VHS

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Imam kar nekaj VHS posnetkov, predvajalnik pa mi je že zdavnaj vzel slovo. Kaj sedaj
confused-1.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
+ izposoja videorekorderja da boš presnel na disk in potem zapekel na DVD
wink-1.gif

edit: no me je darjan prehitel...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Res je, en korak sem preskočil
smile-1.gif
Torej še 15€ za videorekorder na bolhi oz. vsaj 1x tedensko se najde kak na podarimo.si.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.961
113
Lahko pa tudi uporabi kakšno TV kartico, če jo ima, ali pa kdo ki ga pozna.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Lahko pa narediš isto kot jaz ( če si bolj na knap s časom oz. bolj lene narave ) - na Foto Tabor-u ti presnamejo iz kasete na dvd za 9 € ( 1 ura posnetka - nevem, kakšna je cena za daljše posnetke ).

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Uuuu, hvala. Hitri odgovori, ampak glede na to, da sem, kar se tiče računalništva in te tehnologije, še v mali šoli, se bojim, da bo to za mene velik zalogaj. Moram prespat in premislit. Kaj pa kakšen kombiniran VHS predvajalnik z dvd snemalnikom??

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Mislim, da so nekoč nekaj takega celo imeli v trgovinah. Danes ni ne duha ne sluha o tem....Moram gledat na bolhi...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Samo majhno opozorilo.
Število glav ni v neposredni povezavi s kvaliteto slike. Tretja in četrta glava se uporabljata za stoječo (pavza) sliko brez motenj (prečnih črt), ter za počasni posnetek.

Kakšen Sony ali Panasonic z dvema glavama bosta imela definitivno boljšo sliko kot nek "no name" rekorder s štirimi glavami.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Pa saj ne rabiš snemati na DVD. Raje si kupi kak poceni 500GB zunanji disk. Bo veliko lažje in cenejše
smile-1.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Pred kratkim sem presnel VHS video s kasete na zračunalnik.
En kolega mi je posodil tole:
USB VHS to DVD Converter Adapter VIDEO CAPTURE CARD + program, ki zajema VIDEO CAPURE .
Drugi mi je posodil videorekorder in sem vse to presnel na računalnik-zunanji dsik.
Kvaliteta posnetka pa je zelo odvisna od starosti VHS kasete, oziroma zapisa na magnetnem traku.
Pri meni je bilo nekaj posnetkov dobre kvalitete, drugi pa bolj tak. Sem pa presnel eno kaseto, ki je bila posneta leta 1988. Kvaliteta dobra.
LP

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Dobil sem predvajalnik Panasonic NV-HD620, ki pa ima samo scart izhod. Na TV sem probal, dela OK. Kaj pa sedaj? Kakšne povezaveza na računalnik
sprasujem se.gif
.