Vezava zaporedje

irwin

Guru
13. mar 2008
1.754
551
113
Rune montiral Inbox G23 v omarico. Lahko prvo zvezem switch na skatlico in v razvodu ene od vej operaterjev modem na drugi veji pa osebni modem/ruteri? Ali je pod obvezno vezava operaterjevega modema prvo potem se pa igras po svoje?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.961
746
113
Rune montiral Inbox G23 v omarico. Lahko prvo zvezem switch na skatlico in v razvodu ene od vej operaterjev modem na drugi veji pa osebni modem/ruteri? Ali je pod obvezno vezava operaterjevega modema prvo potem se pa igras po svoje?
Kaj točno želiš narediti s tem? Je v igri tudi kak STB za IPTV? Vezava več računalnikov direktno na Inbox je precej odvisna od števila public IP-jev, ki jih lahko dobiš od ISP-ja - tu se zakomplicira tudi če imaš zakupljen statični IP.

Jaz osebno imam enak Inbox G23 (T-2 na Telekom GPON) in modema niti ne uporabljam, svoj router imam direktno povezan z Inbox. So pa mi morali IPTV STB nastaviti da deluje tudi za NAT-om.

irwin

Guru
13. mar 2008
1.754
551
113
Situaciji dost cista. Rabim samo za net nobene TV. Najraje bi videl da switch dam za G23 in potem razvod na 2 ali 3 linije zakljucene s svojo ruter ali direkt v comp. Gpon od Runenja. Telekom operater. (se cakam njihov prihod). Max 5-6 mac naslovov na vseh linijah.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.961
746
113
Uff, 5-6 dinamičnih IP-jev pa skoraj zagotovo ne boš dobil.

T-2 ima recimo omejitev na 2 IP-ja, pri telekomu pa po hitrem Googlanju nisem našel tega podatka.

Zakaj bi sploh želel imeti vse računalnike direktno izpostavljene navzven?

irwin

Guru
13. mar 2008
1.754
551
113
Ups se narobe izrazil glede uporabnikov navzven. Tolko mislil vkup znotraj v pogonu.Drugace pa max 2 navzven.

irwin

Guru
13. mar 2008
1.754
551
113
..to pomeni da v bistvu ne bom rabil telekomove opreme (modema)? Sedaj furam vse na MR 600 na simko in naj ostane. Samo primarni vir signala bo drugi.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
556
10
18
Ne, ker G23 ne zna povezovati seje. Moraš imeti modem ali router.