Višanje denarne socialne pomoči

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Poznam tudi sam par primerov, pa se ne jezim na osebke, ki to izkoristijo. Sistem to nudi, tudi sam bi to izkoristil, če bi mi ustrezal tak stil življenja.
Imam kolega, ki vsaj 1x tedensko grema na pijačo, živi od socialke 295eur mesečno, 2x letno zaprosi za izredno socialno pomoč, kjer mu pripada 2x 400eur, dopolnilnega zavarovanja ne rabi, za najem garsonjere plača zgolj 40eur, preostalih ca. 130eur mu plača socialna. Skupaj ga mesečno položnice pridejo 150eur, torej polovico, za trgovino da 70eur, 50eur mesečno za gostilno, 20-30eur pa mesečno pa si kaj kupi za oblečt in obut. Znesek za izredno pomoč v višini 800eur pa si privošči kak dopust. Meni bi sicer bilo dolgčas tako življenje, tu in tam gre komu kaj pomagat, pa dobi še kako kosilo in špricar.
S takim laganim lajfom, če se ne bo zapil (kar se jih večina na socialki), se komot včaka 100let, ostali ki se jebemo, pa smo lahko srečni, če nas pred 60 leti ne rukne infarkt zaradi stresa.

Murgle so rekle: naj stane, kolikor hoče. Mi moramo ponovno "zmagati"... In tudi bomo. Bravo!

Tole je veleizdaja. Kazen pa obešenje, ali strelski vod.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Bedak zarukan te je naredu dragi moj. O moji placi ne bi, povem ti samo, da je prva stevilka 2. In ne govorim o 200 eur.

Moja placa tle sploh nima veze. Ce je 160eur razloke med socialno in minimalcem, je to tebi normalno? Sa lj zate verjetno ze, ce jo vleces.

Najmanj 500 evrov bi moralo biti razlike med "domaležečim" in tistim, ki dela. Najmanj 500!

• Všeč mi je
Reactions: membrain

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Tak ja. Dajmo jim se vec. Ajde. Jebemo budale zmesane. Mars. Kdo bo delal za 560 neto 170 ur mesecno ce se lahko za 370 praska po jajcih. Pa ne rabi avta, bencina, zavarovanja, druge socialne ugodnosti, dodatno zavarovanje ma placano itd. Bejz.
Miikech ne gobezdaj neumnosti in ne meči vse v en koš,odkar sem izgubil službo sem poslal že cca 170 prošenj,delovne dobe mam več kot 30 let,izmenskega dela,nedelje,prazniki,pa ne dobim nič,še komunala te noče vzet,ker si preprosto prestar za vse,ti pa praski svoje jajce,kar očitno delaš ko vse mečeš v isti koš ne pomisliš da niso vsi taki al se po sebi zgleduješ butl butast ne morem drugače napisat,ti ne veš kako se počutmo tisti ki smo res delal v proizvodnji p na stara leta greš na borzo,ko veš da te noben ne bo več povohal,kaj šele v službo vzel.Doma maš pa še dva otroka,ki se še šolata in edini dohodek je plača trgovke.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.372
301
83
Tak ja. Dajmo jim se vec. Ajde. Jebemo budale zmesane. Mars. Kdo bo delal za 560 neto 170 ur mesecno ce se lahko za 370 praska po jajcih. Pa ne rabi avta, bencina, zavarovanja, druge socialne ugodnosti, dodatno zavarovanje ma placano itd. Bejz.

Taki so še lepo v neprofitnih stanovanjih z najemnino...100€ max, ker valda, ne more plačevat več, poznam pa tudi primer, ko plačuje najemnino 50€. Jamra, ker je doma, bi želela oba malo več denarja, ampak glej ga, ko pa se mu ne splača, saj se mu vse potem ukine in najemnina dvigne. Raje na črno, ko bo pa penzija, bo pa ves ta denar že v bosni z zgrajeno bajto ali pa spet socialni problem, kateremu bo treba pomagati in dvignit penzijo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Miikech ne gobezdaj neumnosti in ne meči vse v en koš,odkar sem izgubil službo sem poslal že cca 170 prošenj,delovne dobe mam več kot 30 let,izmenskega dela,nedelje,prazniki,pa ne dobim nič,še komunala te noče vzet,ker si preprosto prestar za vse,ti pa praski svoje jajce,kar očitno delaš ko vse mečeš v isti koš ne pomisliš da niso vsi taki al se po sebi zgleduješ butl butast ne morem drugače napisat,ti ne veš kako se počutmo tisti ki smo res delal v proizvodnji p na stara leta greš na borzo,ko veš da te noben ne bo več povohal,kaj šele v službo vzel.Doma maš pa še dva otroka,ki se še šolata in edini dohodek je plača trgovke.

