Ventilator na prenosniku

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Zanima me ali je to normalno, da se ventilator ugaša in prižiga? Meni se na tosihibi, ko ne delam nič ventilator prižge nekaja časa deluje in nato uganse do 0 in nato spet prižge nekaj časa deluje in ugasne na 0. Je to normalno delovanje? Prenosnik je nov in nisem prepričan, da je tako deloval od začetka... Imam ga slab teden.

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
A imaš inštaliran kakšen program gor, ki ti spremlja napajalno shemo in ti na podlagi dela nadzoruje cpu fan.Drugače pa ima naprimer Fujitsu isto tako kot ti da se prižiga in ugaša(Silent funkcija,ki jo lahko tudi sam vklopiš).Seveda to za pisarniško delo ...da nebo pomote

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
To ne vem ali imam gor kaj podobnega. Sam posebaj nisem nalagal. Vem le, da je od toshibe neki program gor kjer vidim koliko ima procesor temp, in na koliko dela ventilator. Zaganja se pa na kake 30s in deluje kake 10s. Ventilator deluje takrat z 40%. Je normalno?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Znova. Je normalno.
Včasih se lahko s kakšnim programčkom ali v BIOSu nastavlja delovanje ventilacije. Dostikrat pa si obsojen na to, kar si zamislijo sestavljalci zadeve.

Recimo pri mojemu na kablu ventilacija stalno deluje, na bateriji pa se vklaplja le ob obremenitvi.

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Vseeno se mi je mogoče zdelo malo prepogosto. Na 30s... Sem poizkusil tudi to, da sem zmanjšal št. procesov pa ne vpliva nič. Zdaj sem tudi ugotovil, da se ventilator prižge, ko procesor doseže okoli 45°C in ugasne, ko doseže 40°C. Torej, vse normalno? Malo mi gre na živce to zaganjanje...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Tako pogosto je čudno. Malce poglej po tujih forumih, ali pa če novejši bios kaj popravi. Ali pa še najbolje po mojem: pokliči na servis Toshibe, govori s kakim serviserjem in vprašaj če je to normalno. Po mojem ni bilo mišljeno da bi vžigal in ugašal na 30s.