Veslanje v "gumenjaku"

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Glede na to da živim v bližini mosta na soči, mi je bila zanimiva ideja o nekem čolničku za občasno veslanje.

Ko sem malce spremljal ponudbo, sem naletel na tale gumenjak ali kako naj mu drugače rečem
LINK NA STRAN TRGOVINE

V njem bi veslal jaz in moja. V večini primerov bi verjetno veslal samo jaz
grin1.gif
. Občasno bi verjetno peljala še kakšnega nečaka ali dva (10 let max)
Tako da bi me celoten hec z 4x vesli 150cm prišel okoli oz manj kot 200€, kar je nekje tudi budget vsega skupaj.

Sedaj bi pa rad kakšno mnenje, kako se to premika po vodi, ter a je vredno svojega keša za 10 do 20x na leto za kakšno urico veselja po vodi.

Če ima kdo kakšne izkušnje z takšnim ali podobnim čolnom pa kar na plano z njimi.

P.S.
Kako bi se takšna banjica obnesla če bi želel preveslati nekje 4 do 5 km mirne vode.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Glede na to da živim v bližini mosta na soči, mi je bila zanimiva ideja o nekem čolničku za občasno veslanje.

Ko sem malce spremljal ponudbo, sem naletel na tale gumenjak ali kako naj mu drugače rečem
LINK NA STRAN TRGOVINE

grin1.gif
Tako da bi me celoten hec z 4x vesli 150cm prišel okoli oz manj kot 200€, kar je nekje tudi budget vsega skupaj.

Sedaj bi pa rad kakšno mnenje, kako se to premika po vodi, ter a je vredno svojega keša za 10 do 20x na leto za kakšno urico veselja po vodi.

Če ima kdo kakšne izkušnje z takšnim ali podobnim čolnom pa kar na plano z njimi.

P.S.
Kako bi se takšna banjica obnesla če bi želel preveslati nekje 4 do 5 km mirne vode.

Ne pozabi na rešilne jopiče za mulce.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
@binebane
Kanu mi je malce neroden in velik, pa še strešne nosilce ipd. bi moral nabaviti, kar bi hec hitro podražalo za 200€+ tako da no go...

@tesfalar
Napihljiv kajak oz. kanu je neka čisto druga kategorija, to je bolj napihljiv čoln (340x140 dimenzija, pa 400kg nosilnosti)
Temo sem sicer že prej videl, vendar je tam govora o čisto drugačnih čolnih.

@mistique
Itak da ne

Malce me skrbi edinole koliko napora je potrebnega za premikat takšen čoln, ter kvaliteta same izdelave.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Jaz sem kupil na ebayu Intexovega Seahawk II. Se mi zdi, da je bolj ozek. Premika pa se počasi, tak da malo rekreacije bo zagotovo. Testiral sem ga na morju pa jezeru, je bolj za drugo varianto (itak ima tudi nastavke za r. palice zataknit). Ni pa za kaj drugega, po mojem (hitrejši tokovi) Priporočam; pa tudi pod 200 EUR. Mislim da sem s poštnino dal zanj 110 EUR (OK, pač avkcija). Mam pa ga že 5 let, pa ni pripomb na kvaliteto.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ja tudi kanuje dobiš različno velike

če greš 10 - 20x na leto potem se ti splača kaj konkretnega kupit
transport pa je lahko poglavje zase...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

LINK NA STRAN TRGOVINE

grin1.gif

P.S.

Kolega ma ene kanuje ki se jih zloži in grejo v prtljažnik.... Kolikor ga poznam mora bit orenk zadeva...

Bom prečekiral maile

eeh, kajaki so....

Povodovanja.com

Nazadnje urejeno: