Vinjete 2012

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, saj vinjetni sistem je bolj ugoden. Se (upam) vsi strinjamo.

Pa ne že spet...
cry12bpy.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Dars je podal predlog, da bi letna vinjete znašala od 155€ do 195€.
Seveda je podal predlog, saj ga matra leto 2014, bo bo moral plačati 2x več dolga kot letos (vendar spet manj v letih za tem).

Ampak to je samo predlog, oni o ceni cestnine ne odločajo.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, saj vinjetni sistem je bolj ugoden. Se (upam) vsi strinjamo.

Se absolutno NE strinjam. Plačati glede na porabo, drugega ni!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če bi vozil v službo kot sem enkrat prej, bi me na leto prišlo preko 200 EUR.
Po novem me pride 90 (al kolko je že letna vinjeta).

Če bi* po starem šel na obisk k staršem, bi me prišlo 16 EUR. Po novem 15 EUR (pa še 7 dni se lahko furam dodatno po AC).

* - še ni bilo prekmuračke avtoceste....

Zdaj če kdo rad plačuje več, mu z veseljem pošlje številko TRR.

PS: Če greš res le na eno vožnjo okoli 100 km, je vinjeta dražja, ampak to sam tudi govorim že od vsega začetka.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem še za "hujši" pavšal. Cca. 50€ zraven ob plačilu cestnine pa je, obvezno za vsako vozilo reg. v Slo.

Za tujce pa naprej vinjete pa je. Pa ni nobenih stroškov (še za nalepke ne), kontrolirat moraš veliko manj (samo tujce), ljudi pa pride ceneje.

Če pa ne da 50€ zram pa naj avto proda pa je problem rešen. Za satelitske sisteme bomo pa plačevali miljarde! Samo ne za uporabo AC, ampak sam sistem in napravice.
stupid-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jaz sem še za "hujši" pavšal. Cca. 50€ zraven ob plačilu cestnine pa je, obvezno za vsako vozilo reg. v Slo.

Za tujce pa naprej vinjete pa je. Pa ni nobenih stroškov (še za nalepke ne), kontrolirat moraš veliko manj (samo tujce), ljudi pa pride ceneje.

Če pa ne da 50€ zram pa naj avto proda pa je problem rešen. Za satelitske sisteme bomo pa plačevali miljarde! Samo ne za uporabo AC, ampak sam sistem in napravice.
stupid-1.gif
467716-post_slo.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Samo njihovih avtocest niso gradili gradbeniki, ki so gradili socialni dialog in nacionalni interes.
1343502-tiho_mulc.jpg

Citat:
A study of highway construction costs in eight European countries highlights Austria as the most expensive. The report says that highways in Austria cost €12.87 million/km. The next most expensive country is Hungary at €11.21 million/km, followed by Slovakia at €9.56 million/km and then the Czech Republic at €8.86 million/km. At the other end of the spectrum, costs in Denmark are only €5.89 million/km, in Croatia €6.682 million/km, in Slovenia €7.29 million/km and in Germany €8.24 million/km. Terrain can increase costs significantly and construction of highways in mountainous terrain is most expensive in Germany at €25.99 million/km, followed by Austria with €24.97 million/km, with the Czech Republic, Slovenia and Croatia following in descending order. The costs of mountain highway construction were not collated for Denmark and Hungary due to the largely flat terrain. Construction of motorway bridges costs most, and is particularly expensive in Hungary, followed by Denmark, Germany and the Czech Republic. The lowest bridge costs are in Croatia, ahead of Slovenia and Slovakia. Construction of tunnels is most expensive in the Czech Republic, then in Germany and Hungary.
http://www.routeonecomms.com/News/article.cfm?recordID=17689

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Gre se za ceno, ki jo plačujemo uporabniki.
Več plačujemo kot avstrijci, pa manj avtocest imamo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Pa večji standard kot v Austriji
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne verjamem podatku 7mio, ker sem 90%++ siguren, da sem bral 11mio+ za Slovenijo!
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
mogoče zato, ker imamo več km cest na prebivalca, kot v avstriji?
V Avstriji je 4 krat več avtocest in tudi 4 krat več prebivalcev kot v Sloveniji.

Kaj bo naslednje
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ne verjamem podatku 7mio, ker sem 90%++ siguren, da sem bral 11mio+ za Slovenijo!
confused-1.gif
Bo kar prav, gornji podatki se namreč nanašajo na avtoceste na ravnini.
Itak pa je ta raziskava brezvezna, nekje upoštevajo zraven še ceno zemljišč, za Slovenijo pa tudi ceno gasilskih domov, vodovodov, športnih objektov in ostalih podobnih pritiklin, ki spadajo k avtocestam. Sploh ne primerjajo eno z enim.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
raziskava je vseeno bolj realen pokazatelj, kot pa mnenja alter "strokovnjakov" za avtoceste. dejansko pa so naše AC cenejše od recimo nemških, predvsem zaradi cenejše delovne sile (bosanci v sloveniji so slabše plačani, kot v nemčiji), neplačevanja podizvajalcev (pomurska AC, rebrnice), pa tudi drugačne zasnove in gradnje. predori v nemčiji in češkem so dražji predvsem zato, ker oni armirajo vso sekundarno (notranjo) oblogo predorov, medtem ko slovenci in avstrijci armiramo samo nekatere odseke.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Tako je. Vsak tovornjak naj plača 20 tisočkrat več kot avto. Mislim, da bi hitro odplačali avtoceste.
evil.gif

eh, bolj da hodimo peš pa sloh nebmo rabli avtocest
cheer.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Po uporabi avtocest pomoje tud nebi slo cez. Ker bi se spet promet preusmeril na regionalne, pa smo spet tm k smo bli....

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Po uporabi avtocest pomoje tud nebi slo cez. Ker bi se spet promet preusmeril na regionalne, pa smo spet tm k smo bli....
In tega se tisti majmuni, kateri diktirajo prometno politiko prekleto zavedajo (vsaj upam). Tako da morajo poskrbet, da bodo na drugih stolčkih, ko bodo vinjete ukinjene, ker bo spet morija na cestah.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Tako -za 2012 pa bom kupil polletno vinjeto na motor. Letos je nisem. Ja, zaradi barve. Pa na avtu tudi ne. Mi je pa sedanja cena še kar smiselna, ne glede na to, da sem do najbližjega uvoza na AC oodaljen 40 km.