veganski par stradal dojenčka do smrti?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
mesarji v trgovini ne koljejo
Diablo, spet mal mim sekaš..o lovu pa ne bi
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Mal off. Ampak eni lovci so pa res praseti. 50m od bajte fukne čreva v grmovje ob kolovozu. Da bi vsaj zakopal
bonk.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Resnično si želim, da naravna selekcija ne bi potekala v tej smeri. Narava je kruta...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Najhujše pa je. Da bosta zdaj v zaporu verjetno deležna posebne nege, kr sta vegana in imela tudi temu prirejen jedilnik.

Ampak, po eni strani sta bolana človeka, možgani ne delujejo tako, kot bi morali. Podobno kot umsko motena oseba. Teh tudi ne tlačimo v zapore...no...ali pa jih. V glavnem preventiva...na tem se premalo dela.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
preventiva ne pomaga kaj dosti, ker ultra vegiči so vsekano enako kot ultra verniki oz ultra pripadniki neke politične opcije
to je vse za za rešetke

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Se strinjam.

Ce je ze samo 20 mesecev, bi morali zraven dodati:

Zajtrk: Mesni doručak ali mastna slanina ali dve jajci na oko, sir, kruh z dodanimi konzervansi, sveže kravje mlejo
Kosilo: Golaz ali Vampi, alternativno pasulj s suhim mesom, krvavica ali makaronflajš. kislo kozje mleko
Večerja: kranjska klobasa / hrenovke, bel kruh ali jetrca na čebuli / ledvičke in srčki v omaki, sok iz vrečke

Za malico pa je vedno dostopna najcenejsa pasteta iz Eurospina.

In to 20 mesecev. Ce ne je, potem pa spustit na vrt, pa naj zveci travo.

evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Problem tukaj je, da represija ne pomaga pri takih ljudeh. Saj nam ni interes, da se te ljudi zapre nekam, ampak da se jih rehabilitira in da razumemo, zakaj do tega prihaja, da se lahko v prihodnosti temu izognemo. Ker drugače se bodo takšna in podobna dejanja ponavljala.

kravakonj, vsekakor bi morala biti v zaporu deležna psihiatričnega nadzora, ampak problem sploh je, da se takšne fanatike smatra kot "normalne", podobno kot verske, etc... na določenih področjih smo res zašli s temi t.i. človekovimi pravicami.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
kravakonj, vsekakor bi morala biti v zaporu deležna psihiatričnega nadzora, ampak problem sploh je, da se takšne fanatike smatra kot "normalne", podobno kot verske, etc... na določenih področjih smo res zašli s temi t.i. človekovimi pravicami.
Postaviti moraš mejo: zdaj, kaj jaz jem, je moja stvar. Če otrok ni bil zdrav (zakaj tega zdravniki niso opazili?), potem bi morali pristojni ukrepati. Torej njuna prehrana nima veze - zaradi mene naj jesta plutonij - vprašanje je, zakaj je prišlo do zlorabe otroka, ne da bi pristojni to ugotovili.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Torej naš zdravsteni sistem daje XY otrokom, ki so bili rojeni v XY kraju, dokumente, potem pa nihče več ne preveri, kaj je s temi otroki? Naj nekdo obvesti Vatikan.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.452
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Postaviti moraš mejo: zdaj, kaj jaz jem, je moja stvar. Če otrok ni bil zdrav (zakaj tega zdravniki niso opazili?), potem bi morali pristojni ukrepati. Torej njuna prehrana nima veze - zaradi mene naj jesta plutonij - vprašanje je, zakaj je prišlo do zlorabe otroka, ne da bi pristojni to ugotovili.

KravakonjPoint - spet kriv je sistem in nikakor zmotnomisleči osebek oz. dva in njuna dejanja, starša sta nedolžna
cheer.gif

p.s. a je sploh še kje na svetu v igri osebna odgovornost pa take fore ali se po novem dejansko vse napake prenaša na sistem oz. na nekaj višjega, posameznik pa ni nikoli kriv? DaFaq no.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Želim povedati, da je bil otrok rojen na domu - torej ni imel dokumentov. Le te sta dobila pri zdravniku, torej je zdravnik vedel, da otrok obstaja. In otroka potem zdravnik ni več videl (če prav razumem zgodbo) - meni se tule postavi kar nekaj vprašanj: recimo, kako je zdravnik vedel, da je otrok njun (in da ni ugrabljen, če pa sta bila pri rojstvu prisotna le onadva)? če si dojenčka dolžan voziti k zdravniku - zakaj ni nihče zaznal, da je bil dotični otrok pri zdravniku le enkrat?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Četudi je zdravnik vedel, da otrok obstaja, če otroka nista vozila na redne preglede ni kriv zdravnik, ampak socialna služba, ki bi potem morala odvzeti otroka, ker starša očitno nista sposobna skrbet za njega.

Ampak to je hudo veliko birokracije in ljudi vmes. Enostavnejša je preventiva.

Točno to, kaj ti ješ je tvoja stvar, ampak nekdo, ki bo vsak večer povečerjal liter bencina sodi v temu primerno ustanovo, ne pa da se giblje prosto.