vgradna pečica

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
118
63
Jao mama 5k€ za posrano pečico. Saj ni diamantna. (Ti so bojda večni hah)
5 novih pečic vsakih 5 let (pirolitičnih pa ne slabih) pa si za 30 let dober.

Fak eni pa res ne vejo kam bi denar metali.

Že 10 let imamo nek AEG s pirolizo pa petsto tisoč programi, ki jih nihče ne povoha... Sonda za meso? Tudi če sploh deluje ni preizkušena..

Aja parno pečico pa imamo posebej, je nekako več smisla. Kruhovi cmoki recimo + pečenka tudi tistle Mile naenkrat ne spravi skupaj.
Ti kr menjavaj vsakih 5 let pečice,in jih odmontiraj in zmontiraj...
Ne moreš rečt,da je pečica posrana...Ko začneš uporabljat pečico,takrat vidiš kaj vse ti pečica ponuja in prihrani čas.
Ne vem,zakaj si kupujete neke oh in sploh pečice,pol pa uporabljate...samo en klasičen program...To je šele metanja denarja vstran...
Ista al isti si,kot moj frend.K kupuje pralne stroje za 190 eur,in se hvali da ima 5 let garancije.Nazadnje mu ne zdrži slabo leto...pride servis.....in mu reče pejte si po nov stroj...in spet kupi drek za 190 eur....In v 5 letih menja 3+ stroje...
Pač žal je v Sloveniji tako.Da faušija smrdi...kak ma eden neki boljšga...al avto al bilo kaj druzga...je vse narobe...
Važno,da je na hofu pred hišo,nov avto za 50.000 eur+...ja to pa more bit...ker on za 20.000 eur ne velja...

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
307
60
28
@ Mile

Nobene fovšije ni. Gledam stvari samo z vidika se splača ali ne? Racionalnost se temu reče.
Pečico zamenjam v pol ure, 4 vijake + priključni kabel = doktorska disertacija?
Kolikor vem so mere standardne..
Raznih VOX, Tesla in podobnih jajc pa se tudi s posrano palico ne dotikam.

Klinčeva pečica za jurja MORA zdržat vsaj 5 let (garancija), kar je več pa še bolje. Torej sem po moji računici
s 5k€ preskrbljen nekje do konca življenja.

Nisi mi odgovoril kako v kombo (navadna+para) pečici naenkrat skuhaš pečenko in npr kuhano zelenjavo.
Ne gre? Torej brezvezna možnost...

Nekaj drugega je pa res: dandanes nikoli ne veš kakega šantavega konja boš kupil, saj vsi proizvajalci škrtarijo na počez.
Se pokaže šele čez par let, ko je že prepozno. Saj verjetno je Miele boljši, ampak 5x boljši pa pač ni. Priznal ali ne.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.531
2.235
113
Pomurje
A ni prav, da vsak zapravi denar po svojih željah?
Koliko berem MieleFan ne vsiljuje nikoli svojih prepričanj.

Če ne bi bilo ljudi, ki kupujejo drage stvari, ne bi bilo napredka, s tem pa tudi obična raja ne bi dobili pirolize v "Beko" mašini.
Bogataše rabimo bolj kot si lahko mislite.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in MieleFan

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
118
63
@ Mile

Nobene fovšije ni. Gledam stvari samo z vidika se splača ali ne? Racionalnost se temu reče.
Pečico zamenjam v pol ure, 4 vijake + priključni kabel = doktorska disertacija?
Kolikor vem so mere standardne..
Raznih VOX, Tesla in podobnih jajc pa se tudi s posrano palico ne dotikam.

Klinčeva pečica za jurja MORA zdržat vsaj 5 let (garancija), kar je več pa še bolje. Torej sem po moji računici
s 5k€ preskrbljen nekje do konca življenja.

Nisi mi odgovoril kako v kombo (navadna+para) pečici naenkrat skuhaš pečenko in npr kuhano zelenjavo.
Ne gre? Torej brezvezna možnost...

