Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kup copy-paste nebuloz.... Poglej vire
o čem ti spet to?
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sad ih ima, sad ih nema.
Sem dal na slikomat, zdaj bi moralo delat.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sad ih ima, sad ih nema.
Sem dal na slikomat, zdaj bi moralo delat.
A boš gor obesil tudi slike s svoje cerkvene poroke? Kaj pa krst tvoje hčerke? Kdaj jo začneš voziti k verouku?
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Se jim upaš povedat v obraz?
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Vseskozi sem te imel za dokaj razumnega možakarja.
Zagotovo je bil kdo od tvojih prednikov 20. maja 44 na tisti prisegi, da se oglašaš.
Ne vem kaj ima klerofašizem opravka z mano oz. mojo ožjo družino. Res ne. Mi lahko prosim razložiš?
Edit:Grem še poklicat ženo, da mi pove, kdaj sva se cerkveno poročila. Mater, sem moral biti zadet, da se ne spomnem.
Daj mi zrihtaj še izpisek iz krstne knjige za mojega sina. Res se ne spomnem njegovega krsta.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ad1 cerkvena poroka je neveljavna
ad 2 in ad3 krst in verouk sta neustavna in nezakonita
Citat:
Nakon što je zajedno s 300 sveæenika napustio muzej i zaustavio se kod makete spomen-područja, koja je udaljena tristotinjak metara hoda po nasipu od muzeja, kardinal Josip Bozaniæ nije zakoračio prema Kamenom cvijetu. Zašto?
Fotoreporteri i kamermani koji su veæ namjestili stative ispod golemog cvijeta ostali su u čudu kada se kolona s kardinalom okrenula i nakon razgledavanja makete i tumačenja ravnateljice muzeja Nataše Jovičiæ okrenula i počela vraæati prema muzeju i nije nastavila logičnim putem prema Cvijetu, kamo odlazi svatko tko posjeti Jasenovac. Ponovno, zašto? Formalni razlog koji smo mogli čuti je da više nije bilo dovoljno vremena, jer se kardinal predugo zadržao u muzeju, gdje ga je najviše zanimao projekt ažuriranja popisa žrtava.
«Ma, hajde, kad je mogao čekati 15 godina, mogao je još 15 minuta», komentirala je te tvrdnje jedna na jeziku britka agencijska kolegica. Jer, protokolom je bilo utvrđeno da æe se nakon posjeta muzeju otiæi do Kamena cvijeta, zatim natrag do edukacijske dvorane, gdje æe biti molitva i – posjet Jasenovcu je gotov. Mnogi od nas, koji godinama pratimo takva zbivanja, očekivali su da æe kardinal, nakon fenomenalne propovijedi u crkvi i pažljiva promatranja muzejskih eksponata, otiæi do Cvijeta i nakratko se ondje pomoliti.
Naprosto, barem prekrižiti. Bio bi, naime, simbolički čin npr. na razini onoga ulaska Benedikta XVI. u istambulsku Plavu džamiju, kada je na par sekundi sklopio oči i ruke u jednostavnoj i neizgovorenoj molitvi. Pitati se zašto se kardinal Bozaniæ nije pomolio kod Bogdanoviæeva Cvijeta za neke može biti minuciozno i zločesto, jer je sve dotad (a i poslije) bilo vrhunski odrađeno.
Međutim, nakon odlaska kolone sveæenika iz Jasenovca prema Petrinji mnogi su ostali upravo s tim upitnicima u očima. Je li moguæe da se radi o nepotrebnoj nepažnji u protokolu? Stvarnoj želji da se nadoknadi izgubljeno vrijeme u kašnjenju u polasku iz Zagreba od 45 minuta i polusatno dužem razgledavanju muzeja ili je riječ o nečem drugome?
O čemu, teško je sada reæi, jer su Bozaniæeve riječi i geste iz Jasenovca doista bile nedvosmislene i jasne, pa je za vjerovati da je nedolazak na Cvijet doista protokolarni propust. Koji nije krucijalan, ali æe, eto, ostati zabilježen. I možda nekome biti povod da i dalje otvara i čeprka po nikad zacijeljenoj rani u odnosima između Katoličke crkve i Jasenovca
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa ne mi rečt, da so hrvati taki, da so srbom kradli ozemlje, zasluge, da danes kradejo nam. to je larifari. hrvati so naši bratje, ki so se rešili srbskega terorja skupaj z nami.
slava franjotu, v prebavilih črvov.