virtualbox vs vmware

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Pašteta ali majoneza?
bonk.gif

Za kaj oz. kje rabiš?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
heh, ja ok
grin1.gif

za ubuntu. sem se ze odlocil za virtualbox, bo dovolj za domaco rabo. pa se free je.

lahko pa se debata razvije naprej
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Za osebno rabo (virtualizacija na domačem PCju) je VB precej boljši, predvsem ker je dosti bolj pregleden in enostaven - tudi več ali manj vse deluje (sem poganjal že vse od androida do namenskih BSD serverjev).

Za poslovno rabo pa je je itak potrebno poseči po "plačljivih" variantah obeh, sicer imam iz te sfere dobre izkušnje tudi z vmware-om.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ubuntu na Ubuntu?

Na Windows jaz preferiram VMWare (Server).
Vsaj na mojem PC je VB nerazumljivo počasen. Ne le emulacija, že osnovni GUI.
Pa VB mi več RAM-a porabi.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
primarni os je vista, rad pa bi stestiral ubuntu, da ga fotru namestim na netbooka.
bom se zvecer poigral s tem, da vidim kako bo delalo. sem prebral, da naj bi bil VB pozresen ja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz imam VMWare server v1.0.
Zdaj imajo v2, kjer je že download 3-4 krat večji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Za test je vseeno kaj uporabiš, sicer pa Ubuntu deluje tudi kot live CD (ni potrebe po namestitvi) in je to tudi najboljši preizkus -> dejansko vidiš kako zazna strojno opremo in kako vse skupaj deluje. Nameščat pa ni potrebno nič, samo poženeš CD ob bootu.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Hmm, VB imam na Macu za virtualizacijo Linuxa in Sedmice. Stvar je res smooth in tudi nasploh je vse super. Kako pa deluje na Windowsih pa (še) nebi vedel. Počasnejše kot MS Virtual PC tako ali tako ne more delovati...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Počasnejše kot MS Virtual PC tako ali tako ne more delovati...
Never say never...
wink-1.gif

(govorim nasplošno)

Sam priznam da nisem na win platformi nikoli poganjal virtualizacije ... mogoče bom pa v virtualno 7ko namestil virtualbox pa da vidim kako bo delalo!
grin1.gif

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Če gre za domačo uporabo je bil VmWare server 1 OK.
Dvojka je pa za moje pojme porazna. Zaj*** so z tisti web interfacom in se ne da nič kulturnega naredit

Če pa za profesionalno okolje ga pa ni čez ESXi, ki pa je tudi brezplačen ampak je to baremetal hypervisor tako, da moraš imeti server samo za to.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Nima Ubuntu KVM in libvirt (virt-manager)? Samo namestit ga je potrebno. Če bi pa rad poganjal predvsem virtualne stroje z grafičnim vmesnikom, uporabi Virtualbox, ker mislim da SPICE pri Ubuntuju ne dela.

VMware server 1.x je enostavno prestar, 2.x ima pa konzolo, ki je
bonk.gif
. Jaz sem svoje VM stroje že zdavnaj z VMwara preselil na KVM.

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Mene pa zanima kako ustvarit sliko sistema starega računaknika ,da ga lahko prenesem v virtualbox. Imam win xp z programi ki v sedmici ne delajo in tudi star skener zato to rabim.Verjetno rabim kakšen program da prvo mašino zviartuliziram.
Prosim za pomoč in kakšna navodila

Hvala

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Žal je VirtualBox poden v primerjavi z ESX WS. Sem se prestavil nazaj na ESX. Edina prednost Oracla je ta, da je free. Govorim za work-station varijante.
Če pa ganjate Win8 z najmanj i3 in primerljivim procom pa uporabite Hyper-V 3 ki je že vgrajen v osmico.

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
rabil bi itak občasno največ zaradi skenarja imam pa win 7 zato sem mislil virtualbox pa še free je

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
pa se da posnet že nameščen sistem na disku jst nebi na novo nameščal win xp v virtualbox-u
virtualiziranje starega računalnika