Razlika je da če že imaš recimo vlečne rinke so te pod nivojem odbijača pa fi tistih rink je tak da se defomirajo ob udarcu. Torej ko ti nekdo pribije zadaj imaš 20-30cm lufta ki ga predstavlja trda pena v odbijaču, ki absoribira udarec preden sploh pride do konstrukcije.Še enkrat. ko je avto tak sesut zadaj da faše baterija se ne sekiraš za to, ker je avto za odpad.
Pa še nekaj za teoretika. Popolnoma nobene razlike ni al imaš kljuko ali ne, ker železni nosilec, ki je pod odbijačem daš dol in namesto tega kljuko gor. V obeh primerih ti prileti zadaj avto v nekaj, kar je pritrjeno na popolnoma enaka nosilna mesta z bolj ali majn isto trdnostjo.
Sej se po navadi ne zaletiš rikverc v steno. Največkrat se ti v zadnji odbijač prikoplje drug avto s svojo zmečkljivo cono in ta tvoja kljuka prej njemu naredi več škode, kot pa tebi.Razlika je da če že imaš recimo vlečne rinke so te pod nivojem odbijača pa fi tistih rink je tak da se defomirajo ob udarcu. Torej ko ti nekdo pribije zadaj imaš 20-30cm lufta ki ga predstavlja trda pena v odbijaču, ki absoribira udarec preden sploh pride do konstrukcije.
Pri montirani vlečeni kljuki pa ti nimaš več teh 20-30cm "lufta", ampak še dodaten štrcelj iz jekla ki se direktno nasloni na zadnji nosilec ki je prva točka zadnje zmečkljive cone.
To velja na splošno kot problem vlečnih kljuk, ne samo za toyoto. Zakaj toyota daje (oz. je dajala) 0kg v veliko vozil za vlečno silo pa ne vem, meni je bilo razloženo da zaradi varnosti baterije.
V bistvu je najbolj pogosto da se zaletiš v steno s kljuko, ker jo nimaš ves čas gor pa pozabiš. Danes v času kamer je to sicer manj pogosto se pa vseeno zgodi. Poznam mnogo takih primerov in pri precej veliko primerih je šlo za precej drago stvar.Sej se po navadi ne zaletiš rikverc v steno. Največkrat se ti v zadnji odbijač prikoplje drug avto s svojo zmečkljivo cono in ta tvoja kljuka prej njemu naredi več škode, kot pa tebi.
Nazadnje, ko se je to zgodil meni, udarec do nosilca kljuke sploh prišel ni (vertikalana), so prej fasala vrata prtljažnika njegovo havbo.
Meni pri strešnih nosilcih pomaga edino to, da vsi prisotni v avtu razmišljamo o tem.A je kdo probal Sygic mislim da ima funkcijo, kot da voziš prikolo oz. avtodom? Da te sproti opozarja kje lahko prbiješ? Bi morda pomagalo, če bi imel strešne nosilce, če tole s kljuko pade v vodo.
Evo ideja za aplikacijo. Kamero na dashboard, pa enga indijca, da te opozori če se bliža podvoz.Meni pri strešnih nosilcih pomaga edino to, da vsi prisotni v avtu razmišljamo o tem.
Moja napaka, sem bil prepričan, da je pisalo, da se odsvetuje vleka. V original navodilih o tem res nič ne piše, tudi v homologaciji pišejo dovoljene obremenitve.
Jest sem Tourana peljal k Hernecu. Všeč mi je, ker so tudi uredili elektroniko, da mi avto zazna priklop podobno kot original. Ni pa poceni ta nevidna kljuka.Hej. Razmišljam, da bi montiral vlečno kljuko, primarno za troganje koles. Imam Toyoto Camry 2022. Iščem snemljivo kljuko, nevidno.
Gledal sem ponudnike:
- Toyota Slovenija nima originala. Je rekel naj pogledam Hernec.
- Hernec uporablja za moje vozilo Steinhoff - ACS kljuke
-Kogovšek Trzin ima GDW
-KML Kogovšek sem po odnosu po telefonu odpisal, tudi če ima najboljše kljuke.
Se koga od ponudnikov ali od znamk kljuk odsvetuje ali priporoča?
Še kaj na kar moram pomisliti?
Hvala.
PS: Na streho ne bom dajal kolesa, ker sem že enkrat s kolesom zapeljal v garažo in zjebal streho. Poleg tega bom včasih trogal trugo na strehi in bi kolesa pripel zadaj.