Taki kot ti evidentno se ne bi smeli najti v mojih postih.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.932
571
113
o_239869_1024%20poviica_zpssgg8smoq.jpg

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
385 bo do konca letošnjega leta (volilno leto), btw, novico sem moral natančno prebrati, ker so omenjali dva zneska.
potem bo 331
https://www.rtvslo.si/slovenija/dz-zvisal-socialno-pomoc-na-385-evrov/452403

Poznam tudi sam par primerov, pa se ne jezim na osebke, ki to izkoristijo. Sistem to nudi, tudi sam bi to izkoristil, če bi mi ustrezal tak stil življenja.
Imam kolega, ki vsaj 1x tedensko grema na pijačo, živi od socialke 295eur mesečno, 2x letno zaprosi za izredno socialno pomoč, kjer mu pripada 2x 400eur, dopolnilnega zavarovanja ne rabi, za najem garsonjere plača zgolj 40eur, preostalih ca. 130eur mu plača socialna. Skupaj ga mesečno položnice pridejo 150eur, torej polovico, za trgovino da 70eur, 50eur mesečno za gostilno, 20-30eur pa mesečno pa si kaj kupi za oblečt in obut. Znesek za izredno pomoč v višini 800eur pa si privošči kak dopust. Meni bi sicer bilo dolgčas tako življenje, tu in tam gre komu kaj pomagat, pa dobi še kako kosilo in špricar.
S takim laganim lajfom, če se ne bo zapil (kar se jih večina na socialki), se komot včaka 100let, ostali ki se jebemo, pa smo lahko srečni, če nas pred 60 leti ne rukne infarkt zaradi stresa.
http://csd-slovenija.org/sl/center/center-za-socialno-delo/see.page/izredna-dsp
Pri tem ne dobiš gotovine, temveč gre za namensko obliko pomoči.

Za socialno pomoč moraš biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje kot aktiven iskalec zaposlitve, kar pomeni da moraš na mesec poslati vsaj 5 prijav/ponudb za delovno mesto.

20-30 eur za obleke in obutev je najcenejša roba, ki jo kupiš v Bosni na bolšjaku.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska
Sej tukaj ni dejansko problem višina socialke, ampak ljudi, ki to uživajo. Prijatu je bil pred leti v Kazaksatnu se mi zdi in mi mal opisal nihovo življenje. Pravil je, da je standard kar visok in službe so. Če pa slučajno pristaneš na zavodu, potem moreš med delovnimi dni delat. To so dela kot podobno prostovolcem, urejanje okolice, parkov...
To bi mogel tudi pri nas nardit. Me zanima koliko časa bi potem užival na socialkah, ko bi mogel kak pokozlan plac popucat, cesto pometat, ko te vsi vidijo. Verjetno bi vsi pospešeno iskal šihte pa magar za trakom.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
385 bo do konca letošnjega leta (volilno leto), btw, novico sem moral natančno prebrati, ker so omenjali dva zneska.
potem bo 331
https://www.rtvslo.si/slovenija/dz-zvisal-socialno-pomoc-na-385-evrov/452403

http://csd-slovenija.org/sl/center/center-za-socialno-delo/see.page/izredna-dsp
Pri tem ne dobiš gotovine, temveč gre za namensko obliko pomoči.

Za socialno pomoč moraš biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje kot aktiven iskalec zaposlitve, kar pomeni da moraš na mesec poslati vsaj 5 prijav/ponudb za delovno mesto.

20-30 eur za obleke in obutev je najcenejša roba, ki jo kupiš v Bosni na bolšjaku.
Izredno socialno pomoč 2x400eur letno dobiš že, če ti je kolega kao posodil 400eur za pralni stroj ali pa šporhet, ali kaj podobnega. Ne potrebuješ računa od kao kupljene stvari, ampak pisno od tega kolega podpisano, da ti je ob prejemu izredne pomoči ta denar res vrnil.
Tudi aktivni iskalec zaposlitve ne rabiš biti, če greš enkrat v življenju k psihiatru, da imaš psihične težave.
Verjemi, uživalci socialne podpore dobro poznajo te fore, zato pa drugi ki poslušamo te njihove zgodbe vemo, da je 90% izkoriščevalcev, ki jim država še ploska in jih dodatno nagrajuje za iznajdljivost.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
On ni govoril o javnih delih, ampak o tem, da bi prejemnik dsp moral kaj storiti, recimo delo na cesti ali kar koli.madzari imajo tako se mi zdi.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Imamo 27 000 (27 tisoč) nevladnih organizacij katere ropajo državni proračun za nič dela. Vesoljna vseslovenska javnost se pa ukvarja zaradi par fičnikov več za socialne pomoči. Hehe. Prvoklasni idiotizem.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Samo del nevladnih organizacij dobi denar za svojo dejavnost iz proračuna.