Vlaga v prostoru

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ne poznam...a to 2000W pomeni tudi nazivno moč?

če ja..potem ni panike. Drugače dobiš kako bolj resno stvar v firmi (če delaš vkaki taki) oz.s e pozanimaš če kdo dela v taki firmi, ki premorejo kaj močnejšega, pa si sposodiš za 14 dni.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Soseda je posodila ta razvlazilec (njej je pa talno gretje poplavilo), sem pogledal po netu kaksne ima specifikacije, ker doma sem samo na hitro osinil zadevo:
potenza assorbita 280w (to domnevam naj bi bila moc razvlazevanja),
riscaldamento(gretje) 1250/2000w,
21l vode naj bi vzel zraku pri 32C in 80% vlaznosti.
Torej verjetno bol neka izi home varianta.

@Hanzi za kaj vecjega pa bi prosil ja, kaksen naslovcek (Goriska), da bi sosedu priporocil, sedaj govori o nakupu (400Uer), pa mislim da ni smiselno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
na splošno pa...če si gasilec ali poznaš kakega gasilca..probaj si zrihtat v domačem gasilnem domu razvlaževalec..sem 100 % da gaimajo..in to konkretnega. Pa ga naj najprej sosed par dni naganja, potem pa še ti... - da gre glavnina ven. Kasneje se lahko potem s temi igrata.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
toliko ti skoraj še klima potegne?! je pa res da ni uporabna zaradi stroška montaže.
sem namesto tebe gooogle odprl
dal mi je tole
http://www.siles.si/izsusevanje_prostorov.html
http://www.bolha.com/grelci-su...oglas1273848191
http://www.eisbar.si/
google najdu

Sicer je samo prvi iz tvojega konca, ampak sem ti dal tudi nekaj drugih izbanih linkov da lahko preveriš ponudbo.
Vprašaj kakšne lokalne parketarje, estriharje kje bi v tvoji okolici kaj pametnega dobil .
Ti kar pri sosedu suši. Tudi račun za elektriko ne bo zanemarljiv, sploh če je ta površina velika ozirom aje veliko vode in bo to več dni laufalo.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
ne vem teh detajlov. moje izkušnje s temi zadevami so stare deset leti, pa še to po službeni dolžnosti in jih nisem sprobal v lastni bajti.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
21l na dan

21 litrov.... ja.... ko/če bo v prostoru 30 stopinj.... realno pa precej manj. Gledam podatek za enega profesionalnega (500+€) in piše 28 litrov pri 32 stopinjah, in SAMO ŠE 18 litrov pri 27 stopinjah!

klima za to ni primerna, ker bo prehitro ohladila prostor in potem spet ni razvlaževanja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz bi na tvojem mestu najprej podturil ta izsuševalec, ki ga imaš, sosedu. Ker vlaga itak izhaja od njega pa naj najprej on izsuši 'jezero' ti boš pa potem počistil 'obalo'. Ker dokler on glavnine ne potegne ven, bo stalno pritiskalo k tebi. Saj zato je pa potrebno zadevo imeti zalavfano v tednih in se porabe kar precej nabere.

Torej..bodi dobri mož in odstopi zadevo sosedu
evil.gif
, ti pa zaenkrat zgolj zrači (oz. vklopi zdaj čez vikend za kak dan da rukne ven teh par litrov, ki jih bo zmoglel na hitro).

.....tale obstoječi ima sicer dokaj fascinantno številko...samo tistih 32 stopinj je dokaj nedosegljivih...realno lahko v tem letnem času računaš, da boš imel okoli 25 sopinj...pa če bo dosegel tretino nazivne litraže bo že kar solidno....

Ker ste vzrok odkrili, odpravili itak ne bo kaj spronega...smo srexi poletja, takod abo do jeseni zadeva že sam posrkbela za osušitev (ker roko na srce - puščajoča cev nipretirano velik problem, ker je zelo lokalne narave...huje je, če imaš komplet temlje namočene v vodi (slaba drenaža/visok nivo talne vode) in ti preko vseh zidov vleče navzgor.)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Recimo nekaj takega cca. 40 cm pod nivojem:
1274974-SDC11161r.jpg

Priponke

• 1274974-SDC11161r.jpg
    1274974-SDC11161r.jpg
    114,2 KB · Ogledi: 187

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Saj tako sem ze naredil, pa mu svetoval naj pri gasilcih povprasa za kaj mocnejsega. Sicer pa se je on lotil stvari popolnoma na napacnem koncu. Ventil oz. spoj ki mu je puscal je bil v utilitiju, med naso steno pa je se njegova jedilnica. Puscanje je opazil sele letos, ko se mu je cedilo iz betona pri coklu ven. Mi smo ga ze sprasevali ce ima tudi on na steni kaj vlage, ce mu kaj pusca, pa ni imel nic. To pa zato, ker ima nek omet oz. barvo ki je popolnoma plasticna, pac neka stara stvar se iz socializma ko je bila hisa postavljena. Zmocilo mu je cela tla, plosca, izolacija (steklena volna plus neke stare izolativne plosce, ki se jih ne dobi vec, tako da jim ne vem imena), tlak. Majster mu je napako odkril saniral, popravil kjer so razbivali, in to je to. Pa sem mu rekel, zavarovalnica?, pa komplet sanacija tal, ker vsa ta vlaga oz. voda v stekleni volni, halo, preden se to vse izsusi, pa se mu bo itak posedlo, tlaki sli v [censored]... Aja, da ne omenjam talnega gretja...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Za to bo pa treba luknje v estrih, pa vpihavat topel zrak, pa sušilci. Pa bo slabih 40C v prosotru in bo v kakih 14 dneh (ali treh tednih) suho. Najbolje kar kakke profije poklicat (Eisbar ali kaj podobnega) ...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Se strinjam... sicer ni moja tezava, ampak jaz bi prvo zavarovalnica in pol videl ce je zadosti denarja za vrec vse ven in na novo, ker tista steklena volna prepita z vodo mi ne deluje kaj prevec simpaticno... sicer pa boo videli...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
napojena steklena volna ne bo nikdar več opravljala svoje funkcije. Vsaj zdi se mi.
ima zavarovano?
kaj pravi zavarovalnica. naj ona krije vse stroške vključno s porabo elektrike....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ima zavarovano, sam je kao na hitro popravil, placilo na roke in se sploh ni ubadal z zavarovalnico... Na sanacijo pa sploh ni pomisljal...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
napojena steklena volna ne bo nikdar več opravljala svoje funkcije. Vsaj zdi se mi.
ima zavarovano?
kaj pravi zavarovalnica. naj ona krije vse stroške vključno s porabo elektrike....

Steklena volna kar dobro prenaša vodo, kamena pa ne.

GreenOasis

Zelenc'
10. jun 2010
10
0
1
sLOVEnija
Za dobro počutje v prostoru naj bo temperatura zraka v prostoru 22 do 24 stopinj Celzija, relativna vlažnost pa 40-55 %. Ko je zimski čas se zaradi suhega zraka, ko je zračna ]vlaga v stanovanju približno 20-30 %, pogosteje pojavljajo obolenja, kot so alergije, oteženo dihanje, ter prehladi. Pri izsuševanju zraka se poveča nastajanje prahu, ta pa v stiku z ogrevalnimi napravami izloča različne snovi, katere nam dražijo dihalne organe.