Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Slediš barvam za B (to je ob predpostavki, da imaš na UTP kablu zaporedje -BO,O,BZ,M,BM,Z,BR,R) tj. od leve proti desni: Belo-zelena, zelena, belo-modra, modra, ...na drugi strani imaš pa še belo-rjavo, rjavo in belo-oranžno in oranžno
sej na drugi strani kabla bom tud sam vezal, tko da morem dat pač isto zaporedje... kako se pa gleda na konektorju? a more bit jeziček zgoraj al spodaj?
Da povzamem... najprej poglej, kako je na drugi strani na konektorju (razen, če imaš na obeh straneh kabla štekarje, potem je vseeno). Če imaš tako, ko je na slikici od Mistique, moraš štekar vezat po B, torej, gledaš zgornjo polovico barv. Mičkeno so hecni, ker jih boš dal v dve vrsti, 4 zgoraj, 4 spodaj, potem je pa v samem štekarju zvezano tako, da je prav.
Citat: Uporabnik Odisej pravi:
Da povzamem... najprej poglej, kako je na drugi strani na konektorju (razen, če imaš na obeh straneh kabla štekarje, potem je vseeno). Če imaš tako, ko je na slikici od Mistique, moraš štekar vezat po B, torej, gledaš zgornjo polovico barv. Mičkeno so hecni, ker jih boš dal v dve vrsti, 4 zgoraj, 4 spodaj, potem je pa v samem štekarju zvezano tako, da je prav.
sem včeraj tole vezal, pa se je telefon priklopil na router, samo neta ni bilo... morem še neki probat, ker to je neki javni wi-fi sistem, in ne vem, a rabi tist glavni sprejemnik kakšno napajanje, ker prej je bilo zvezano - Glavna antena -> kabel v utp razdelilec (pomoje, ima pa tudi svoje napajanje) -> drug kabel pa v router... morem dons še to sprobat, drugače sem pa nekaj narobe zvezal, čeprav sem 5x pregledal.
Zakaj misliš, da bi mogl bi kabli v dveh vrstah? sej je na obeh straneh b na vrhu?
Priklopit moraš vseh 8 žic, vprašanje A ali B je samo barvno zaporedje. Kabel ima z razlogom 8 žic
Malo so štorasto narisani tile vtikači, če vežeš B (kar je ponavadi) si prekrij (ali prečrtaj) spodnjo polovico slikice in dobiš:
3 = zelena črtkana
6 = zelena
5 = modra črtkana (isto za A in B)
4 = modra (isto za A in B)
in na drugi strani
7 = rjava črtkana (isto za A in B)
8 = rjava (isto za A in B)
1 = oranžna črtkana
2 = oranžna
Citat: Uporabnik msenjur pravi:sem včeraj tole vezal, pa se je telefon priklopil na router, samo neta ni bilo... morem še neki probat, ker to je neki javni wi-fi sistem, in ne vem, a rabi tist glavni sprejemnik kakšno napajanje, ker prej je bilo zvezano - Glavna antena -> kabel v utp razdelilec (pomoje, ima pa tudi svoje napajanje) -> drug kabel pa v router... morem dons še to sprobat, drugače sem pa nekaj narobe zvezal, čeprav sem 5x pregledal.
Zakaj misliš, da bi mogl bi kabli v dveh vrstah? sej je na obeh straneh b na vrhu?
Ja - tisti "razdelilec" je za napajanje antene. Za vtičnico priključiš kos UTPja na razdelilec in naprej na router ali računalnik. Pazi kako ga obrneš (PoE proti anteni).
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.