Virtualna identiteta ali kdo smo ko smo on-line?

nikoletka

Zelenc'
24. jan 2011
7
0
1
A bi vas zmotilo, če bi ugotovili, da vaš sogovornik ni to, za kaj se je predstavljal?
Glede na to, da internet nudi določeno mero anonimnosti in se lahko izdajamo za praktično kogarkoli, a se "obnašate" kaj drugače kot v resničnem življenju?
smile-1.gif

Lp,

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Itak da se obnašamo drugače. Jst naprimer sem na netu ves priden mamin sinček, ki si nič ne upa, v RL sem pa gangsta badass.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Kaj če bi najprej ti razkrila, kdo si (pictures included, of course), da se bomo lažje pogovarjali naprej.
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Itak da se obnašamo drugače. Jst naprimer sem na netu ves priden mamin sinček, ki si nič ne upa, v RL sem pa gangsta badass.

Še posebej ne cestah!
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Napačno si se lotila, kakor vidim si že dve temi odprla, vsako v svojem podforumu.
Vprašanja so pa taka, kot bi bila simpatizerka kake sekte, to folka ne pritegne.

Lepo napiši en smiseln post z repom in glavo, kaj te vse zanima, lahko vključiš anketo
smile-1.gif
, pa bomo pomagali
Lahko prilepiš tudi svojo slikco - bomo še bolj pomagali

nikoletka

Zelenc'
24. jan 2011
7
0
1
Ok. Verjetno sem se res narobe lotila raziskovanja, ampak zgolj zato ker sem na drugih forumih ,ko sem opisala kaj počnem in kaj želim izvedeti naletela na precej negativen odziv..
v glavnem, delam diplomsko nalogo na temo forumov in identitete na internetu, pa me pač zanima, kako se na spletu predstavljate, kakšno vlogo igra anonimnost pri vsem tem, v katerih forumih vse sodelujete in kakšne teme vas predvsem zanimajo..
Bom pa sestavila kratko anketko, če boste želeli sodelovati
smile-1.gif

Lep pozdrav,

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Kdu sm zdj jst???

Glede na tvoje poste, kolikor sem jih ujel zdaj v dveh, treh dneh, ugotavljam, da si eno zmešano dete, s planeta cviček, vrženo s foruma PSS in, če boš še naprej pisal take nesmisle, boš letel tudi z Alterja.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.688
1.188
113
Titograd
Ne če želimo, to kako boš dobila podatke se dogovori najprej z mentorjem, skupaj sestavita vprašanja in možne odgovore, potem pa se spet javi tukaj...... ko boš približno vedela kaj želiš
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa zakaj bi delala anketo? sej sta v igri 2 čisto preprosta vprašanja, k rabita mal bolj konkretni odgovor, kot pa le anketni odgovor.

"A bi vas zmotilo, če bi ugotovili, da vaš sogovornik ni to, za kaj se je predstavljal?"

jah, odvisno... sej za nekatere se itak ve, da imajo ločeno RL in VL, in da pač v VL sanjajo o stvareh, k si jih ne upajo v RL. Zdi se mi čisto fer, če oseba tega ne zanika, potem jo sprejemem tako kot je...
Se mi zdi, da je tuki kar dost poštenih ljudi in da je malo igralcev.
Sam če odgovorim na splošno, Ne, ne bi me motilo. Ker ubistvu je VL del vsakega foruma, in nikoli ne moreš bit 100%.

"Glede na to, da internet nudi določeno mero anonimnosti in se lahko izdajamo za praktično kogarkoli, a se "obnašate" kaj drugače kot v resničnem življenju? "
Nope.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

shocked-1.gif
Jaz pa glih obratno.

majč
tongue-1.gif

nikoletka

Zelenc'
24. jan 2011
7
0
1
Še eno vprašanje imam.. Glede na to da je na forumih kr precej žaljivih komentarjev, kako se odzivate na njih?
Opazila sem namreč da slovenci na forumih kr precej radi sproščamo svoje frustracije..

Lep pozdrav

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik nikoletka pravi:
Še eno vprašanje imam.. Glede na to da je na forumih kr precej žaljivih komentarjev, kako se odzivate na njih?
Opazila sem namreč da slovenci na forumih kr precej radi sproščamo svoje frustracije..

Lep pozdrav

Daj par primerov, da vidimo, kaj imaš v mislih.