Vlada potrdila zakon, ki izrecno prepoveduje ...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zgleda bo že grožnja prepovedana ja, tu je malo boljše napisano (in v linku v članku): http://www.zurnal24.si/zakonsko-prepovedano-fizicno-kaznovanje-otrok-clanek-275118

Sicer pa se mi zdi, da zakonik prinaša več dobrega kot slabega, predvsem tole je manjkalo do sedaj:

''Za nasilje bo štela že grožnja s tovrstnim nasiljem, grožnja s poškodbo. Kot fizično nasilje se bo štelo tudi prisiljevanje v delo, za spolno nasilje pa tudi objavljanje spolnih vsebin o žrtvi. Zakon definira tudi psihično in ekonomsko nasilje. V primeru slednjega gre med drugim tudi za neizpolnjevanje obveznosti do družinskega člana.

Kot novo obliko nasilja zakon prepoznava zalezovanje, ki se šteje za naklepno, ponavljajoče se zalezovanje in nedovoljen ter nezaželjen vstop v življenje osebe. Novela prinaša tudi eksplicitno prepoved fizičnega kaznovanja otrok.''

Pojavlja se edino problem laganja, recimo če bo ženska rekla, da ji ded grozi, da jo bo pretepel - bo avtomatsko dobil kazen?
saj ni problem v zakonih ampak v izvrševanju. pri nas je itak večina zakonov mrtva črka na papirju. pijanci bodo še vedno tepli otroke kot so jih do sedaj.
aja pa prepoved kazni... zakaj potem država ne prepove izvajanje kazni še sebi?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Da mam jaz froca in začne težiti s tem zakonom mu samo rečem, ti kar naredi prijavo, pa naj mi te odvzamejo in dajo v kak dom.

Žal, imam prijatelja, ki je hotel narediti red v bajti, ravno pri 12 letnem sinu. Mulec mu je zagrozil s CSD prijavo in dec se je usedel na stol, tako je bil šokiran. Jaz sam zase sedaj vem, kaj bi storil - takrat pa bi se najverjetneje tudi sam vsedel
tongue-1.gif
.

Generalna napaka namreč! Takrat je bila storjena generalna napaka. Danes je mulec star 25 let, napol zadrogiran saj denarja ni, šiht ni noben dovolj dober zanj, ... stalno neke pizdarije okoli njega. Trenutno je nekje v Franciji in seka drevesa ali kaj, če ga bo trdo življenje morda spravilo v red - pa ga ne bo
rolleyes-1.gif
.

Meje so bile in meje so. Tako fizično kot v obnašanju. In meje je treba spoštovati! Za vsako ceno! Pa če se zakonodaja na nos postavi !

Se strinjam.
Verjetno zakon misli kao sankcionirati fizične zlorabe.
Se pa lahko tudi zakon zlorablja.
Moj sin je star 11 let. Zaenkrat je tak, kot naj bi bil otrok (za moj pojem). Naj bi bil pravim, ker je neprisiljeno vljuden, pozdravi sosede, reče hvala, ko mu kdo kaj prinese ali pomaga, pomaga drugim, z veseljem želi sodelovati v gospodinjstvu (ne za denarne nagrade)... Pa smo vse to dosegli skozi lepo besedo in dober vzgled. Tudi časa je bilo dovolj zanj. Ni bila služba glavna.
Kmalu bo padel v puberteto. Vsi smo bili. Ene vseka bolj, ene manj.
Kaj bo, bomo videli. Upam na najbolje...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

"Zakon " in " sankcionirati", da !
tongue-1.gif
In to je tudi celotna vsebina in smisel predloga. Pesem slovenska in neizpeta!

Imam mulo 13 let staro, zapregli smo jo podolgem in počez, sedajle preko poletja ima malce več časa sicer pa praktično nič. Samo en dan v tednu poleg nedelje ima popoldne fraj, pa še ob nedeljah so treningi z mažoretami, ko se bližajo nastopi in tekmovanja.

Kar naj dela - delo krepeli človeka!
tongue-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Samo KATASTROFA ni razumel.

Se mi zdi, da že več stvari ni...

Nek morast tip je, se mi zdi.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Jado, pa ravno danes sem ti povedal, kako odstraniš smolo iz avta.

