Viste image na prenosniku

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Prišel je čas za formatiranje laptopa. Zaj pa me zanima kje najdem image (sliko) Viste, da bi jo ponovno inštaliral?

Kaki je kaj proces glede tega? Nisem še nikoli image-a reinstaliran na laptopu.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
aja ... malo sem nerodno napisal

jaz mislim tisti image, ki je skrit na laptopu nekje na disku

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Na laptopu ni noben image skrit! Če si visto dobil poleg laptopa, bi moral dobit zraven dvd! Drugače pa kliči, da nisi viste poleg dobo.

Nazadnje urejeno:

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Na laptopu ni noben image skrit! Če si visto dobil poleg laptopa, bi moral dobit zraven dvd! Drugače pa kliči, da nisi viste poleg dobo.

Narobe si informiran. Zraven novih prenosnikov več ne dobiš dvdja ampak je vse lepo zapečeno na en disk "recovery disk".
Probaj z tipko pri kateri izbereš boot meni zaj točno nevem katera je mogoče F11 ali F12. Če ne pa si potegni z interneta ali sposodi visto in v njo vpiši kodo, ki jo imaš napisano zadaj na prenosniku. To je čisto legalen postopek.

lp

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Recovery disk pa ni DVD? Z besedo dvd sem mislil na disk, ki ga je pač dobil zraven, pa naj bo to vistin, recovery ali katerikoli disk. Postopek, ki si ga opisal pa ni mogoč, ker je poleg zagotovo dobil OEM verzijo, ki ne potrebuje kode, ampak je zaklenjena na en računalnik.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Lepo ti je povedal, samo mogoče ne dovolj nantančno. Vsaj na HP-ju je recovery disk posebna particija na trdem disku. Ni DVD.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Točno tako. To ima tudi moj acer, samo itq večina sploh ne ve za to particijo, ker ni vidna v windows explorerju.
smile-1.gif

Nisem pa še nikoli rabil tega recoveryja, sem si ekstra naredil en zagonski dvd z imagem...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Aja, tisto je ona particija? Ups, jaz sem jo zbrisal na mojem računalniku..
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.532
267
83
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Točno tako. To ima tudi moj acer, samo itq večina sploh ne ve za to particijo, ker ni vidna v windows explorerju.
smile-1.gif

Nisem pa še nikoli rabil tega recoveryja, sem si ekstra naredil en zagonski dvd z imagem...

Zako pa si si naredil zagonski DVD na acerju? Preko Acer eRecovery managementa, ter tam izbral "burn a backup disc using factory defoult"?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Hm, veš da se ne spomnem... vem da, ko sem ga prižgal, se je začelo nekaj kao še nalagat, poj je zahteval dvd, sem mu ga dal, in me je obvestil, da je to zdaj to. Je pa tega že dve leti+ in se ne spomnem več, kater program konkretno je bil, sory.

lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Ne, tebi z enim laptopom pripada ena kopija (licenca) programa, ki ga na isti računalnik lahko naložiš tudi n-krat. Tako kot za programe, kot za operacijske sisteme.
Če imaš pa dve licenci, pa pomeni, da imaš dve kopiji, ki ju daš na dva različna računalnika.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Sedaj sem kupil prenosnika in lahko iz prve roke povem, da recovery dvd deluje neodvisno od recovery particije! Poleg sem dobil 2, enega za OS in enega za tisto kramo, ki je bila zraven! Particija pa pomojem služi hitrejšemu prenosu podatkov.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Mene pa zanima kako popolnoma brisat disk oziroma se rešit vsega crabeware-a vključno z operacijskim sistemom?
Format se mi zdi da ne deluje popolnoma. Prenosnik je Lenovo N100. 80gb disk.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Kako da nebi format deloval. Format izbriše popolnoma vse. Če želiš imeti pa čisti dik pa še vse particije izbrišeš in jovo na novo.

lp