Vid

Srecka

Zelenc'
26. jan 2017
12
0
1
Pozdravljeni, pred dobrim letom so se mi zacele tezave z ocmi, solzenje, rdecina, glavoboli.... dobila sem svoja prva ocala, +1,25 za daljavo, za stalno nosenje. Vse ok, videla super.... do pred nekaj meseci, ko se je zacelo vse znova, glavoboli,solzenje, rdecina, moten vid na blizu. Grem k okulistu, tam pa me je skoraj kap - dioptrija na dalec +2,00 na blizu pa + 3,50! Pregled je bil tako racunalniski kot s stekli,res so se mi posvetili...
Zdaj pa me zanima, ali je normalno, da se vid v letu dni tako poslabsa? Saj se nisem toliko stara, ce bo slo tako naprej,kaj bom pri 60ih??? Se kdo tak, izkusnje?

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Citat:
Uporabnik Srecka pravi:
Pozdravljeni, pred dobrim letom so se mi zacele tezave z ocmi, solzenje, rdecina, glavoboli.... dobila sem svoja prva ocala, +1,25 za daljavo, za stalno nosenje. Vse ok, videla super.... do pred nekaj meseci, ko se je zacelo vse znova, glavoboli,solzenje, rdecina, moten vid na blizu. Grem k okulistu, tam pa me je skoraj kap - dioptrija na dalec +2,00 na blizu pa + 3,50! Pregled je bil tako racunalniski kot s stekli,res so se mi posvetili...
Zdaj pa me zanima, ali je normalno, da se vid v letu dni tako poslabsa? Saj se nisem toliko stara, ce bo slo tako naprej,kaj bom pri 60ih??? Se kdo tak, izkusnje?

to je zaradi slabe prekrvavitve mednožnih organov? Kolikokrat na dan/teden sexaš? Masturbiraš?

Nazadnje uredil moderator:

Srecka

Zelenc'
26. jan 2017
12
0
1
Delam v vrtcu, 41 let...
Sprasujem pa resno, ker me skrbi

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
Ksz
Kar zajebavajte jo z odgovori
Malo stara si že za keratakonus, lahko pa da si je pojavil.
Menjan okulista
Oziroma Pojdi na pregled za keratakonus. Operacija ti plača zdravstvo. Ampak šele ko oslepis. Ker takrat ti plača transplantacijo roženice. Prej stane crosslinking okoli jurja po očesu. Ti pa na žalost ta poseg samo (za)ustavi napredovanje. Ni nujno da imas na obeh očesih keratakonus.
Žena je dala to skozi pred dobrim letom. Okulisti bi "morali" na to posumiti že prej, vendar tudi ni bila pogosto pri njih. Je pa okoli 5 let mlajša od tebe

Nazadnje urejeno:

Srecka

Zelenc'
26. jan 2017
12
0
1
Sladkor je ok, s scitnico nimam nobenih problemov, kri in uz v mejah normale... pri keratokonusu sem pa zasledila, da se visa minus dioptrija, ne plus in sprememba cilindrov... Do sedaj sem imela vedno oster vid, zato me tole hitro slabsanje ful skrbi... da bi vsaj lece lahko spravila v oko, pa ni sans....
Ali sploh lahko kaj naredim? Okulist je rekel samo da pac tako je :/

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
To je starostno poslabšanje vida, uporaba očal v takih primerih proces močno pospeši!
grin1.gif

Srecka

Zelenc'
26. jan 2017
12
0
1
Kako se temu izogniti, ce sem imela glavobole, rdece oci, solzenje, skratka tudi funkcionirat nisem mogla normalno.... z ocali se je stanje umirilo... zdaj pa ponovno, dioptrija vecja, stanje z glavoboli in solzenjem se umirja, vidim pa z ocali odlicno.... pa ce je to starostno, kaj bo potem cez cca 20 let?!?

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
371
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Citat:
Uporabnik Srecka pravi:
Kako se temu izogniti, ce sem imela glavobole, rdece oci, solzenje, skratka tudi funkcionirat nisem mogla normalno.... z ocali se je stanje umirilo... zdaj pa ponovno, dioptrija vecja, stanje z glavoboli in solzenjem se umirja, vidim pa z ocali odlicno.... pa ce je to starostno, kaj bo potem cez cca 20 let?!?

Kaj se sekiraš za čez 20 let, jutri te bo pa avto zbil, ker ga ne boš videla.
Če ne vidiš tako kot bi morala, samo obremenjuješ svoje oči in večaš pritisk. Ko pride čas, moraš zamenjati očala, isto pa že nekaj časa čaka tudi mene.

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Odgovor na kratko. Oko je "mišica" in če mišica dela potem se krepi, če ne dela se slabi. Ko daš očala na nos mišica nič ne dela ker delajo namesto nje očala.

Tako da čimmanj z očali. Starostno je ponavadi problem + dioptrija (ne vidiš na blizu, recimo branje, računalnik ...) se pravi si lahko ko ne delaš tega dela brez očal.

Sicer se pa sprijazni boljše ne bo, samo še slabše!
wink-1.gif

Srecka

Zelenc'
26. jan 2017
12
0
1
Ampak jaz ne vidim dobro niti na dalec, daljnovidnost, plus dioptrija... ce sem brez ocal, se mi oci solzijo, so rdece in boooli glava....kako naj bom poj brez.... na blizu pa megla....
Eh.... k... gleda tako starost, ki se zacne tako zgodej 😊

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Ja poglej s svetle strani, 200 let nazaj so ljudje pri taki starosti (večinoma) že umirali!
evil.gif

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
371
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Citat:
Uporabnik Srecka pravi:
Sam reeeeees 😊
Ceprav slaba tolazba
uf-1.gif

Najbolje, da enostavno pozabiš, drugače boš padla v depresijo, pol bodo pa še hujši problemi. Vsak od nas ima svoje križe za nosit.

Če samo misliš na to, kako je slabo, pa kaj šele bo, si boš uničila vse življenje pred sabo. Tudi sam sem šele v zgodnjih dvajsetih, pa če se bi obremenjal za vsako zadevo, bi se že zdavnaj pod vlak vrgel.
Citat:
When life gives you lemons, make a lemonade

Srecka

Zelenc'
26. jan 2017
12
0
1
Saj drugace sem ful optimist, marsikaj ze dala skoz v zivljenju, ampak tole me je pa vseeno malo "vrglo"
Mas prav, so se hujse stvari, dobro, da je samo to 😊

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To je starostno poslabšanje vida, uporaba očal v takih primerih proces močno pospeši!
grin1.gif
Tole je bilo že večkrat ovrženo. Očala nič ne pripomorejo k slabšanju vida.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
To ni starostno poslabšanje ker se ne začenja s solzenjem in glavoboli. Plus starostno je pri 47 oz. 48 letih..za ljudi, ki niso ure in ure pred ekrani...slednjim se pojavi prej (običajno).

Avtorici...sam bi vztrajal pri dodatnih raziskavah, ker nekaj ne štima...lahko je problem drugje ( glava...) pa se ti odrazi na očeh..