Vista ali XP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Uporabljam XP in bo še nekaj časa tako... Z Visto so še problemi... Poglej malo po temah...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Pri meni bo isto XP še kar nekaj časa
smile-1.gif

lp

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Uporabljam Visto že od uradne testne verzije naprej.. seveda ličenčno varjanto in to na manj zmogljivem prenosniku.. po začetnih težavah z driverji sedaj vse lepo dela.

Priporočam!

p.s:

Citat:
Uporabnik sasosa pravi:

Zanima me kateri program uporabljate

Operacijski sistem, ne program!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V službi imamo nov računalnik z Visto in sem dobil vtis, da je samo ''spimpan'' XP: malo lepša grafika (ampak vseeno ni tale Aero nekaj takega, da bi človek dol padel), tisti gadgeti na desni strani... Po funkcijah pa nisem opazil nekega napredka, pač bolj preprosto je narejeno, za nekega začetnika je verjetno super ker ima skoraj vsaka funkcija čarovnika, obsežne opise...

Tak da jaz ostajam na XP-jih, delujejo mi zanesljivo in hitro tak da dokler ne bo programov, ki v XP ne bodo delali ampak samo na Visti (kar se po moje še kar nekaj let ne bo zgodilo), ne menjam, preprosto ni potrebe. Ko pride SP3 za XP pa bo tako ali tako še razlog manj, da menjam(o).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
dokler ne bo programov, ki v XP ne bodo delali ampak samo na Visti (kar se po moje še kar nekaj let ne bo zgodilo),
A res ? Naštevam :
- Simobilov gadget Mini Klapa
- ma vsi gadgeti ...
- DirectX10
- itd..

(sicer eni hekeri probajo tako gadgete kot DX10 pognati na starejših Windowsih, ampak trend je očiten ...)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za gadgete mi dol visi, obstajajo tudi drugi programi za temperaturo v nevemkerem kraju, delnice, temperaturo cpu...

Glede DirectX 10 pa bi lahko vedel, da je to narejeno načrtno, ker računajo na igričarje, da bodo kupili Visto (povprečen uporabnik je ne rabi in je tudi ne bo kupil, če ima že XP-je), igričarji pa tako dajo pol plače za vsake 3 mesece novo grafično
rolleyes-1.gif
in bodo tudi kupili Visto, zato da jim bo DX10 delal in bo 1000 3dmarkov zraven.

Microsoft dobro ve na katere gumbe pritisnit, da bo prodaja rasla. Sam sem igrice že zdavnaj prerasel in mi v XP-jih deluje vse in tudi bo še kar nekaj let. Zato pa so tudi popustili proizvajalcem računalnikov in je XP še vedno naprodaj.

OK, če kupiš novi računalnik in kupuješ OS, potem že kupi Visto, če pa že imaš XP-je, pa je kupovanje Viste nepotrebno (čeprav tak dobro vemo, kako folk Visto ''kupi'' preko torrentov...).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Citat:
Uporabnik frik pravi:
Uporabljam Visto že od uradne testne verzije naprej.. seveda ličenčno varjanto in to na manj zmogljivem prenosniku.. po začetnih težavah z driverji sedaj vse lepo dela.

Priporočam!

p.s:
Citat:
Uporabnik sasosa pravi:
Zanima me kateri program uporabljate

Operacijski sistem, ne program!
PROGRAM WINDOWS SE ZAUSTAVLJA!
zmaga.gif

Drugač sem pa mnenja, da na nove mašine je smiselo Visto dat. Nadgrajeval pa sam še zlepa ne bom.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni vista prav dobro služi. Nobenih posebnih problemov. Res pa je, da ni nobene potrebe po njej. XP dela vsaj enako dobro.

Drugače sem pa doma naložil visto na eno staro kišto p3 800, 512mb rama pa dela presenetljivo hitro, enako kot XP. Malo je treba ven pometat neuporabno šaro, ugasnit sidebar in je zadeva zelo hitra za wordanje, internetanje, poslušanje muzike in gledanje filmov
smile-1.gif
Še aero dela, ampak bol počasi. Uglavnem, moj notebook ima 2gb rama in mnogokrat hitrejši proc, pa take vsakdanje stvari ne laufajo nič bolje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vista se v veliki meri sama prilagodi glede na računalnik, tako da laufa približno enako. Kolegu, ki ima 4 gb rama, mu vista požere 2,7 gb - ampak to pomeni, da čez 2,7 gb ne gre, pa karkoli odpira (od windowsov seveda).

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Par dni uporabljam visto in sem srednje zadovoljen. Precej požrešna je, kar se resursov tiče. Dela sicer hitro, a opažam v task managerju, da mi določene aplikacije žrejo preveč rama in posledično se prej sesujejo, ko delam kaj bolj zahtevnega.

blazzzzz

Pripravnik
18. avg 2007
107
0
16
što
katere driverje rabiš za visto?
za moj pc sm našel samo za zvočno in grafično!
bo mrežno (integrirana) samo zaznalo?