Vektorska oblika (logotip)

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kako naj nek logotip ki je le na spletni strani (stranka ga nima) pripravim, da ga lahko dam potem v tisk nekomu ki se s tem ukvarja?
Velikost za tisk je ''le'' 10x20mm cirka. Zelo mala zadevca
Baje mora biti ta stvar v vektorski obliki.
Stručnjaki torej na plano
grims-1.gif

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Narišeš na novo..

Sicer majo vektorski programi "trace" funkcijo, ampak z njo je ponavadi še večja katastrofa.. Lahko pa probaš.. Jaz delam v illustratorju pa ne gre.. Za corel pa pjma nimam kak funkcionira..

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Aja...to je preveč zame jaz ne znam delati s temi programi
redface-1.gif

Jaz ga lahko samo zrežem iz spletne strani
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.716
1.501
113
Emona / Carnium
Potem poišči nekoga, kot je medvedka in se dogovori za izdelavo logotipa. Če si pripravljen plačati, boš hitro našel nekoga, ki ti bo naredil vektorsko varianto obstoječega logotipa.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Še najbližje možnosti pretvorbe iz bitne v vektorsko sliko je MagicTracer.
Vendar je največkrat skoraj lažje in hitreje prerisovanje slike.
V ta namen so uporabni vsi programi, ki omogočajo delo s plastmi (layer-ji) in imajo poleg bitne še vektorsko možnost risanja.
"Trace" funkcija je uporabna le kakor vmesna slika, pretvorba iz te slike v vektorje pa je največkrat slaba (linije niso povezane), zato tudi profesionalci večinoma takšne zadeve, kakor je logotip enostavno narišejo na novo. Corel je ena od možnosti, AvtoCad pa za tiste ki delo s tem programom obvladajo.
Sicer pa obstaja kar nekaj programčkov na netu, ki so zastonj in naredijo 'nekaj podobnega' vektorski pretvorbi.
Recimo Algolab PhotoVector ali pa R2V od iste firme. Vendar so to le hitri nadomestki in ne omogočajo resnega dela.

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
V ilustratorju se da narediti kar soliden trace, ki ga potem ročno popraviš. Odvisno je seveda od kompleksnosti logotipa in kakovosti slike. In pa seveda iz izkušenj je treba znati pravilne nastavitve izbrati.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz delam tako, da bitmap naložim v corel, naredim trace z max detajli in potem pobrišem, kar mi ne ustreza. Tisto, kar trace dobro naredi pa popravljam dokler nisem zadovoljen. V drugih primerih pa vlecem crte direkt po bitmapu oz. ga vektorsko izrisem. Naceloma gre vse gladko v vecini primerov, se posebi, ce je bil logo ze v osnovi vektorski.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Največkrat je najbolje bitno sliko zakleniti in nanjo na novo izrisati vektorje. Hitreje in bolje,
kot brisati vse odvečne točke, ki jih naredi trace z napako na slabo osnovo kot je običajno
bitna slika za spletno stran v 72 dpi. Seveda je vse odvisno od tega kaj imaš in kaj potrebuješ,
ker včasih tudi avtomatski trace povsem zadostuje.

novakmateja

Zelenc'
14. maj 2010
3
0
1
Smlednik
Živjo, če še ni prepozno, znam jaz risati v CorelDraw-ju, tako da če želiš ti lahko jaz pomagam pri logotipu. Ti mi samo pošlji kakšnega bi želel imeti. LP
Mateja