vinjeta haha

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če pa si ti za šipo zalepiš enega smajlija slučajno na oranžni podlagi in ni niti podobno vinjeti to pač ni ponarejevanje!

Tudi na roke napisana reg. tablica namesto izgubljene/ukradene je poskus ponareditve uradnega dokumenta. Zakaj bi pri vinjeti bilo drugače?

dokler ne voziš po ac s tistim oranžnim smajlijom ne more nihče nič, kakor zapelješ gor, in ob njem nimaš veljavne vinjeteje pa že popolnoma druga pesem

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če pa si ti za šipo zalepiš enega smajlija slučajno na oranžni podlagi in ni niti podobno vinjeti to pač ni ponarejevanje!

Tudi na roke napisana reg. tablica namesto izgubljene/ukradene je poskus ponareditve uradnega dokumenta. Zakaj bi pri vinjeti bilo drugače?

Ti ločiš razliko med oranžnim smajlijom nalepljenim na šipo in napisano registersko tabliko na vozilu? Če na karton napišeš reg oznako, ki jo imaš je to ponarejanje in se kaznuje! Če na šipo nalepiš oranžnega smajlija pa to ni VINJETA. Če pa ti ti skniraš vinjeto in jo kot tako nalepiš na šipo to pa ti verjetno pol 800 evrov kazni ne vgre!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne bo jim zgleda potegnlo... Ker sedijo na ušesih (oz. v tem primeru na očeh) in ne vidijo razlike med tem, da ti napišeš ISTE oznake na registrsko (MB-H8-56Z) ali napišeš HK-$%-111. Če napišeš na vinjeto nekaj izmišljenega, ne morejo rečt, da si ponarejal. In ne morejo ti rečt, da si htel s tem ogoljufat nadzornike, ker se dobro vidi, da to ni vinjeta (res pa je, da se ne vidi, če se hitro pelješ mimo, ampak ni tvoja krivda, da oni na tak način preverjajo).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zmaga.gif
tako je!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, da je na prvi pogled podobno vinjeti, bi jaz smatral to za ponarejanje. In verjetno tudi nadzorniki.
grims-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glede na to, da je na prvi pogled podobno vinjeti, bi jaz smatral to za ponarejanje. In verjetno tudi nadzorniki.
grims-1.gif

smajli na oranžne papirju je tebi podoben vinjeti? Potem je najbolje da se pri nas preneha s prodajo papirja, ki je oranžne barve saj preveč spominja na vinjeto!

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
grims-1.gif

smajli na oranžne papirju je tebi podoben vinjeti? Potem je najbolje da se pri nas preneha s prodajo papirja, ki je oranžne barve saj preveč spominja na vinjeto!

Črke, nakracane na list papirja so tebi podobne tablici? Potem je najbolje, da se pri nas preneha s prodajo papirja, ki je bele barve, saj preveč spominja na tablico.
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ti ne ločiš od belega papirja na katerem je napisano nekaj kar je tudi v prometnem dovoljenju od navadnega papirja kjer je nekaj načečkano? Na oranžnem listu je narisan smajli ki niti slučajno ni podoben izgledu vinjete?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če ga bodo ustavili in poleg smajlija ne bo imel veljavne vinjete mu bodo pač izrekli kazen! En oranžni smajli pač ne more bit ponarejena vinjeta! Ti pa dam en predlog. Pošlji sliko na dars v mailu in jih povprašaj ali se taka slika smatra kot ponaredek al ne in dobil boš pdgovor!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem se malo prej prišel nazaj domov na avtocesti ce lj ni bilo niti ene kontrole tja šel ob 12 nazaj ob 17. Toliko o poostrenem nadzoru!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za vsakim vogalom pa tudi ne bodo stali. No, na Dolenjskem so kar pogosti, posebej ob vikendih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj vem da ne morejo stat za vsakim vogalo. Moje izkušnje s kontrolami so taki da se veliko vozim po avtocesti v kontrolo pa sem padel samo tam ko se avtocesta iz maribora je končala pri lenartu če se prav spomnim.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
A kdo ve, kje se od Trzinske obvoznice do rondoja Tomačevo zahteva vinjeta? Če me spomin ne vara, je znak za vinjeto šele pred rondojem...?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Po spominu bi rekel, da je tabla malo naprej od križišča z Brnčičevo, bistvene razlike pa ni, saj nimaš več kam zaviti.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Danes ob 08 do 10 lj - koper in ob 17 - 19 koper lj tudi ni bilo nobene kontrole...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
A kdo ve, kje se od Trzinske obvoznice do rondoja Tomačevo zahteva vinjeta? Če me spomin ne vara, je znak za vinjeto šele pred rondojem...?

Tabla je šele ko prideš v rondo
wink-1.gif