VNC

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pismo, zadnjič enkrat za hec inštaliram VNC na računalo, da se malo poigračkam.

In prej pridem do prižganega računala in je obarvan črno....kako hudiča se bi kdo lahko kar na moj računalnik priključil?
confused-1.gif

d055.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Monitor šel v suspend/sleep mode ali pa screen saver na blank nastavljen... če si za routerjem potem dvomim da je kdo prišel do vnc-ja, sploh če nimaš port forwarda narejenega. Črn ekran še ne pomeni da je VNC vklopljen. Aja, a sploh imaš vnc vklopljen (kot program, kot servis)? Še več: blank screen on connect v VNCju moraš v nastavitvah posebej nastaviti, sicer ti pač prikazuje ekran in miš se ti "remote" premika in znaki kakor se pač tipka remote. Skratka kar se tiče vdora sem skeptik...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.990
6.994
113
Jaz pa imam sledeč problem:

imam instaliran VNC kot servis, tako da laufa vseeno, ne glede kdo je prijavljan. Nastavljena sta dva uporabnika. Če se povežem preko VNC in izberem prvega uporabnika; deluje vse B.P. Če pa hočem dostopat do drugega, pa se začne nalagat..potem pa črn zaslon.

A je možno da je screensaver, ki je nastavljen samo za drugega? Čeprav mislim, da sem enkrat namerno šel do PCja, se logiran v drugi account in se povezal preko VNC, pa bilo vse črno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Par let nazaj mi je kolega, težki heker (bil že parkrat v zaporu) poslal programček, preko katerega si prišel v skoraj vsak vnc, redko kateri ni delal. Zraven pa imenik slovenskih IP-jev, ki so znani, da imajo vnc. Enih par sem jih sprobal, potem pa vse dol pobrisal, ker sem vedel, da ga policija itak nadzoruje, ni treba da še mene kam potegne.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Stare verzije VNC imajo luknjo, kjer vsak not pride.
Razen tega so mogoče geslo uganili. Si imel kakega trivialnega ?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Bolj vprašanje: a si VNC sploh odprl navzven (forwardow port) ali si se samo znotraj mreže igral? Če si se samo znotraj mreže igral potem skoraj ne verjamem v zunanji vdor.