Ven meče varovalko

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ventilator hladilnika ima 30A varovalko in je cela, tudi motor električnega grelnika ima 30A in je cela, v knjigi mi pa ne piše kaj je vezano na 40 A, nikjer ne piše na katero varovalko je vezan ventilator kabine. Ne vem kaj naret več, me bo pa en električar ocuro
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
moras imeti nekje kar konkreten kratki stik da ti je "velike" varovalke pobralo, mozno tudi da bi se kak glaven kabel kje prenucal in naslonil na sasijo

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Hja v motornem prostoru ni videt da bi bil katerikoli kabel poškodovan. Saj pravim, to je že preveč zame, bo že kak avtoelektričar zrihtal. Pobralo pa je od teh 4 velikih varovalk v motornem prostoru samo eno, ostale so vredu

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Evo nič več mi ni jasno. Ven vrgel vse varovalke na notranji kontrolni plošči, odklopil bencinsko pumpo, cinšpule, ventilator kilera in kabinski ventilator, pa še kar ven meče.

Ostal mi je še računalnik in ajnlaser... še kaj?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
cedalje bolj kaze na to da bi kak dovodni kabel imel stik z maso.Ce bi bil starter bi ti ze brez kontakta ruknilo varovalko.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
plosco z releji si najdel?Dalo bi se jih tudi izpulit in potem ugotovit, da ce manjkajo kako je z varovalko, potem jih vstavljat nazaj enega za drugim, potem bi videl kdaj pobere varovalko.
Najlazje je da povprasas na servisu kaj je vezano na tisto varovalko.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Na uradnem fiat servisu (autocommerce) so mi rekli da je notranje napajanje in vse luči na tej varovalki, to pa je vse na notranjih, bolj jaz njim razlagam bolj oni po svoje
bonk.gif
plošča z releji pa ne vem ki je.

Zdaj se grem malo pozabavat še, popoldne dobim merilec napetosti pa upam da bom našel kaj. Kolikor sem kable pregledal v motornem prostoru niso videti poškodovani. Kaj pa če bi bil kratki stik na voznikovi strani, tam je kar nekaj kablov.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Nočem ti jemati volje, ampak, kaj če bi problem zaupal dobremu avtoelektričarju (po možnosti takemu, ki je tvoj avto že kdaj v živo videl)?
tongue-1.gif

Ko so meni skrivnostno odpovedale štop luči, sem po pregledu nekaj malega (stikalo na pedalu ni, ker je bilo pol leta staro, žarnice so OK, varovalke so cele) na avtu, odvlekel avto k avtoštromarju, ki je v slabi uri zrihtal problem za vsega starih 3 jurje...
tongue-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Saj mu bom, v začetku 2008 če ne bom našel napake sam
smile-1.gif
pač malo vedno sam pogledam v čem je problem, če ne gre pa k električaru. Samo trenutno so vsi v bližini zasedeni tako da je avto cel teden že v mirovanju, pa imam čas kopat po njem

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Na netu nabavi haynes manual, ali pa kakšen drug manual za svoj avto. Tam imaš sheme el. napeljave .

Si pregledal varovalke ki jih imaš v na levi strani volana ( ko odšraufaš tisti predalček)

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Haynesa edino poznam, pa ne najdem za svoj avto (edino za unota, samo ne vem koliko mi to kaj pomaga, avto je sicer punto 55 1997 letnik)

Varovalke so cele, sem jih ven pometal pa tudi ven meče. Skoraj ziher sem da je nekje kratki stik, kolega štromar je rekel da naj pogledam kable ki grejo k volanu.

Nazadnje urejeno:

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Haynesa edino poznam, pa ne najdem za svoj avto (edino za unota, samo ne vem koliko mi to kaj pomaga, avto je sicer punto 55 1997 letnik)

Varovalke so cele, sem jih ven pometal pa tudi ven meče. Skoraj ziher sem da je nekje kratki stik, kolega štromar je rekel da naj pogledam kable ki grejo k volanu.

Ja po gledaš za tisto 40 A varovalko kam gre ...