Citat:
Uporabnik Srecka pravi:
Pozdravljeni, pred dobrim letom so se mi zacele tezave z ocmi, solzenje, rdecina, glavoboli.... dobila sem svoja prva ocala, +1,25 za daljavo, za stalno nosenje. Vse ok, videla super.... do pred nekaj meseci, ko se je zacelo vse znova, glavoboli,solzenje, rdecina, moten vid na blizu. Grem k okulistu, tam pa me je skoraj kap - dioptrija na dalec +2,00 na blizu pa + 3,50! Pregled je bil tako racunalniski kot s stekli,res so se mi posvetili...
Zdaj pa me zanima, ali je normalno, da se vid v letu dni tako poslabsa? Saj se nisem toliko stara, ce bo slo tako naprej,kaj bom pri 60ih??? Se kdo tak, izkusnje?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tole je bilo že večkrat ovrženo. Očala nič ne pripomorejo k slabšanju vida.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To je starostno poslabšanje vida, uporaba očal v takih primerih proces močno pospeši!
Citat:
Uporabnik Srecka pravi:
Dioptrija na daleč je lahko tudi plus, slika predmeta pade za mrežnico in so potrebne zbiralne (+) leče, pri kratkovidnosti pa slika predmeta pade pred mrežnico in so potrebne razpršilne (-) leče. Za branje oz dioptrija na blizu pa se pojavi skoraj pri vseh, s starostjo, ko oko ne more več akomodirat na bližino, vlakna niso več tako elasticna...Tako da kratkovidnost (-), daljnovidnost (+) in presbiopija (tudi plus) so trije razlicni pojmi in jih ni za mešat med sabo... Jaz sem očitno zdaj leto dni daljnovidna (+ 1.25 na daleč), zadnji mesec na lepem še bolj daljnovidna (+2,00 na daleč) in hkrati še skor slepa na blizu, sama megla (+3,50) , vse v letu dni....
Če bi bil glavkom, bi bil verjetno očesni pritisk visok? Moj je L18, D19...normalno...
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Kam po očala?
Relacija Celje, Zasavje, Ljubljana.
Ja je kar neka optikov, vendar gre za zanesljive, kvalitetne, tam kjer ste bili zadovoljni