Vgradni kamin - težava

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
V najslabšem primeru demontaža kamina, pa probaj s peskanjem. Saj če ne bo šlo, boš itak moral nov vložek kupit. Z nekimi premazi itd se jaz nebi igral, pa se giftal za vsako, ko zakurim.

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Jeronimo pravi:

Rtazmišljal sem, če bi ga premazal z maso ki je drugače namenjena tesnenju dimnikov - zdržala naj bi do 1000 stopinj. Deluje mi kot neke vrste glina. Z ene 3-4 tubami bi ga verjetno lahko v celoti premazal.

Kaj je to za ena reč....bi tudi jaz rabil.

A to je bila TRI ISO SUPER slučjano? Ker tam noter je precej plati pene, ki tudi pod razno ne drži viskih temperatur...sam folija bi držala, samo ono ostalo vmes pa ne.

Kupil sem v Bauhausu na oddelku s kamini. Gor piše Fermit. Nima slovenske deklaracije gor, piše vse samo v nemščini. In piše da je ognjevarno in za temperatur nad 1000°C. Neke vrste glinen premaz imam občutek.

Peskanje je tudi opcija ... vendar je to takoj strošek od 1000€ - razbijanje in ponovna vgradnja, okrasni kamen, peskanje .... in seveda čakanje na mojstre. Tako da če zdajle začnem imam do novega leta MOGOČE že nazaj notri.
smile-1.gif

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Bom danes prekuril kamin in povem kako se je končalo.

Sicer je opcija tudi dobra, da bi z brenerjem z zunanje strani skuril kar je za skurit, vendar ga na žalost nimam. Brener za polaganje toplotne izolacije na butan bi bil že OK.
smile-1.gif
Ma kdo za posodit v Lj?

smile-1.gif

LP

J

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je to en mali kos, dobiš male brenerčke na "kamp" odelku v vsakem baubau in merkurju. cena cca 20€ s kartušo, dodatne kartuše po cca 5€.

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Evo.

zadeva je rešena. Kot sem napisal - 2 dni sem kuril po par ur, brez da bi bila voda v kaminu - zadeva se je pregrela, kadilo se je kot da je padla bomba, na koncu se je vse skurilo kar se je imelo za skurit, sedaj dela BP.

Edin zdaj imam problem - kaj če crkne elektrika. Jaoooo ... problem na problem.

Rabil bi UPS ali Agregat (na električni zagon z zaznavanjem izpada električnega omrežja), ki bi zdržal poganjati dve črpalki (lahko tudi eno) - skupna moč nekje okoli 300|.

Če crkne elektrika je v minuti ali dveh poplava.
smile-1.gif

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Agregat na povezavi je res poceni. Samo ena težava je - verjetno je na ročni vžig. Jaz pa bi potreboval električni vžig z zaznavanjem izpada električnega omrežja. Sicer ni potrebno da se aktivira v sekundi, bi bilo pa fajn za v kakšnih 10 pa že.
smile-1.gif

Bi kdo vedel za kakšen tak agregat? Jakost malo 500W bi bila že čisto OK.

Tx

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Potem bi najbrž potreboval kakšno elektroniko, ki bi lahko zaznala izpad toka in potem dala "ukaz" generatorju za zagon. To pa žal presega moje kompetence
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
A nimaš Bypassa? Glede na to, da so 4 etaže bi pa ja morala voda sama priti do vrha tudi bez elektrike.

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Ne bo šlo z Bypassom. Kamin je v pritličju, voda je speljana v klet kjer stoji peč na kurilca. Od tam je razvod za celotno bajto. Drugačna rešitev ni bila mogoča na žalost. Pa tudi kamin je tako močan (28kW v sistem), da prosti vlek pomoje ne bi zadostoval. Že s pumpo mi dogreva vodo za 20-25°C. Trenutno imam v sistemu 40°C to pomeni da gre voda ven iz kamina 60-65°C. Ko bo mrzlo bo sistem ogret na 50°C.