Virus ali ?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Že drugič se mi je pojavila težava, da mi je z diska izginilo nekaj datotek. Prvič, pred kakšnimi 6 meseci sem ugotovil, da mi je izbrisalo slike v dveh ali treh mapah, ki mi jih je uspelo z določenimi programi povrniti. Tokrat pa se mi je zgodilo isto, da so 3 mape od 150 v katerih hranim slike zopet prazne.(cca 200slik) Poleg tega mi le izginilo še nekaj komplet datotek z igrami in filmi, dve pa sta se spremenili v 10 ali 100 krat večjo mapo z čudnimi simboli in še bolj čudnimi datumi. Zanima me,če je imel kdo podobne izkušnje. Gre za virus okvaro diska ali kaj tretjega? Gre za zunaji disk WD 500gb ,prilagam pa tudi dve sliki kaj se je zgodilo z mapo s slikami in mapo s filmom.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Ni virus. Imaš probleme s samim diskom/zunanjim ohišjem/USB povezavo. Zaradi tega ti občasno kaj pobrka

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Kako zunanji disk odstraniš / izklopiš? Možno je, da ne uspe do konca zapisati podatkov.

Smiselno bi bilo čez disk pognati tudi chkdsk, da javi morebitne napake v indeksih.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Zunanji disk imam vseskozi priklopljen preko USB-ja. Podatki oz. slike, ki so bile izbrisane so bile iz leta 2008, tako, da ni problem pri trenutnem prenosu.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Anti Malware je bil na tej datoteki več kot dve uri, ko pa sem jo poskusil zbrisati, sem ugotovil, da jih ne morem, saj kot, da ne obstajajo. Brisati sem jih poskusil še v varnem zagonu, in s total comanderjem, pa ne gre.
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa ne že spet MyBook...

Kateri model? Stari, novi?
Se ne pregreva?

Backup, backup in še enkrat backup.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa ne že spet MyBook...

Kateri model? Stari, novi?
Se ne pregreva?

Backup, backup in še enkrat backup.

Prav zaradi hranjenja datotek sem si omislil dodaten disk, sedaj pa tole. Točnega modela sedaj ne morem preveriti, je pa disk star kakšne dve leti. Naj ga vržem v smeti ali obstaja kakšno zdravilo?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Pravkar sem se odkopal od papirjev, kjer sem našel garancijski list. Disk je še v garanciji, ta da me zanima, če lahko za takšno napako uveljavljam garancijo in če da, kje je servis za takšne diske?

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Garancijo lahko uveljavljaš tam, kjer si kupil ali direktno pri servisih, ki so navedeni na tvojem garancijskem listu.

L.p., Kloko

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Predvidevam, da bom imel na servisu težave z uveljavljanjem garancije, zato sprašujem, če ima kdo izkušnje, če je takšna napaka upravičena za uveljavljanja garancije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če disk ne hrani njemu zaupane podatke, je pogrnil na svojem glavnem in edinem namenu.
Sicer so še možnosti, da je napaka drugje (pokvarjen PC, virusu, itd...)

Zbakupiraj, kar se da, potem pa testiraj disk, na svojem PC, pol pa še na kakem drugem. Čeprav po murfiju bo potem ves čas delal brez napak...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probaj s kakim programom getdataback, da skopiraš dol vse kar se da, potem pa se igraz z diskom (formatiraj, nesi na servis...) V garancijo ne spada povrntitev datotek.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
probaj s kakim programom getdataback, da skopiraš dol vse kar se da, potem pa se igraz z diskom (formatiraj, nesi na servis...) V garancijo ne spada povrntitev datotek.

Sem poskusil že kakšne tri ali štiri programe za povrnitev datotek, predvsem slik, vendar mi jih še ni uspelo povrniti. Bom poskusil še tvoj predlog.