Viera plasma

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Doma imamo Vierino 42'' plasmo iz leta 2005. Dela brezhibno, ampak je ''rahlo'' zastarela, nima HDMI, nima DVB-C, nima USB multimedije.

Je to sploh še kaj vredno? Slika je sicer odlična, jaz na LCD-ju na SD še daleč nimam takšne.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Nima HDMI? To zna biti še največji problem, saj domnevam da tudi DVB-C ali pravega (MPEG4) DVB-T tunerja nima?.

Vredno je toliko za koliko prodaš. Sam bi ocenil na nekih 100-150 eur (nova z vsem tem in še marsičem več pride 450 eur)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nobenega digitalnega tunerja, leta 2005, ko smo jo kupili je bila kot sedmo čudo. Stala je 600.000 SIT (znižana iz 700.000 SIT). Danes bi za isti dnar dobil 5 enako velikih LCD-jev
grin1.gif

Sej se mi je zdelo, da več kot enih 100€ ni vredna. Saj bi jo dal kam drugam, magari v jedilnico, samo je tak ogromna, da bi mi samo prostor jemala, pa jo raje prodam.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
sej SCART je uredu, sploh pri unih TV programih, ki nimajo HD prenosa. ali se motim?!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda je v redu, mi imamo celo preko komponentnega, ki je po kvaliteti enakovreden HDMI, samo HD se vseeno ne da pošiljat skozi (ali pa ne gre, ker je TV samo 1024x768). Foter pač benti, da ne more gledat HD Discovery, History in NatGEO, pa čeprav mu pravim, da so iste oddaje kot na SD.

Pri SD pa lahko rečem kapo dol, je slika dosti boljša kot na mojem Full HD LCD-ju.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Seveda je v redu, mi imamo celo preko komponentnega, ki je po kvaliteti enakovreden HDMI, samo HD se vseeno ne da pošiljat skozi (ali pa ne gre, ker je TV samo 1024x768). Foter pač benti, da ne more gledat HD Discovery, History in NatGEO, pa čeprav mu pravim, da so iste oddaje kot na SD.

Pri SD pa lahko rečem kapo dol, je slika dosti boljša kot na mojem Full HD LCD-ju.

Plazma je plazma, edina, ki lahko kolikor toliko ustvarja mehko sliko za gledanje kot stara katodna škatla. Vse ostalo, zaradi različne kakovosti streama slike je bolj tako.

Lp.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

No ni čisto tako; componentna povezava tudi prenese HD signal; v marsikaterem primeru še celo boljše, kot preko digitalne povezave. Tvoja, vaša plazma bi načeloma lahko predvajala HD 720p signal. Poglej po specifikacijah; sem pa v dvomih, saj za pravilen prikaz HD slike mora tv doseči "HD Ready" standard, torej vsaj 2x HDMI vhoda...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A nisem točno tega napisal?
confused-1.gif

Ali kabelski sprejemnik ne omogoča HD preko komponentnega ali pa TV ne omogoča sprejem takšnega signala.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Si podobno, sem nadgradil tvoj post
smile-1.gif

Kabelski sprejemnik, torej zunanji DVB C pošilja signal najsibo PAL ali pa HD tudi preko comp.videa.