Sem opazila, da se o tem še ni odprlo teme. V glavnem prejšnjo jesen sem preizkusila tale izziv: www.izziv
Ga ful priporočam za popestritev kuhinje, ker se preko njega dobi, hm, več kot 100 receptov po mojem. Poanta izziva je, da se 30 dni daš na preizkušnjo in odpoveš hrani živalskega izvora (meso, mleko, jajca, ipd.). Jaz sem bila presenečena.
Na izziv sem šla bolj zato, da bi v svoje življenja vnesla malo več zdravih receptov, ampak sem pričakovala nek shujševalni program, solate in smoothieje. V bistvu sem pa čisto normalno jedla! Od bolognese testenin, različnih burgerjev do kremnih juh, različnih pisanih rižit in obloženih mehiških tortilj. Seveda so bili vmes tudi bolj lahki recepti, ampak se tudi pri tej običajno težki hrani po obroku nisem počutila napihnjeno, kot sem se ponavadi.
Njihov izziv (aja, vse je brezplačno!) se spet začne januarja. Sicer poteka celo leto, ampak zdaj je tisti večji, z uvodnimi predavanji in kuharsko delavnico, če bo koga zanimalo. Skratka, toplo ga priporočam, mi je bolj koristil kot marsikatera kuharska knjiga. (Lahko izberete mentorja, ki se bolj znajde v kuhinji - pa vam pove vse skrivnosti od aquafabe/čičerikinega beljaka do lanenih semen namesto jajca in podobno. Koristno tudi za vse tiste, ki delate v kakih restavracijah.)
Ga ful priporočam za popestritev kuhinje, ker se preko njega dobi, hm, več kot 100 receptov po mojem. Poanta izziva je, da se 30 dni daš na preizkušnjo in odpoveš hrani živalskega izvora (meso, mleko, jajca, ipd.). Jaz sem bila presenečena.
Na izziv sem šla bolj zato, da bi v svoje življenja vnesla malo več zdravih receptov, ampak sem pričakovala nek shujševalni program, solate in smoothieje. V bistvu sem pa čisto normalno jedla! Od bolognese testenin, različnih burgerjev do kremnih juh, različnih pisanih rižit in obloženih mehiških tortilj. Seveda so bili vmes tudi bolj lahki recepti, ampak se tudi pri tej običajno težki hrani po obroku nisem počutila napihnjeno, kot sem se ponavadi.
Njihov izziv (aja, vse je brezplačno!) se spet začne januarja. Sicer poteka celo leto, ampak zdaj je tisti večji, z uvodnimi predavanji in kuharsko delavnico, če bo koga zanimalo. Skratka, toplo ga priporočam, mi je bolj koristil kot marsikatera kuharska knjiga. (Lahko izberete mentorja, ki se bolj znajde v kuhinji - pa vam pove vse skrivnosti od aquafabe/čičerikinega beljaka do lanenih semen namesto jajca in podobno. Koristno tudi za vse tiste, ki delate v kakih restavracijah.)