Poznam tudi sam par primerov, pa se ne jezim na osebke, ki to izkoristijo. Sistem to nudi, tudi sam bi to izkoristil, če bi mi ustrezal tak stil življenja.
Imam kolega, ki vsaj 1x tedensko grema na pijačo, živi od socialke 295eur mesečno, 2x letno zaprosi za izredno socialno pomoč, kjer mu pripada 2x 400eur, dopolnilnega zavarovanja ne rabi, za najem garsonjere plača zgolj 40eur, preostalih ca. 130eur mu plača socialna. Skupaj ga mesečno položnice pridejo 150eur, torej polovico, za trgovino da 70eur, 50eur mesečno za gostilno, 20-30eur pa mesečno pa si kaj kupi za oblečt in obut. Znesek za izredno pomoč v višini 800eur pa si privošči kak dopust. Meni bi sicer bilo dolgčas tako življenje, tu in tam gre komu kaj pomagat, pa dobi še kako kosilo in špricar.
S takim laganim lajfom, če se ne bo zapil (kar se jih večina na socialki), se komot včaka 100let, ostali ki se jebemo, pa smo lahko srečni, če nas pred 60 leti ne rukne infarkt zaradi stresa.
Murgle so rekle: naj stane, kolikor hoče. Mi moramo ponovno "zmagati"... In tudi bomo. Bravo!
Tole je veleizdaja. Kazen pa obešenje, ali strelski vod.