Vezani depozit in Abanka

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Gledam pri razlicnih bankah, da bi dal visek denarja v vezani depozit. Vse banke, ki sem jih gledal imajo na cca. 1 leto cca. 3.3% obrestno mero, Abanka pa 4.1%. Kako to oz. se mi splaca vezati denar pri Abanki ali ima tako visoko obrestno mero, ker je mogoce tik pred propadom?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
No, ce tole ni resen odgovor, bi prosil za resnega, ce pa je, pa prosim za razlago, kaj to tocno pomeni?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hočem ti rečt, da je manjša verjetnost, da ti propade banka, pa ti država vrne depozit, kot pa možnost, da ti država konvertira depozit v obveznice, ki v parih dneh izgubijo večino svoje vrednost.

Če misliš, da se to ni že zgodilo in da na trenutnem političnem parketu nimamo takih manijakov, ki bi to naredili, pa ...

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Za eno leto dobiš 4,5% na Factor več kot 4 tudi sberbank al kaj je že sedaj volksbank.
PIC; ne se preveč sarkastično obnašat, ker se bo treba začeti z orožjem pogovarjat. Ko se bom zmenil pa kupimo enosmerno letalsko karto tako kot ti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Lahko kak primer take konverzije? Kaj ko bi državi dovolili še hipoteke na nepremičnine vpisati. In potem država za te hipoteke dobi kredit v tujini. V momentu bo nlb sanirana.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za eno leto dobiš 4,5% na Factor več kot 4 tudi sberbank al kaj je že sedaj volksbank.
PIC; ne se preveč sarkastično obnašat, ker se bo treba začeti z orožjem pogovarjat. Ko se bom zmenil pa kupimo enosmerno letalsko karto tako kot ti.

Nisem sarkastičen. Ne boš verjel, ampak v Sloveniji imam družino, prijatelje in znance, ki nimajo enosmerne karte. In kljub temu, da mi gre Slovenija na bruhanje, mi ni vseeno za usodo dobrih ljudi te dežele, ki pada v brezno.

So pa moji depoziti v tujini, to pa.

LP,
PIC

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
@Hanzi Za eno leto (4x3) je na Factor banki trenutno 4,15%.
@matko Primerjava ni ustrezna - glej primer Factor banke, oni upoštevajo samo enostavne depozite

1. Trend obrestnih mer depozitov je v padanju, tako da dejansko vse banke ZNIŽUJEJO obrestne mere. Ene hitreje ene počasneje
2. Vse slovenske banke (razen Sperbanke in morda se kake) imajo tezave z likvidnostjo, tako da so obresti na depozite, glede na EU nenormalno visoke
3. Glede pretvorbe v obveznice je pa zadeva zelo enostavna. Če se to zgodi, ko propade prva banka, bo v naslednjem trenutku bank run in Slovenija ostane brez bančnega sistema in z podivjano hordo na ulicah. To je jasno vsakemu centralnemu bančniku. Zato prva zanesljivo ne bo problematična. Ampak pri naslednjih pa zna biti hec.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.529
5.072
113
Pretvorba € v neke obveznice bi bila hudo slab signal za celotno evrsko EU. Tako da verjetno še nismo tako blizu.
Bi pa rešilo problem "naših" bank za kako leto. Vsak zagovornik "našega" (torej "naše zlatnine in srebrnine") pa tako ali tako ve, da imaš z lastnino velikokrat več skrbi in problemov kot profita in to ni nujno samo zlato.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Pa da spet zastavim vprašanje, ki sem ga že večkrat:

A je še "varno" vezati denar v slo banki? Mi je pravkar potekel depozit in ne vem, ali bi skleniš še en krog ali raje denar pod povšter....

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zakaj se ne vsedes v avto in gres na malce daljsi izlet?
smile-1.gif

Sam ne Islandijo, tam imajo prakso nategnit varcevalce.

LP,
PIC

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Najprej vprasanje.
Vezes zato da denarja ne vidis in ti je vseeno za obresti? Potem opcija v AUT. Obresti so nitzje davek visji, so pa stabilnejsi:)
Ce hoces obresti, potem moras ostati pri nas (lahko gres v Srbijo, obreti in tveganje sta se visji). 100K je maksimum na eni banki. Lahko das pa na BKS, kjer so pod avstrijsko sheno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Vežem za to, da imam vsaj tiste 4% od denarja... pa še od tega mi država pobere davek. Ampak načeloma še vedno bolje, kot da imam doma. Pač ne znam drugače obrniti, da bi predelal kakšnih 10%.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
bks da 2,75. imeti moraš trr pri njih.
ferdo: factor 4,5: http://www.depoziti.si/
Sicer zelo rad na forumu pišem na pamet, tudi takrat ko nič ne vem, ampak poglej link.
Sicer pa je kar nekaj bank ki jim voda v grlo teče očitno in ponujajo okoli 4%
Se spomnim leta 07? približno ko je nlb ponujala skoraj 6% za 2(3?) leta(dobrih5 za eno leto) . Toje bilo takrat več kot ostale banke. Kramar je rabil zaledje za kreditiranje naprej in da si je bilanco banke dvignil ter s tem odpravnino. kdo bo pa kredite vrnil in depozite, pa ni več njegov problem.)

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Jst se tega ne spomnim. Kolk so pol sele mele druge banke, ce ima nlb eno slabsih vedno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
@Hanzi Za eno leto (4x3) je na Factor banki trenutno 4,15%.

Kaj sem videl. Tole se pa hitro vohajo oglasi...
1702782-Zajetaslikaalterdepozit.JPG

Priponke

• 1702782-Zajetaslikaalterdepozit.JPG
    1702782-Zajetaslikaalterdepozit.JPG
    27 KB · Ogledi: 121
Nazadnje urejeno: