Torej kakšno kremo/ losion naj kupim za mazanje noge pod kolenom kjer imam suho kožo in nosim kompresijsko nogavico.
Kakšni so ti losjoni z ureo?
Kaj ta urea naredi na nogi?
Kakšni so ti losjoni z ureo?
Kaj ta urea naredi na nogi?
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Za suho kožo jaz predlagam kremo z ognjičem. V Tuš drogeriji sem jaz kupil taksno pa se zelo hitro vpije in ne pusti mastnega občutka na koži.
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Koža ti potrebuje maščobo svetujem ti uporabo Arganovega olja, in dosti pij-vode !
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Maščobe je preveč pod kožo, zakaj ne pride na kožo.
Vode tudi spijem kak liter dnevno če ne svicam preveč. Če pa kaj od mene teče, zna pa tudi 2l pasti.po grlu.
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Nekaj časa nazaj so na LJ univerzitetnem kliničnem centru dermatologi testirali razno-razne kreme vseh cenovnih razredov. Torej, tudi tiste ultra drage, nevemkajže.
Rezultat je pokazal, da je tista čisto navadna modra Nivea še najboljša. Ima praktično vse, kar je potrebno za zelo kvalitetno vlaženje. Torej:
-Glicerin
-Lanolin Alcohol (Eucerit)
-Panthenol
-Še ostale koristne sestavine
-Nima pa parabenov, kateri so kancerogeni (rakotvorni)
Glicerin, če je v pravi koncentraciji, vlaži. Lanolin sicer ne vlaži, preprečuje pa izgubo vode.
Panthenol je samo drugo ime D-panthenola (dekspantenola), kateri hitro prehaja v celice, jih pospešeno obnavlja oz pospešuje njihovo rast, pomirja kožo (razdraženost, rdečico). Panthenol je primarna sestavina Bepanthena. Od dermatologov mnogokrat priporočena krema za različne kožne probleme. A je od Nivee dražja. Ima pa verjetno mnogo večjo koncentracijo panthenola.
Moje priporočilo torej, da najprej poizkusiš z Niveo. Če želiš že na začetko Hard-core varjanto, pa kar bepanthen kremo in ko se dobro vpije še bogat sloj Nivee.
EDIT: Morda še to, da je pomembno tudi milo za tuširanje. Izogibaj se gelom za tuširanje, boljša so običajna trda mila s čim nižjim PH in čim manj odišavljena.
Najkvalitetnejše je EUCERIN trdo milo:
http://www.eucerin.si/proizvodi/obcutljiva-koza/ph5-trdo-milo