Vlečna kljuka

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Verjetno je (da boš ziher pa vprašaj še prodajalca). Samo pri tejle ki si jo linkal je 13-polna inštalacija zraven, ti rabiš pa 7-polno. Preden poklikaš se pozanimaj da ni slučajno še 200 eur poštnine zraven (za kljuko bi blo ca. 30 eur iz DE ali UK normalno).

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.528
113
Adapter je dobrih 15 evrov in se ga moram tudi jaz spravit kupit... Na avtu l. 98 imam originalno kljuko, s 13-polnim štekarjem, tako da nimam drugega
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Da ne odpiram nove teme: kateri mojster (lj ali gorenjska) bi za normalno ceno uredil kljuko (original Renault), pri kateri so se izgubili ključi ključavnice, s pomočjo katere se zaklene/sname kljuka? Rabil bi nekoga ki bi odklenil/zamenjal ključavnico.

Ne delat škode, pojdi na Renault servis in naroči nov ključ, ki ustreza tvojemu VINu
zmaga.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sam imam kljuko od Kogovška iz Trzina. Sicer ni najcenejša, je pa v celoti pocinkana, pa še lepo se skrije elektrika za odbijač. Sem izredno zadovoljen.

Za moj vagn pride pri Kogovšku avtomatska (nevidna) cca. 450€+ ddv (z montažo). Zdej, a je to drago al' ne...verjetno se dobi še ceneje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Iz 13 na 7 dobiš tudi adapter.

Ja. Pa za obratno tudi. In kaj potem? Tisti, ki mu bo montiral kljuko ga bo s 13 polno napeljavo gladko poslal v qrac in mu prodal še 7-polno. Če kupuješ novo kljuko boš valda kupil pravo napeljavo za zraven.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Iz 13 na 7 dobiš tudi adapter.

Ja. Pa za obratno tudi. In kaj potem? Tisti, ki mu bo montiral kljuko ga bo s 13 polno napeljavo gladko poslal v qrac in mu prodal še 7-polno. Če kupuješ novo kljuko boš valda kupil pravo napeljavo za zraven.
Dajte ga no nehat srat. "Prava" napeljava je tako 13- kot 7-polna. Odvisno kaj rabiš oz. kaj večkrat rabiš.
Se pa dobijo adapterjio že za 5€, samo malo je treba poiskat.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Če dobiš zraven za več in z minimalnim stroškom prilagodiš na manj ne vem, zakaj tega ne bi tako naredil.

Potem pa kar naenkrat ugotoviš, da potrebuješ več kot 7, se pa strošek kar naenkrat multiplicira.

Jaz vem, da bom vedno dal 13 gor.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
če rabi kdo za Passata Variant prejšnji model, lahko zrihtam eno kljuko novo, lahko z vgradnjo. Certifikat priložen seveda.
pozdrav.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Najbolje je imet na avtu 13 polno vtičnico, ker ima več stvari možno priklučiti v konektorju!

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Kot na primer kaj?

Daj en konkreten primer kjer si s sedmimi poli kolikor jih ima 99,9% prikolic v SLO omejen. Si že videl prikolico s 13 polno napeljavo? Kaj je blo zvezano na tistih odvečnih 6 (oziroma sedmih) polih?

To je tako kot če za vsak primer kupiš 3 metre široko prikolico če bo kdaj slučajno potreba da boš vozil slona. Res da je nekompatibilna z 99,9% cestami v SLO, ampak hej, nikoli se ne ve.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Izklop meglenk na avtu ob priključeni prikolici, izklop parkirnih senzorjev, osvetlitev notranjosti priklopnika (prevoz konj), ...
Večina novih prikolic za prevoz konj ima 13 polne priklope.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Praktično vse kamp prikolice. Če ne drugega ti med vožnjo dela hladilnik, voda na sekretu in kakšna luč. Poleg tega pa še aku filaš za takrat ko stojiš.

In ja moja prikolica ima 13 polov.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Očitno me je totalno cajt povozil (mene in ostalih 95% voznikov prikolic na cesti, ki ne furajo kemp prikolic in konj).

Kljub vsemu..... najprej avtor sprašuje malodane kaj je vlečna kljuka, zdaj pa kar naenkrat ne more brez toasterja, gretja pokrova sekreta in razsvetljave konjske kabine...med vožnjo, da se razume.
bonk.gif

Glede na to da se je omenjalo lastno montažo,....jaz močno svetujem nakup ustrezno velikega gasilnega aparata.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sori samo malo si zgrešil point na koncu.

Svetoval si mu nakup 7 polne ker z 13 ne bo imel kaj počet, pa čeprav je zraven, ostali smo svetovali adapter.. Sedaj, ko veš za kaj vse se v bistvu rabi 13, pa verjamem da si to vedel že prej, je verjetno mnenje malo drugačno.

In dam ti prav kar si napisal. Če nima pojma, naj kupi še gasilnik. Mu zna prav pridet.

Kar pa se tiče montaže, pa ko sem delal homologacijo, sta možakarja šla pod avto in gledala spodaj. Eden pravi to je pa vijačeno. Pa pravi drugi ja vijačeno je.
Pa se doma spravim pogledat pod avto in razen plastike nista videla nič, je pa bilo strokovno vgrajeno pri Bartolu, kar sta videla iz papirjev. Tudi elektrika je bila narejena tam na 7 polov, pa sem jo moral predelat na 13.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Praktično vse kamp prikolice. Če ne drugega ti med vožnjo dela hladilnik, voda na sekretu in kakšna luč. Poleg tega pa še aku filaš za takrat ko stojiš.

In ja moja prikolica ima 13 polov.

Ne pričaj po krivem. Na 7 polni vtičnici je priključek s številko 54g, na katerega se priključi stalni +.
LP Janko

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sicer nisem od štrom foha.

Kolkor pa mi je znano in znam kakšno stvar prebrat, je 54 G namenjen zadnji meglenki.
7 polna vtičnica, vsaj po standardih naj bi bilo tako formulirano.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Vse starejše camp prikolice so imele 7 polni priključek in + na 54g.
LP Janko

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zanimivo.

Ali mogoče razpolagaš z podatkom kdaj se je to spremenilo.

Sam poznam kar nekaj prikolašev, ki se nekako družimo, razpon starosti pa je od 86 pa do novih. Vsi imamo gor 13 polne.
Starejših pa res nisem nikoli gledal v elektriko. Je pa tudi res, da včasih zadnja meglenka ni bila obvezna, sedaj pa naj bi bila, vsaj kolikor sem sam spremljal potrebe za uvoz recimo, pa tudi vse nove prikolico jo imajo. Posledično naj bi do tja prišla elektrika, in se ta pol potem zgubi za drugo uporabo.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Zanimivo.

Ali mogoče razpolagaš z podatkom kdaj se je to spremenilo.

Sam poznam kar nekaj prikolašev, ki se nekako družimo, razpon starosti pa je od 86 pa do novih. Vsi imamo gor 13 polne.
Starejših pa res nisem nikoli gledal v elektriko. Je pa tudi res, da včasih zadnja meglenka ni bila obvezna, sedaj pa naj bi bila, vsaj kolikor sem sam spremljal potrebe za uvoz recimo, pa tudi vse nove prikolico jo imajo. Posledično naj bi do tja prišla elektrika, in se ta pol potem zgubi za drugo uporabo.

Moja Adria 450 je bila konec 1970. V tistem obdobju in tudi novejše so imele 7 polni priključek, kdaj so pa spremenili, mi pa ni znano.
LP Janko