Velika planina

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kje pa se gre z motorjem gor? Vem, da se ne da čist do vrha. Sam fotr bi se rad gor prpelu, ker če bo peš čakal, bo prej planina do njega pršla:))

Prihaja iz smeri celja ali ljubljane, če je to kaj pomembno.

Včeraj sem cel kup avtov videl v bližini doma na kisovcu. Je pa od tam še dobre tričetrt ure hoje v breg. Če tega ni zmožen potem pa gondola + sedežnica, pa se potem zgoraj šeta.

Imam pa danes kar posledice včerajšnega izleta
redface-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ja če polomiš rampo.
Gor grejo lahko samo lastniki in par privilegirancev ki jim je župan podelil dovolilnice - drugače pa gor redno izvajajo kontrolo dovolilnic.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Gor smo prlezl okol 11h, perfektno. Gužve ni blo, na nekih 26-27° je vetr naredu idealno temp. sam smo šele doma vidl kok nas je skurl
grin1.gif

Kar nekaj tujcev se je dalo slišat, fajn
smile-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:Imam pa danes kar posledice včerajšnega izleta
redface-1.gif
Zato pa jaz parkiram pri spodnji postaji gondole, peš gor po Martinj stezi in čez Konjščico, dol pa z gondolo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Tisto je Koželjeva pot.

Verjetno je lastnik (doma je kakšnih 500 metrov pred tistim mostom) prenehal brezplačno oddajati prostor.

Aha ok, sam voda ni njegova in dostopa nemore preprecit, pravtako je pot vrjetno ze sluznostna tako da mi disi vseskupaj nezakonito. AMpak ce je folk res delal take bedarije potem ga razumem.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Tisto je Koželjeva pot.

Verjetno je lastnik (doma je kakšnih 500 metrov pred tistim mostom) prenehal brezplačno oddajati prostor.

Aha ok, sam voda ni njegova in dostopa nemore preprecit, pravtako je pot vrjetno ze sluznostna tako da mi disi vseskupaj nezakonito. AMpak ce je folk res delal take bedarije potem ga razumem.

Verjetno je pot služnostna, pa tudi Koželjeva pot poteka tam. Ampak verjetno ni panike za lastnike gozdov tam naprej, le tiste svinjarije, ki ostaja po piknikih se je verjetno znebil.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
No sej zgoraj je tipičen primer oseb, ki jih enostavno boli k....c za ostale in zaradi katerih zdaj pač tudi ostali, ki niso delali pizdarij, ne morejo več imeti piknikov. Sicer pa vsaka čast lastniku, da je tako dolgo sploh toleriral te piknike...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Po skoraj točno enem letu od mojega prvega vprašanja tastarim še vedno ni uspelo pridet gor
redface-1.gif

Da se ne bo kdo prehitro vžgal, mati imajo težave s strahom pred gondolo in "mišicam", zato bi rada šla čim višje z avtom.

No vmes je google že poslikal celo planino in vse ceste, tko da bi prosil za malo bolj točna/slikovna navodila
rolleyes-1.gif

Nekaj sem se že sam virtualno vozil:)

Do te gostilne ni problem pridet. In za gostilno levo
KLIK

Kam sedaj*; LEVO ali DESNO?
KLIK

Če grem na prejšnjem križišču* DESNO, pridem do tukaj. Na tablici piše V.P. levo, vendar nič o dolžini poti. Pa tudi parkinga ni.
KLIK

Pot nadaljujem, sledim oznakam Zeleni rob in pridem do parkirišča. Koliko je potem še peš do V.P.?
KLIK

Če grem na unem križišču* LEVO, pa pridem do parkirišča na Kisovcu
KLIK

in malo naprej je gostilna na Kisovcu. Koliko je potem še peš do V.P.?
KLIK

Sem spregledal še kako možnost, da se lahko pride višje, bližje?

Vrjetno bosta kej pojedla, pa cerkvico pogledala.

En velki HVALA za pomoč!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
najkrajša in najlažja pot: http://www.hribi.net/izlet/za_usivcem_jarski_dom_na_mali_planini_/3/237/3492

za hrano priporočam jarški dom

smo sprobal to pot.
pa to je avtocesta
tongue-1.gif

Prvih 5min je res mal čez kamenje v hrib, da iz gozda prideš, pol pa skos po cesti do male planine ter prvih dveh "domov".

Mi smo izlet podaljšal do zelenega roba, tko da je cel krog trajal 5h.

Pa na enga žlehenga bikca smo naletel, ki nam je pognal adrenalin po žilah.