Zakaj si žleht?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
S tem, ko je vlada potrdila novel ZoPNvD bo šel obravnavo v DZ (ŠE NI sprejet!). Tam bo po mojem padel:
"Predlog širi opredelitev družinskih članov. V praksi je namreč prihajalo do nasilja med osebami, ki so bile v določenem partnerskem ali intimnem razmerju, a jih ni bilo mogoče uvrstiti v nobeno od kategorij družinskih članov po veljavnem zakonu."
Ergo skozi stranska vrata prihaja istospolna družina:)

Niti slučajno ne, saj piše, da sem spadajo tudi intimna razmerja, ki ne spadajo v noben veljavni zakon. Bodo pa še vedno skupaj živeli tako geji kot lezbijke in bodo v intimnem razmerju, pa če bo to zakonsko priznano ali ne.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Da mam jaz froca in začne težiti s tem zakonom mu samo rečem, ti kar naredi prijavo, pa naj mi te odvzamejo in dajo v kak dom.

Žal, imam prijatelja, ki je hotel narediti red v bajti, ravno pri 12 letnem sinu. Mulec mu je zagrozil s CSD prijavo in dec se je usedel na stol, tako je bil šokiran. Jaz sam zase sedaj vem, kaj bi storil - takrat pa bi se najverjetneje tudi sam vsedel
tongue-1.gif
.

Generalna napaka namreč! Takrat je bila storjena generalna napaka. Danes je mulec star 25 let, napol zadrogiran saj denarja ni, šiht ni noben dovolj dober zanj, ... stalno neke pizdarije okoli njega. Trenutno je nekje v Franciji in seka drevesa ali kaj, če ga bo trdo življenje morda spravilo v red - pa ga ne bo
rolleyes-1.gif
.

Meje so bile in meje so. Tako fizično kot v obnašanju. In meje je treba spoštovati! Za vsako ceno! Pa če se zakonodaja na nos postavi !

Sodelacu je sin pri podobnih letih izustil tudi nekaj podobnega, da ga bo prijavil na CSD. Možak mu je prvo dal eno vzgojno čez rit, nato ga je zvlekel ven iz hiše in mu dal telefon v roke, ter mu rekel naj kar pokliče, pa naj ga pridejo iskati čimprej. Potem je pa hišo zaklenil.

Z mulcem je še danes vse uredu
cool-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.090
113
ksz
Ti zakoni so brezupen poskus države, da bi na veliko skupnost raztegnila tisto solidarnost in skupno zavest, ki jo ima manjša skupnost. Iz države poskuša narediti pleme, ki je bila vmesna stopnja med družino in zunanjim okoljem, denimo državo. Država ne more funkcionirati kot družina in ne more funkcionirati kot pleme. Da bo vse skupaj še bolj smešno, v drugi zakonodaji se čedalje bolj varuje stanovanjska zasebnost. Kako se bo torej taka zakonodaja izvajala? Možno bo obsoditi poslanca, ki prisoli otroku eno okoli ušes v javnosti, enako težko kot doslej pa bo rešiti resničen teror znotraj družine. Na žalost, kjer družina ne funkcionira, taka zakonodaja nič resnega ne rešuje. Je samo mrtva črka na papirju. Država bi mogoče raje poskusila z izobraževanjem svojih državljanov za življenje v partnerski zvezi in družini. Večino problemov z mladimi nastane zaradi težav odraslih ljudi v bližnji ali širši socialni skupnosti in seveda raznih zdravstvenih omejitev mladostnikov. V časih socializma je tako izobraževanje že bilo, res pa je, da so tam bolj ljudi izobraževali, kako se po zakonodaji zakonska zveza prekine.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.822
2.612
113
Tale zakon je sprejet zaradi deklice iz Jesenic. Mene ne bo noben farbal.
Otroka se ne pretepa. Ko pa dobi eno po tisti svoji ritki, ENO!, pa res ni nič takega.
Siljenje v delo. A za na reklamo o zavarovalništvu, da igra tenis, to pa lahko!
Pa da Babi zajebava z čokoladnim premazim, to pa lahko!
In da ga zmanipulirajo in postavijo za govorniški oder in mu v usta položijo besede odraslh, to pa lahko!
Binba blond! Na kvadrat!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.090
113
Verjetno si sarkastičen. Kaj točno bi po tem zakonu bilo v primeru deklice z Jesenic drugače? Nisem zaznal, da bi kdorkoli ugotovil, da se deklica predhodno fizično kaznuje. V tem primeru bi se že po sedanji zakonodaji dalo marsikaj narediti. Če bi se kdo potrudil...
Prav tako za "po toči" je tudi stari zakon dober in se krivce da kaznovati. Žal tu ni zanesljive rešitve, če družina ne funkcionira. Kot je nemogoče preprečiti, da me danes ne bo kdo pregazil s tovornjakom v imenu ISIS-a ali kar tako.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Če hkrati z zakonom spreminjajo višino kazni, potem bi bilo lahko kaj drugače, ne vem kakšen bo epilog iz jesenic, ampak tista dva si zaslužita tam okoli 20 let v zaporu, koliko pa bosta dobila in koliko bi če bi veljal nov zakon, pa ne vem.

