Vlada potrdila zakon, ki izrecno prepoveduje ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Vlada potrdila zakon, ki izrecno prepoveduje telesno kaznovanje otrok

http://m.24ur.com/novice/slove...anje-otrok.html

Nisem se poglabljal v zakon, ampak če je v članku omenjena beseda "izrecno", a to pomeni da niti focna več ne bo smel froc dobit, ali pa po riti?

"Za fizično nasilje pa se po predlogu šteje tudi prisiljevanje v delo."

Tudi kaznovanje v stilu: "za kazen moraš danes posesati stanovanje" odpadejo, ali pa...

"Za fizično in spolno nasilje se bo denimo štela tudi grožnja"

Torej tudi odpade: "če ne boš priden jih boš dobil po riti"?

Če je to res, potem bo še ena generacija zabluzena...počasi več ne bo generacij, ki bi uspešno delale za naše penzije.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.611
2.423
113
Pomurje
Tega je toliko, da ne boš prišel na vrsto
smile-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
pa nej gre na socialno pa nej ga dajo oni v rejo... a misliš da ne bo nazaj pršu?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
pa nej gre na socialno pa nej ga dajo oni v rejo... a misliš da ne bo nazaj pršu?
Mu rečeš. da bo šel na CSD in v rejo pa fašeš kazen, ker si mulcu grozil
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda bo že grožnja prepovedana ja, tu je malo boljše napisano (in v linku v članku): http://www.zurnal24.si/zakonsko-prepovedano-fizicno-kaznovanje-otrok-clanek-275118

Sicer pa se mi zdi, da zakonik prinaša več dobrega kot slabega, predvsem tole je manjkalo do sedaj:

''Za nasilje bo štela že grožnja s tovrstnim nasiljem, grožnja s poškodbo. Kot fizično nasilje se bo štelo tudi prisiljevanje v delo, za spolno nasilje pa tudi objavljanje spolnih vsebin o žrtvi. Zakon definira tudi psihično in ekonomsko nasilje. V primeru slednjega gre med drugim tudi za neizpolnjevanje obveznosti do družinskega člana.

Kot novo obliko nasilja zakon prepoznava zalezovanje, ki se šteje za naklepno, ponavljajoče se zalezovanje in nedovoljen ter nezaželjen vstop v življenje osebe. Novela prinaša tudi eksplicitno prepoved fizičnega kaznovanja otrok.''

Pojavlja se edino problem laganja, recimo če bo ženska rekla, da ji ded grozi, da jo bo pretepel - bo avtomatsko dobil kazen?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pojavlja se edino problem laganja, recimo če bo ženska rekla, da ji ded grozi, da jo bo pretepel - bo avtomatsko dobil kazen?
Sicer ne vem od kot si od otrok prišel na ženo pa vendar- se sam ne moreš zlagati pa ona faše kazen
stupid-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Da mam jaz froca in začne težiti s tem zakonom mu samo rečem, ti kar naredi prijavo, pa naj mi te odvzamejo in dajo v kak dom.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Se mi zdi, da bo treba grožnjo tudi nekako dokazat, kaj ne ??
Kakor kdo in kakor kje. Včasih je dovolj indic (neugotovljeno....) včasih pa niti materialni dokazi niso dovolj (bančna luknja)
evil.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Se mi zdi, da bo treba grožnjo tudi nekako dokazat, kaj ne ??
Kakor kdo in kakor kje. Včasih je dovolj indic (neugotovljeno....) včasih pa niti materialni dokazi niso dovolj (bančna luknja)
evil.gif
Je že res, da s polnimi žepi še nihče ni bil obešen, vendar je v tem primeru tvoje posploševanje rahlo otročje, se ti ne zdi...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sicer ne vem od kot si od otrok prišel na ženo pa vendar- se sam ne moreš zlagati pa ona faše kazen
stupid-1.gif

A tak se bomo potem šli, ko bo šla veza v franže - kdo bo prej prilaufal do postaje in oddal prijavo?
jezen.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
bla, bla, bla

Cigančki bosi hodijo po snegu-videno v živo in po tv, mene bodo pa jebali če se bom zadrl nad frocem?

Pa bodiste resni...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Si me prehitel.

Sem ravno hotel napisati, če gredo potem cigani v kompletu v zapor in k rejnikom.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Nimajo drucga cajta kukr izumljati zakone znova in znova. Problem je v izvajanju zakona (nesposobni, leni itd...) ne pa v samih zakonih.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Da mam jaz froca in začne težiti s tem zakonom mu samo rečem, ti kar naredi prijavo, pa naj mi te odvzamejo in dajo v kak dom.

Žal, imam prijatelja, ki je hotel narediti red v bajti, ravno pri 12 letnem sinu. Mulec mu je zagrozil s CSD prijavo in dec se je usedel na stol, tako je bil šokiran. Jaz sam zase sedaj vem, kaj bi storil - takrat pa bi se najverjetneje tudi sam vsedel
tongue-1.gif
.

Generalna napaka namreč! Takrat je bila storjena generalna napaka. Danes je mulec star 25 let, napol zadrogiran saj denarja ni, šiht ni noben dovolj dober zanj, ... stalno neke pizdarije okoli njega. Trenutno je nekje v Franciji in seka drevesa ali kaj, če ga bo trdo življenje morda spravilo v red - pa ga ne bo
rolleyes-1.gif
.

Meje so bile in meje so. Tako fizično kot v obnašanju. In meje je treba spoštovati! Za vsako ceno! Pa če se zakonodaja na nos postavi !

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.941
113
Ljubljana
hmpg.net
S tem, ko je vlada potrdila novel ZoPNvD bo šel obravnavo v DZ (ŠE NI sprejet!). Tam bo po mojem padel:
"Predlog širi opredelitev družinskih članov. V praksi je namreč prihajalo do nasilja med osebami, ki so bile v določenem partnerskem ali intimnem razmerju, a jih ni bilo mogoče uvrstiti v nobeno od kategorij družinskih članov po veljavnem zakonu."
Ergo skozi stranska vrata prihaja istospolna družina:)