Vijaki

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni
cool-1.gif

Morda kdo ve, kje bi dobil vijake M12 x 1,25 z ravno glavo za privijačit feltne na avto. Morajo pa biti najmanj 10.9 trdote. Sem pa iz Notranjske, tako da v radiju tam nekje do LJ ali pa do Kopra bi se še zapeljal...

Hvala

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jutri jih pokličem.....najlepša hvala. Če jih dobim, dobiš 5 stars
zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, pri Španu jih nimajo in v A3M-u tud ne, sicer imajo jih; une ta originalne od peugeota (take že imam doma), samo niso pravi, ker imajo najprej debelo steblo in nato še tanko, kjer je navoj. Jaz pa bi rabil čisto iste, kot so recimo imbus vijaki, le da bi bil navoj 1,25 (navadni M12 imbus pa ga ima 1,75), pa glava bi morala pač biti za 17 gedoro in trdote minimalno 10.9. Rabim pa to za distančnike privijačit na avto in potem še feltne na te distančnike.

Narodnjak; v Črnučah pa ne poznam nobene trgovine. Izvedel sem, da bi jih morda tukaj dobil - http://www.kamm.si/o_podjetju.htm

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Glej inbus glava je najmanjša možna glava vijaka, torej kupiš te šraufe z 1,25 korakom in privijačiš distančnike z inbus gedoro. Vijake bi moral dobiti v kakšni specializirani trgovini. napr poglej na http://www.ideal-velenje.si/, wurth, bts company, verjetno ti jih lahko naročijo tudi v Merkurju, problem je ker je malo neobičajen navoj in se to malo uporablja.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hvala. Ja, v bistvu iščem bolj plitvo glavo, po fi-ju je pa lahko pač taka, kot so vijaki za avto. Ja, 1.25 korak ima Peugeot, pa Citroen pa še bi se našlo. Problem je v tem, da bo distančnik debel le 20mm. Saj bi dal navadne distančnike, pa daljše vijake, samo bo to na prednji osi, pa se malo bojim, zaradi velikih sil, zato bi naredil tako, da bo distančnik prišraufan s kratkimi vijaki in feltna spet s kratkimi v distančnik.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Po mojih izkušnjah ima KAMM večjo izbiro vijakov kot Merkur, sploh rostfrei KAMM obvlada (jadrnice pa to)

Govorim za KAMM Šenčur vs Merkur Mojster Naklo

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Samo ne vzeti inox vijaka!! Ti vijaki imajo premajhno trdnost v primerjavi z 10.9 vijakom.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Pazi če si sam konstruiral distančnik, zadeva ni tako nedolžna kot je videti, boljše je takšne zadeve kupiti, še boljše pa je za take male debeline (20mm) uporabiti daljše vijake in zategniti skozi platišče. Če imaš distančnike iz alu, moraš vstavit jeklene puše tam kjer bodo navoji. Nekomu na zup forumu je odtrgalo kolo in je skantal avto. Sicer je tam specialec predeloval z 4 na 5 lukenje a vseeno.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Bom KAMM-u povedal, zakaj rabim, pa mi bodo povedali, kaj naredit. Jaz bi jih naredil iz železa, imam na voljo CNC mašino (delam na njej) in material. Samo vijaki so problem. Sem klical v A3M, pa so mi povedali, da te firme; recimo H&R, katere tudi delajo take distančnike in če kupiš komplet, pač dobiš tudi take vijake, samo posebej vijakov od te firme pa ne morejo dobiti žal. Da bi dal navaden distančnik in daljše vijake, enostavno nimam jajc in se preveč bojim, da jih ne bo odtrgalo. Saj zadaj ni problem, samo spredaj.
Kaj ta tip, ki mu je odtrgalo feltno, je imel aluminijast distančnik, pa kak avto je to imel oz. koliko težek?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz bi rajši dal daljše vijake....pa mi smo se leta vozili na distančnikih od 2 cm pa so ble gume od 215 pa ni odtrgalo kolesa...edino ležaji so šli malo prej.

Za odtgat tiste vijake...hm....mislim da rabi dosti večja sila....bo prej guma popustila s ceste kot vijaki.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
metaloprema je podjetje v crnucah! v trnovem pa mislim da vijak. obe podjetji sta specializirani.

drugače pa alternativa ti je da dobiš en drug standardni vijak, vzameš čeljust, vrežeš navoje, postružiš...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
hhhm, da bi struzil tud ne vem, ce je dobro, ker menda, da mora biti navoj valjan. Bom pa pogledal še v metalopremi in v firmi "vijak".

Hvala!
zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, ja, lahko rečt. Potem pa ko se bo kaj odtrgalo, pa se bom 100 preklel, kaj sem šel stružit.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Fantje s tem se ni za zajebavat. Sam si upam marsikaj predelat na avtu ampaj da sam doma "izdelam" vijaje za kolesa to pa ni sans.Pa ni vazno ce jih struzis ali rezes navoj. Vijaki za kolesa niso navadni vijaki ampak specijalni vijaki za kolesa in so seveda jekleni.
Ce imas 20mm distancnike daj daljse vijake in je najbolj ziher. Distancniki ki so priviti na pesto in imajo prestavljene navoje se uporabljajo pri sirsih distancnikih in tudi tega ne bi priporocal da izdelas doma spet zaradi izdelave navojev.Boljse je potem da kupis take distancnike, doma lahko idelas samo take da das daljse vijake.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo, Narodnjak in Alkoholik sta imela prav (obema 5 stars). V Metalopremi imajo točno take vijake, kot si jih želim --> M12 x 1.25, 10.9 trdote (isto kot vijaki od avta) in še ravno 6 robo glavo imajo. 100 komadov cca 21,5€, torej bom jaz dal za 16 komadov cca 3,5€ (bom kar še za zadaj naredil po istem principu, kot spredaj...

Hvala še enkrat vsem
zmaga.gif

Nazadnje urejeno: