VHS/Hi8 v digitalni format

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Kaj se trenutno uporablja za prenos analognih posnetko v digitalno obliko? Nekako iščem nek capture device za iMaca, zraven pa še en program, da se ne bom rabil zajebavat, da pač dam notr signal, izbereš divx ali mkv in daš snemaj...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tole, mislim da, snema direktno v mpeg2. Za VHS in Hi8 je cisto ok, ker tudi na kasetah ni briljantna slika
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Saj več ali manj se povsod snema v mpeg2, ker za realtime pretvarjanje h264 rabiš že orng mašino.

Te posnetke moraš itak vedno še nekaj obdelati. Ponavadi so na robih neki artefakti in moraš sliko cropati, potem moraš sliko deinterlacati, pa mogoče še kak filter preko (reduce noise, auto contrast). Da ne omenjam, da je na kasetah navadno XY različnih posnetkov, ki jih je zelo smiselno razrezati (oz. združiti, v kolikor so na več kasetah).

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Ravno par dni nazaj sem dobil to isto zadevo EasyCap iz Kitajske in sem že začel s snemanjem. Lahko rečem da zadevo zelo dobro funkcionira.

Posnetke, ki jih imam so itak že zelo stari in tudi sama slika je "slaba" (za današnje čase) in s to zadevo lahko rečem da je kvaliteta čisto ista kakor če bi gledal na TVju direktno preko videorekorderja.

Zraven imaš priložen cd s programom, kjer tudi ubistvu čisto preprosto snemaš. Lahko izbereš format, imaš možnost od mpeg2, mpeg4, paldvd, svcd... Vendar če daš na mpeg4 je slika ista kot na tvju, tako da kaj boljšega niti ne rabiš dajat, ker je samo velikost fajla x10.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:

Zraven imaš priložen cd s programom, kjer tudi ubistvu čisto preprosto snemaš. Lahko izbereš format, imaš možnost od mpeg2, mpeg4, paldvd, svcd... Vendar če daš na mpeg4 je slika ista kot na tvju, tako da kaj boljšega niti ne rabiš dajat, ker je samo velikost fajla x10.

Je program tudi za Mac OS?

22. jul 2007
13.582
1.763
113
124
Kaj pa s tem easycapturjem ali bi se dalo staro analogno kamero narediti kot nadzorno, mi pač ena stara 8-ka leži v omari
sprasujem se.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Ker vidim, da ste tule sami mojstri VHS in starejših podatkovnih nosilcev me zanima naslednje:
Kaj je tole za en zvokovni nosilec in kje bi lahko posnetek na tem nosilcu presnel v nek digitalni format:

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Offtopic: iz "varnostnih" razlogov bi na tvojem mestu izkljucil GPS na aparatu. Verjetno ni treba, da vsi vedo tvojo lokacijo
smile-1.gif
(firbec in sem si ogledal exif)

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Tole zgoraj je trak za kolutni magnetofon, sklepam da ima kolut premer največ 18 cm, trak je pa širine 1/4 cole.
Predvajaš lahko na kolutnem magnetofonu, ki premore pravo hitrost in pravo število stez. presnameš pa lahko preko računalnika.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Offtopic: iz "varnostnih" razlogov bi na tvojem mestu izkljucil GPS na aparatu. Verjetno ni treba, da vsi vedo tvojo lokacijo
smile-1.gif
(firbec in sem si ogledal exif)

Sicer ni nič nelegalnega - ampak sem zadevo vseeno uredil.

Še vedno pa me zanima ali poznate koga, ki bi mi ta trak lahko presnel v digitalni format (poleg tega bi imel za presnet še 3 VHS kasete). Za nasvete že vnaprej hvala!

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Da ne odpiram nove teme, pozna kdo kak videostudio, kamor neses Hi8 in ti nardi DVDje, pa da je poceni ?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sem bil v podobni dilemi, sposodi si Hi8/Digital8 kamero (kolega, kak lokalni studio, RTV servis...), v skrajni sili nabaviš rabljeno na ebayu in kupi EasyCAP za par EUR in je to to.