Vlaga v avtu + mraz

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kazamurnik ni finta v gretju ampak v zunaji temperaturi
in pri okoli 0°C reeeeedko kera klima vklopi kompresor

Ni res.
Avtomatske klime delujejo ponavadi tako da si pri odrosevanju pomagajo z klimo, ker vsi vemo da ko klima hladi odvzema vlago in zato imamo poleti lužo pod avtom če stojimo z prižgano klimo. Pozimi pa pač klima hladi ampak radiator od gretja pa greje toliko bolj da se ne pozna temperaturne razlike.
Nekateri avti pa imajo posebaj gumbek za vklop izklop klime, naprimer BMW, in če je klima ugasnjena se ponavadi pozimi veliko bolj rosi notranjost, kot če jo imaš vklopljeno.
To se recimo dogaja meni, prej ko sem pa imel laguno, je pa sama vklapljala klimo po potrebi. Ja tudi kompresor !!! Saj brez kompresorja ni klime. Klima ni samo za hlajenje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
ja ampak vseeno pri okoli 0°C pri večini avtov kompresor ne laufa več, zaradi zmrzovanja sistema.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri meni do -2st. še vedno dela, čeprav v navodilih za uporabi piše, da dela samo do +3st. Sem jih vprašal na servisu pa so rekli, da je to čisto vredu in ni nobene nevarnosti, da bi zaradi tega crknila.
Sem pa opazil, da ima veliko premium avtomobilov takrat, ko je malo nad nulo in plundra na cesti znotraj vse zaroseno pri meni pa vse čisto
smile-1.gif

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
men gre ta rosa oz megla na šipah tut na K, pa imam poseben knof za hitro odrošenje sprednje šipe, pa pri teh temperaturah ni nič kaj hitro

pa zadnja šipa se rosi, tut gretje skor ne pomaga, oz po 15 in se mal izboljša stanje

krneki tile sodobni avti

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Včeraj sem popizdil in šel v Mavrico nabavit namensko posodico, kamor natreseš cca. 1/2kg soli. Rezultat je neverjeten! Nobenih belih šip v avtu
smile-1.gif
Zadeva se res obnese. V posodici se je pa nabralo kar nekaj vode :S

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik __Res_ne_Vem__ pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Gretje na ful ali kolikor lahko preneseš
smile-1.gif
, stekla za par mm spusti, tok zraka na stekla ....to je to, več minut

Raje razmišljaj, kako je vlaga v avto prišla - si prinesel sneg na čevljih, kaj mokrega v avtu čez noč pustil....

Hvala lepa! Danes sem se peljal do Novega Mesta in nazaj, v obe smeri gretje na MAX, 3 šipe odprte za kakšen cm. Šipe so čisto suhe, še fleki od brisanja so izginili. Te bom počistil jutri
grin1.gif

No evo
smile-1.gif

Stekla je pa tudi fino da so čista odznotraj, stelex ruls
zmaga.gif