Nekaj drugega je pa res: dandanes nikoli ne veš kakega šantavega konja boš kupil, saj vsi proizvajalci škrtarijo na počez.
Se pokaže šele čez par let, ko je že prepozno. Saj verjetno je Miele boljši, ampak 5x boljši pa pač ni. Priznal ali ne.
To da bi naenkrat,kuhal zelenjavo in pečenko...itak da ne gre.Tud v službi,imamo profi konvektomate.In lahko al samo kuhaš,ali samo pečeš.Ker ni varjante,da bi zelenjavo kuhal in poleg pečenko peku.
To,dvomim,da sploh obstaja...mogoče pr kitajcih...
Moja pečica,je narejena na isti princip,kot je v službi konvektomat.
Si napisal,da ne uporabljaš sonde?Napaka...
Z sondo,določiš notranjo temperaturo,recimo mesa...pečenke,raznih narastkov itd.In imaš ravno prav pečeno.Znotraj sočno,zunaj lepo pečena hrustljava skorja.Ko ugrizneš pečenko,se ti tekočina od mesa, lepo izcedi fajn po ustih.
Pr meni,se med pečenjem dodaja avtomatsko para.Ker dam na kombinirano peko.Kombinirana peka pomeni,pečenje z dodajanjem pare.In ko središčna temperatura doseže željeno nastavitev.Se pečica avtomatsko izklopi.
Ko imam žlahto na kosilu.Ne morjo prehvalit pečenke...da jo vedno dam več pečt...ker vem da si bodo dali duška z njo.
Kot sm ti reku.Če imaš takšno pečico.Jo moreš izkoristit na max.Ker drgač res brezveze da jo imaš.
Vem,da nebi nikol več imel klasične pečice.Ker tole je mercedes.
Glede kvalitete je tako.Zaenkrat,v tem času ni blo nobenih problemov.Naj tako tudi ostane.Se pa dobro ve,da ni več kar je včasih bilo.Če pa crkne,pride servis,popravi in gremo dalje.Kajti,dan danes,ni več nič 100% da bo držalo na dolgi rok.
Da pa prisegam na Miele.Je razlog sušilca.Ki ga uporabljam že 11 let na max.In nikoli nč.Kar za druge znamke ne morem rečt...Da ne omenjam Boscha...
Tud z vsemi ostalimi aparati Miele,nimam nobenih težav.

• Všeč mi je
Reactions: darwin

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.407
7.533
113
Ne moreš rečt,da je pečica posrana...Ko začneš uporabljat pečico,takrat vidiš kaj vse ti pečica ponuja in prihrani čas.
Ne vem,zakaj si kupujete neke oh in sploh pečice,pol pa uporabljate...samo en klasičen program...To je šele metanja denarja vstran...
Ista al isti si,kot moj frend.K kupuje pralne stroje za 190 eur,in se hvali da ima 5 let garancije.Nazadnje mu ne zdrži slabo leto...pride servis.....in mu reče pejte si po nov stroj...in spet kupi drek za 190 eur....In v 5 letih menja 3+ stroje...
Pač žal je v Sloveniji tako.Da faušija smrdi...kak ma eden neki boljšga...al avto al bilo kaj druzga...je vse narobe...
Važno,da je na hofu pred hišo,nov avto za 50.000 eur+...ja to pa more bit...ker on za 20.000 eur ne velja...
Stroj ki ima še 4 leta garancije pred seboj, pride serviser in reče kupte si novega. Pa stari, enega tvojega posta ne preberem več, ker si navadni lažnivi prodajalec. Kot to z garancijo, lahko jemljemo vse ostale poste kot navadno laž.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
118
63
Stroj ki ima še 4 leta garancije pred seboj, pride serviser in reče kupte si novega. Pa stari, enega tvojega posta ne preberem več, ker si navadni lažnivi prodajalec. Kot to z garancijo, lahko jemljemo ostale poste kot navadno laž.
Ti kr jemlji moje poste za navadno laž...in si misli kaj si češ...mi krepko dol visi...
Ja ti kr poslušaj serviserja,in menjavaj stroj vsakih 5 let.Itak ima on naređenje tako od nadrejenih...da stranke pregovori...
In NISEM, noben prodajalec!!!!!
Sm že marsi komu tuki,zrihtal popust na aparate.Kajti imam veze,kjer se prodaja bela tehnika.
In zato nisem,noben prodajalec itd.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.407
7.533
113
Glej jaz pravtako jem slastno sočno pečenko iz 18 let stare Gorenje pečice. A misliš da Miele ima pa magično palčko zraven? Para... a misliš da ne znam pol deci vode dodat v pladenj. Obicajno pa ob današnjem napojenem mesu twga niti ne rabiš, ker sam od sebe spusti vsaj deci vode. Termometer... no faking šit... tudi naša ima senzor. Uporabili smo gavravno 2x. Tretjič ne rabim, ker nisem debilni.
Ne rečem da je Miele slab. Je le precenjens igrača. Placebo vdari na polno...

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
118
63
Glej jaz pravtako jem slastno sočno pečenko iz 18 let stare Gorenje pečice. A misliš da Miele ima pa magično palčko zraven? Para... a misliš da ne znam pol deci vode dodat v pladenj. Obicajno pa ob današnjem napojenem mesu twga niti ne rabiš, ker sam od sebe spusti vsaj deci vode. Termometer... no faking šit... tudi naša ima senzor. Uporabili smo gavravno 2x. Tretjič ne rabim, ker nisem debilni.
Glej,ne mislim se s tabo kregat,zarad ene pečice.
Pač,ti daš deci vode noter,in maš vse sočno itd.
Jst mam pač tako pečico.Ki je vsestranska in uporabna,in vse to sama dodaja kok rabi.Če bi delal v tej stroki,bi drugače razmišljal,nebi pametoval...vrjemi...
Kupil sem si jo pač zato.Ker vsak dan,delam z njo v službi.In je zadeva fenomenalna :zmaga: :zmaga: :zmaga:
In ko je zapacana,vklopim program čiščenja...in se sama spuče.
Dosti,sm čohal pečico vsa leta.Med tem časom,k bi pucal pečico.Grem raj sosedi na kavo,in z njo čas zapravim.
Pač vsak se sam odloči.Isto ko avto kupiš...tako je pa z aparati...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.560
2.468
113

