.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
hojla,kaj si že kaj kopal ? nič se ne javiš,če si že rešil problem.Toliko nasvetov smo ti dali ti pa se nič ne oglasiš.če nisi našel felerja PRIDEMO MI KOPAT !!!! saj bodo prazniki !!!
bonk.gif

jure1873

Zelenc'
12. jul 2010
9
0
1
kp, lj
Da se še jaz priključim na to temo... na zidu vidim, da nekje v hiši pušča voda, ne vem pa kje. To se dogaja že 15 let. Imeli smo že več vodoinštalaterjev a noben ni ugovotil vzroka. Vsi so škodo sanirali, čez par mesecev je bilo pa isto kot na začetku. Je edina rešitev to podjetje Molier iz Celja? Obstaja še kdo, ki opravlja te stvari na obali?

jure1873

Zelenc'
12. jul 2010
9
0
1
kp, lj
Glede na to, da je spodaj še eno nadstropje je to težko podtalnica. Prej bi lahko kje iz strehe kakšen dež prišel do tja.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nč novga glede tega puščanja vode. Mogoče je pa ugotovil, da mu samo kotliček pri WC školjki spušča. (on pa cel hrib prekopal)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
jaz imam problem v centralni, vsaki mesec moram dopolnit sistem (ne vem cca 5 litrov iz 1 barana 1,5 bara) ..nikjer ni vlage, da bi kje puščalo (očitno nekje mora) , kako to preverjat, če je kakšna metoda.... Ali pa je izguba toliko vode normalna

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ni normalna takšna izguba vode. A zračiš kaj radijatorje?? Tukaj pritisk hitro pade. Ali pa mogoče da je ekspanzijska posoda fuč??
Na ekspanzijski pritisni na ventliček, ki je za filat zrak. Če gre vn zrak, je ok, če gre pa voda, pa NI ok. (duša spustila)Če ne gre nič vn, napumpaj ekspanzijsko-z zrakom (ne vem kolk se pumpa, poglej v trgovini na eni novi)

poglej okol ventilov radijatorjev. če spušča kje tukaj, verjetno samo kaplja... pa okol varnostnega ventila poglej.
Obriši pa papir podstavi odspodaj... tam bi se moglo poznat čez nekaj ur, če je padla kakšna kapljica.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Meni v enem letu pade pritisk za cca 0,2 bara. Če bi puščalo okoli peči in radiatorjev bi že opazil. Skrbi pa me ,da ti pušča peč v kurišču in voda izpari skozi dimnik.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zna bit da di duša v ekspanziji zgublja moč. Načeloma je precej velik padec pritiska za obdobje enega meseca.

Kot je že eden rekel...odpri na koncu eksapzijo (na vrhu 'balona') je plastičen pokrovček, pa noter najdeš avtomobilski ventiček...daj gor pumpo pa malo napumpaj (kakih 10 x spusti zrak noter) pa boš videl če bo kaj drugače.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
na ekspanzijskki posodi je listek na katerem piše kolko mora biti barov pod pritiskom. Tolk je nafilaj.
(sam se mi zdi, da kolikokrat si že filal, da je duša spustila in je notri voda.) Ko boš pritisnil na ventilček, boš videl, če priteče voda, boš moral ekspanzijsko menjat. Ker, če zdaj nafilaš do določenega pritiska ekspanzijsko, bo tlak v sistemu prehud in bo vrglo vodo na varnostnem ventilo vn. Torej: Če je voda not.. menjaj eksp. posod. Če je zrak in ga je premalo pritiska mafilaj zrak in malo vodo spuščaj iz sistema, da ne bo mokro po kurilnici, če ni nič, probaj filat ekspanzijsko in pazi na tlak v sistemu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
okje, potestiram danes.. ampak vseeno, torej če je ekspanzijska fuč, potem bi vodo zmetalo kje ven? pri varnostnem... ker nekjo jo mora ob povišanem tlaku, radiatorje sem že pogledal pa ni videt izgub/mokrote.

Kako ugotovim da tlak pade? začne klopotat po radiatorjih, luft se noter nabira... od kod nimam pojma. No potem šele letim v klet in pogledam manometer. Odzračim in potem dofilam vodo.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zakaj bi metalo ven vodo na varnostnem ventilu?

Ko začne zadeva puščat kri bo tebi nekaj časa padal pritisk, ti pa boš dofilaval. ko je ekspanzijska povsem prazna se bo tudi pristik umiril (In ne več padal)...če je seveda razlog v njej.

V kolikro boš nafilal ekspanzijsko bo pritisk malenkost narasel, tako da ne bo nobene panike.

Koliko jepa stara peč? Ena od možnosti je, da pušča v njej?

Ne vem...tudi pri nas je pritisk stalno malo padala (ekspanzijska je fuč...pa ni nikjer vidno puščalo) so pa zdaj inštalcije nareje povsem na novo, peč je še stara (40 let), pa je s pritiskom precej bolje...od napolnite novega sistema (jeseni) zadeve še nisem rabil dofilavat (kljub pogostemu odzračevanju sistema, ker se je zrak počasi odvajal).

Se pa počasi približuje pritisk 1 baru, vendar bo jutri spet malo dodatnega talnega gretja, tako da bomo zadevo spet dofilali in odzračili..

še to....ekspanzijsko prekontroliraš da z nohtom pritisneš na ventilček...če pihne ven zadeva še drži (lahko pa jo vseeno malo nafilaš).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
to se vleče že od lani, ampak ko enkrat toplo rata, ne greš več drkat po peči...zdaj pa se je spet začelo, zdaj pa treba zadevi priti do dna. Peč je relativno nova (par let), plinska.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
nč novga glede tega puščanja vode. Mogoče je pa ugotovil, da mu samo kotliček pri WC školjki spušča. (on pa cel hrib prekopal)

Če mene sprašuješ?
Smo najdl po 3 dneh kopanja. Puščalo je na spoju. Fixed

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
tudi jaz sem našel... en spoj pri radiatorju pušča (kaplja)... ni še fixed
smile-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Zakaj bi metalo ven vodo na varnostnem ventilu?

Ko začne zadeva puščat kri bo tebi nekaj časa padal pritisk, ti pa boš dofilaval. ko je ekspanzijska povsem prazna se bo tudi pristik umiril (In ne več padal)...če je seveda razlog v njej.

V kolikro boš nafilal ekspanzijsko bo pritisk malenkost narasel, tako da ne bo nobene panike.

Koliko jepa stara peč? Ena od možnosti je, da pušča v njej?

Ne vem...tudi pri nas je pritisk stalno malo padala (ekspanzijska je fuč...pa ni nikjer vidno puščalo) so pa zdaj inštalcije nareje povsem na novo, peč je še stara (40 let), pa je s pritiskom precej bolje...od napolnite novega sistema (jeseni) zadeve še nisem rabil dofilavat (kljub pogostemu odzračevanju sistema, ker se je zrak počasi odvajal).

Se pa počasi približuje pritisk 1 baru, vendar bo jutri spet malo dodatnega talnega gretja, tako da bomo zadevo spet dofilali in odzračili..

še to....ekspanzijsko prekontroliraš da z nohtom pritisneš na ventilček...če pihne ven zadeva še drži (lahko pa jo vseeno malo nafilaš).
če hočeš raztezno dofilat z zrakom jo moraš odklopiti ali pa sprazniti sistem saj mota biti prazna (brez vode ) da jo lahko nafilaš. beri navodila za vzdrževanje in kontrolo pritiska razrezne )
grims-1.gif