Virtualna identiteta ali kdo smo ko smo on-line?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik nikoletka pravi:
Še eno vprašanje imam.. Glede na to da je na forumih kr precej žaljivih komentarjev, kako se odzivate na njih?
Opazila sem namreč da slovenci na forumih kr precej radi sproščamo svoje frustracije..

Lep pozdrav

Nič posebnega, te komentarje pišejo revčki, ki v živo ne upajo nikomur nič rečt, pametni so samo na netu.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz osebno sem isti v reali, kot v virtuali ... no, res je včasih neko stvar težko zapisati, kot bi jo nekomu povedal, oz. si tvoj zapis lahko nekdo drugače interpretira ...

dejstvo je, da je anonimnost na internetu zelo dvolična - če pogledaš komentarje pod članki, nikoli ne boš dobila tistega ven, kot recimo dobiš na Facebooku, kjer anonimnosti praktično ni (razen če se, spet, skrivaš). drug problem je pa slovenska foušija, ki lahko z anonimo še bolj pride do izraza ...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Jaz bi rekel, da je anonimnost na spletu precenjena. Tisti, ki imajo določena znanja (niti ne rabiš kakšnih posebnih orodij) lahko pridejo do določenih informacij, ki imajo v realnosti potem, pogojno rečeno, "uporabno vrednost"
grims-1.gif
.
Uporabniki spleta se ne zavedamo (v zadostni meri), da z marsikaterim dejanjem puščamo sledi, ki zbrane ustvarijo določeno sliko ali še kaj več.
Be afraid, be very afraid
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
No, jaz nisem imel v mislih npr.: administratorjev raznih forumov, ki ti skoraj z veseljem postrežejo z IP naslovi uporabnikov ali elektronskimi naslovi ipd., čeprav se takšne stvari dogajajo.
Bolj sem ciljal na tisto, kar sami napišemo in kako napišemo itd.
Tukaj na alterju pa se tolko prepucava, da, če ga prestavim v realen svet, vidim celo peesdarijo v eni gostilni...med bestiæi ipd.
evil.gif

Če sogovornika ne poznaš, moraš z njim govoriti bolj tolerantno, kot z nekom, ki ga dobro poznaš. Je pa res, da je to pravi izziv včasih
hysterical-1.gif

nahrung002.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Na PSS si na sliki v enem kotu, čepiš, imaš črno majico z napisom smile, pa rahla pleša se ti dela na čelu.

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Na PSS si na sliki v enem kotu, čepiš, imaš črno majico z napisom smile, pa rahla pleša se ti dela na čelu.

Če je vsaj približno tak, kot ga opisuješ, se ga ne splača več iskat. Naj kar obdrži tiste svoje alte in drobiž ... iščemo prave dece, ne pa levake ...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, samo PSS nima foruma že nekaj let. Patriot pa je prilepil link do 24ur

Mogoče ni mislil na "Policijski Sindikat Slovenije", temveč na Pod Svojo Streho"?
wink-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Kdo je pa rekel da sem LEVAK????????
JJ je zakon.

"iščemo žirijo#
Evo, kot samooklicani žirant glasujem, da je JJ večji levak od telih levakov, ki so trenutno pri koritu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, samo PSS nima foruma že nekaj let. Patriot pa je prilepil link do 24ur

Mogoče ni mislil na "Policijski Sindikat Slovenije", temveč na Pod Svojo Streho"?
wink-1.gif

Razloži to patriotu, meni je bilo jasno da s PSS ne misli policijskega sindikata =) Ampak glede na patriotov link sem pac dodatno poudaril da ne bi bilo nejasnosti. Je pa res da tudi na pod svojo streho nisem pomislil.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa ravno policaje sem imel v mislih.

Zato tudi tisti link, ko je že ravno omenjal nazdravljanje oz. pijačo.
evil.gif