No ja, a ni isto pri vseh dobrih, dragih in lepih stvareh? Da so precenjene? Vse ok ampak na koncu je pač problem v tem da si jih večina ne more privoščiti in ne v tem da jih večina noče tako da brezveze zdaj bluzit o tem kako je tvoj Gorenje ali Poljski Bosch superioren. Mi imamo nekaj Miele apartov zdaj že peto leto in nimam kaj rečt, sem dobro opravljajo svojo nalogo. Lahko pa vsi vozimo Dacie in pluvamo kako za en drek je Mercedes.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.407
7.533
113
Se strinjam. Ampak jaz lahko rečem, da je BMW dober, tudi mercedes, kakor tudi audi.
Ampak kar me moti pri njemu, da je samo BMW dober, vse ostalo je drek od dreka. Pa ne da hvalim gorenje če smo pri gosp. aparatih.. Ker ni edini set aparatov ki ga lastim.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
369
170
43
Mi imamo nekaj Miele apartov zdaj že peto leto
Že peto leto? Pri nas je en Gorenje model pečice "razpadel" po 17 letih, bila je cca vsak drug dan v uporabi. No delala je še, ampak le na določenih programih pa tečaji so bili hin. Kupil podobno za nekih 300€ in gremo naprej, vgradnja je res stvar 10 min. Sigurno ne peče čisto 100% enakomerno, bi lahko imela boljšo osvetlitev, za pico bi prišla prav tudi višja temperatura, ampak vseeno je ZAME good enough, če bo delala spet 15+ let. Ker če ne bo, Gorenja več ne kupim!

Da so precenjene? Vse ok ampak na koncu je pač problem v tem da si jih večina ne more privoščiti in ne v tem da jih večina noče
Pomoje ni samo da si ljudje ne bi mogli privoščiti, ampak eni res ne vidimo dodane vrednosti. Ok 5k res ni drobiž, res nismo vsi Luka Dončič, ampak nekaj "malega" pa imamo na strani. Meni je zanimivo, da jih sploh uspejo dovolj prodati za 5k, da jim pokrije stroške proizvodnje. Ko je enkrat 5k, tudi 10k ni daleč, ko si 1x tako visoko je mogoče smiselno še višje nastavit ceno, pa zgleda potencialnim kupcem cena odraža kvaliteto , zato je avtomatsko dražje=boljše.

Kot so že drugi napisali, za prste obliznat pečenko je že pokojna stara mama naredila, pa je imela res osnovno pečico. Razumem tudi da eni so na nivoju Masteršefa, še par nivojev nad mojo pokojno babico in rabijo top aparate, vsakemu svoje.
Med tem časom,k bi pucal pečico.Grem raj sosedi na kavo,in z njo čas zapravim.
Zelo veliko šteje, da je človek v duši pomirjen in zadovoljen s svojim nakupom. Če je govora o prihranku/zapravljanju časa - jst osebno sem pomirjen, ker bom lahko šel par let prej v penzijo na račun cenejših aparatov, avta, TČ,... Vse je ranga 10x ceneje kot bi lahko bilo. Ampak ja, različni smo ljudje, eni celo uživajo na šihtu, zato drugim pamet solit je nesmiselno.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Marxon

Majstr
24. feb 2009
834
443
63
Top aparat ti olajša top pripravo. Če sam brez top aparata ne narediš užitne stvari, je tudi s top aparatom ne boš. Če pa sam znaš pripravit super izdelek z vsakim loncem in pečico, potem ti bo top lonec in pečica to samo olajšal.

Tako, da vsakemu svoje.
Sam imam Bosch s dodajanjem pare, in ja, speče dovolj enakomerno, hrana je okusna,... vrjamem pa da bi s tem Mieletom naredil lažje / bolje, ker sam moram temperaturni senzor vtaknit zunanji in gledat temp na ločenem ekranu,....

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.560
2.468
113
First1, prišel sem do prvega odstavka, potem dalje nisem več bral ker se mi ne zdi smiselno. Govorim o tem da imamo sedaj te aparate 5 let ker smo 5 let v novi hiši, in jih ne moremo imeto 20 let, vem da je to težko razumet. In še nekaj, potem pa končam. Ko smo mi kupovali ni bilo astronomske razlike med višjo serijo Bosha, AEG-ja in med Miele, kako je sedaj ne vem ampak sklepam da podobno. Dam roko v ogenj da teh nekaj ki vas tuli tukaj gori sploh niste šli preveriti kakšna je razlika v ceni med primerljivimi zadevami Miele in vsi ostali.

če ma 5 let garancije so dolžni stroj popravt pa četudi celega zamenjajo, garancija je pač garancija, Kolega vzel beka razstavni model, znižan, začelo neki puščati pri vratih prišel servis menjal kup zadev, krila garancija in model skače do stropa