Če pa se ne spreminjajo kazni, ampak le "smernice", pa je lep bull, ja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

No evo ! Sedaj pa povejte, če je bilo to morda nasilje? In kako bo moderna zakonodaja ta (vzgojni) postopek terminirala.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.511
7.019
113
ta zakon je zakon, ki se ga forsira po vseh zahodnih državah. ničelna toleranca do nasilja. seveda ko se ga direktno prebere, se lahko smatra, da jaz izvajam nasilje nad mojim dveletnikov, ker zahtevam da spi v svoji postelji zvečer in ga nosim nazaj (fizična premoč), ga ne poslušam in uveljavljam svojo voljo (psihična premoč) Vse to se šteje za nasilje po definicija, da nekdo izvaja neko premoč nad nekom drugim, ko on tega ne želi. 14 dni sem ga "maltretirala", da je zdaj revež podlegel vsemu hudemu. Seveda se s tem ne bo nihče ukvarjal, namen zakona in smisla ničelne tolernace je po mojem drugje - meje so povsem jasne, kaj se sme in kaj ne. Samo z ničelno tolernaco se to lahko doseže. konec je racionalizacije - saj sem jo/ga samo malo, nisem mogel vedeti na bo naj/njega to tako čudno priletelo in da bo potem ona/on čudno priletel in vse skupaj je samo splet nekih nesrečnih okooliščin, ker nasilje je bilo povsem v mejah "normale". Normala je od sedaj naprej nič in vsakršni izgovori brez veze. To je dobra stran seveda tega. Mulci bodo prijavili - seveda bodo, so tudi že sedaj s tem grozili, sicer ne poznam nikogar ki bi dejansko speljal to do konca ampak časi se spreminjajo. Me zanima koliko časa bo trajalo, da se bo med njimi razvedelo, da to vse skupaj ne bo samo reflektiralo na starše. kake prijetne delavnice o pavicah dolžnostih, kaka modrovanja CSDjevih delavk, ki se bodo najavile da pridejo ravno takrat, ko bi on hotel s kolegi ven, pa ne bo mogel... pa se bo hitro nehalo in iskalo še "plan ŽNJ" kako prepričati ta stare v bilo kaj. to je definicija najstnika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Kakšna mama pa si, da zahtevaš od ubogega otroka da spi v svoji postelji, takim bi moral bit prepovedano met otroke.

Sarkazem off: V bistvu malčku delaš veliko uslugo, ker bo zelo zgodaj navajen dobro spat. Sam veš nekaterim tele stvari niso jasne in se pol zgražajo. Podobno je zdaj, ko na dopustu nosjo posodo pomivat, okol nas pa zgražanje. madona, če zdrži triurni kondicijski trening, bo pa še posodo sposoben pomit.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
bomo videli ničelno toleranco..Zna se zgodit, da bodo eno familijo zaradi banalnega primera povsem uničili, tako kot se je dogajalo pri recimo lažnih prijavah posilstev in pedofilije.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bomo videli ničelno toleranco..Zna se zgodit, da bodo eno familijo zaradi banalnega primera povsem uničili, tako kot se je dogajalo pri recimo lažnih prijavah posilstev in pedofilije.

Ja, to tud mene skrbi.